29. October 2019 · Comments Off on Philips Purificator de aer Philips AC2887/10 cu bune si cu rele · Categories: I.T., Romania

Deci din start anunț că e greșeala mea, am achizitionat un produs urât și prost care poate fi teleportat în timp din secolul trecut.
Este un aspirator cu filtru pus pe invers care curăță aerul, nu are nici macar umidificator sau dezumidificator. e ca și cum ai pune să îți meargă aspiratorul a proasta…
La exorbitantul preț de 1800 lei cu care poți cumpăra un PlayStation sau xBox cu TV cu tot, putea sa aibe un WiFi IOT / Internet Of Things, dar nu are, nu poate fi conectat la telefon.
Asta inseamna ca trebuie să bârcâiesc pe butoanele acelea sa alegi una alta.
Dspre calitatea aerului, la 300 lei filtrul principal si celalalt ceva de genul, in fiecare an, e normal sa iti curete aerul in casă da, ai aer mult mai bun, e ca aerul de munte, dar nu are umidificator, deci trebuie să cumperi si umidificator ca să ai solutia completă.
Setat pe automat urlă ca disperatul din când în când, așa că l-am exilat în bucătărie să facă acolo cât scandal vrea, arată fix ca un tomberon, alb, nu există o versiunea neagră maro sau gri, arată a electrocasnic de bucătărie ieftin/prost chinezesc, deci e urât cu spume, să îl ții la vedere in living e pagubă, va trebui să il ascundeți/camuflați pe undeva, să nu facă gălăgie și să nu se vadă urât. a sărăcie.
Nici măcar TELECOMANDĂ nu are!!!!

PRO:
– Aer curat, de calitate (la ce căruță de bani costă filtrele de schimb, e normal să fie aer bun)
– Rezistent la trânteală – i-am dat câteva bucăți și l-am trambalat de multe ori încât a rezistat bine de tot
– Led-ul colorat cu calitatea aerului, băi e chiar util, simpatic
– Ușor de curățat, desfăcut schimbat filtrele
– Manualul de utilizare si clipurile pe net cu tutoriale sunt foarte bine făcute
– Garantie 2 ani

CONTRA:
– Nu are conectivitate la wifi, aplicatii mobile telefon, deci va trebui să fie butonat, destu lde complicat
– La banii ăștia cu care poți să cumperi un SmartTV pentru un ventilator cu un filtru sau două ) pe care le plătesti în fiecare an scump ca draq) , mi se pare exagerat de scump
– Nu colectează date sau statistici ca să poti să faci ceva cu aerul din casă ta destept, casă inteligență, folosindu-te de cifre, nu am nici un fel de informații în computer pe telefon, ca să nu mai pomenesc de cloud
– Nu are umidificator, lucru care este foarte necesar iarna cand se usucă aerul si trebuie să iei si umidificator că răgălia aia curăță aerul dar îl cam lasă uscat
– Zgomotos: Face gălăgie răgălia de parcă e ventilator, deci trebuie să îl puneti undeva unde nu deranjează
– Confecționat din plastic low budget, de banii ăștia trebuie să fie un electrocasnic mai premium ca materiale
– Nici un fel de telecomandă!
– Nici un fel de conectivitate wireless / bluetooth
– Filtre SCUMPE

Cu alte cuvinte, răgălia asta de purificator face ce ar face orice purificator de la orice alt brand, că sunt niste filtre destul de scumpe si aia e, pentru niste melteni care nu au mult creier sau pensionari care sunt senilizati, este perfect, il setezi pe automat si aia e.
Cred că un XiaoMi este de zeci de ori mai bun ca Philipsul acesta, deci vă recomand să încercați unul din acestea în locul la PHILIPS, face mult mai multe ca un Philips în banii ăștia, numai că nu scrie Philips scrie XiaoMi pe el:
– Xiaomi Mi Air Max (preț mai mic cu 30% si cu facilitati WiFi)
– Xiaomi Mi Air Purifier 2S – preț cu 60% mai mic si cu aceleași facilități
Să nu uitați că prețul filtrelor în fiecare an e cu 50% mai mic la XiaoMi decât la Philips și fac exact aceiași chestie la preț diferit, adică, în loc să dați 500 lei anual la Philips, dați 250 lei .. în 5 ani.. diferența de 1250 lei… adică sunt ceva bani.. așa-i?
Deci, practic, țeapa cu Philips versus XiaoMi este de 50%, dacă luati un Phiilips versus XiaoMi vă luați țeapă 50% din bani!

Ce să stau sa il setez eu din butoanele alea sa caut prin manual să imi bat capul cum se setează silentios sau pe mod economic sau cine știe ce, daca era aplicatie de telefon mergea, dar nu e, acest Philips este fix ca un tomberon conectat la priză, aer condiționat ieftin de chinezărie No Name, un rahat demodat rudimentar.

De banii astia, 1800 lei mai bine mai pui 200-300 lei in plus si iei unul 2 în 1 cu umidificator si WiFi si esti mult mai câștigat.
M-am păcălit cu achizitia asta, dar voi puteti sa luati o decizie mai buna pe viitor, mai stă 1-2 luni la mine până strâng bani de unul cu umidificator si il trimit pe ăsta în alte părți, că eu nu stau în casă cu așa relicve incapabile de conectare la telefonul mobil

NU CUMPĂRAȚI așa ceva dacă vă duce capul, cumpărați altceva, cu umidificator si conectivitate la aplicatie de pe telefonul mobil!

28. October 2019 · Comments Off on Garanti Bank a picat o zi întreagă · Categories: Romania

Nu mai functioneaza

De ieri 27 octombrie Garanti Bank nu mai functioneaza.
Azi de dimineață, am crezut că au rezolvat peste noapte si acum la ora 9.30 nu functionează

ORA 11:00 Garanti Bank nu functionează online-ul!!!

Din fericire, plătile cu CARDUL ale Garanti Online, functionează!

Adica, va trebui sa ma deplasez prin BUCURESTI si voi pierde ore intregi in traficul bucurestean si timp de asteptare la ghiseu.

Cine îmi decontează mie tot acest deranj? Scuzele nu înlocuiesc ORELE pierdute degeaba pentru ca serviciul de online si mobile banking nu functioneaza!

Teoretic trebuia sa functioneze macar website-ul cu un mesaj: https://www.garantibank.ro/

Situatia este mai mult decât jenantă, oamenii nu mai pot face plăti catre furnizori, angajati, colaboratori distribuitori etc.. practic ești legat la mâini si la picioare cu plățile

De aceea este recomandabil să aveți cntul bancar deschis si la alte bănci, nu doar la Garanti, de siguranță, sau chiar deloc la Garanti.

Practic online banking-ul nu mai exista nici pe mobil nici pe desktop la Garanti Bank

Procesatorii de plăti online, care rulau incasarile cu cardul prin Garanti au fost primii care au plecat de ieri, practiv Garanti Bank este in derivă operatiunile nu se mai pot efectua online.

19. October 2019 · Comments Off on Fobie si Ergonomie – Capacul sticlei Aqua Carpatica 0.75 · Categories: Romania

România este fascinantă prin contrastele sale extraordinare!
Sincer să fiu, îmi place designul Aqua Carpatica, îmi place că îndrăznesc, îmi place chiar și ca au ciordit designul sticlelor de la niște sârbi și au si pierdut procesul, fuck off.. .. chiar îi admir că au dus furăciunea la un punct bun de vânzări

Dar, e păcat, e foarte mare păcat ca după atâta chin, atâta bătaie de cap, să eșueze lamentabil din cauza unui dop, de plastic… ”ca țiganu la mal

Designul FUNCȚIONAL sau FABRICAREA capacului sticlei de Aqua Carpatica este cel mai prost din România!
Sincer să fiu, aș da vina mai mult pe DESIGN din 3 motive:
1. Capacul a fost conceput ca ALUNECOS, atât ca material folosit cât și ca suprafață
2. Un designer bun, decent chiar, verifică permanent calitatea fabricării produsului, nu doar la sticla nr. 1 ci prin sondaj periodic si al loturilor
3. Comunicarea – BĂĂĂĂĂĂĂ!!!! Țipă oamenii la tine că produsul tău e periculos și nu comunici să remediezi problema?

Între timp au început să ajungă plângeri, multe dintre ele deja reclamate la Aqua Carpatica

Îl întreb acum pe proprietarul Aqua Carpatica dacă și-ar lăsa nepoțeii sau părinții să folosească sticla aceasta de 0.75ML sau chiar pe el dacă a deschis vreodată o sticlă de Aqua Carpatica la 0.75L

Sticla de Aqua Carpatica minunată ca design, ca portabilitate eșuază lamentabil din cauza marginii unui dop! Marginea unui dop care îl transformă din amic în inamic!
Atât de multă muncă si atentie acordată sticlei de Aqua Capatica și un eșec atât de lamentabil la REDESCHIDEREA sticlei.
Nici măcar deschiderea sticlei nu este cea mai bună experiență, capacul este ALUNECOS.
Am vazut sute, poate mii de feluri de capace de sticlă, dar nici un capac nu este asa de periculos și perfid la redeschidere ca cel de la Aqua Carpatica, și nu am mâni ciudate sau tehnică de a deschide diferită sau anormală. Suprafata capacului foarte alunecoasă face cu marginea taioasă, accidentul la deget perfect.
Acest dop e un fel de ninja, nu îți dai seama cum te accidentezi, nu ai nici o șansă să eviți sa te ranesti dacă ai pielea fină subtire.

Zilele acestea am facut un focus grup cu prieteni mei, unii s-au si taiat la deget, altii au admis ca întradevăr capacul acestei sticle este cu adevărat periculos!

În urmă cu mulți ani pomeneam despre ergonomie, care nu ar trebui să se limiteze la o știință despre confort ci mai mult; încredere, productivitate, siguranță, fun, community, shareable și echilibru.

Chiar și ospătarii sau cei care lucrează în serviciile publice urăsc această apă la 0.75L

 

Am citit cu sufletul la gură câteva căți despre Johny Ive, designerul de la Apple, care a împins designul în viitor, ca o simfonie, vocea sa parcă este expresia produselor Apple, iPad, iPhone, MacBook, iWatch etc

Dacă veți avea răbdarea să vedeți tot acest VIDEO, veți înțelege că ”pretențiile” mele de a nu te răni la deget la folosirea unui produs de larg consum, chiar nu sunt exagerate, chiar legitime!

 

 

Designul bun nu doar că este funcțional, sigur, sănătos, este și inspirațional, unește oamenii, îl face fluid și coerent dar mai ales, prezintă încredere.


Designul bun este prietenos, designul bun te atrage ca un magnet, designul bun al unui produs nu doar ca te îndeamnă să îl atingi și să îl folosești ci îl și face o companie plăcută.
Designul bun al unui produs te aduce în vremurile în care trăim, designul bun te încurajează să îți depăsești limitele și să pășești cu încredere într-o nouă experiență de utilizare, o nouă plăcere, o nouă bucurie.

În ultimele zile, mai multi s-au legat de mine de ce fac atâta caz pentru un sărman dop de sticlă, așa că am să vă explic.

Povestea DOPULUI este aici

Sticla de Aqua Carpatica de 0.75L este un produs premium, la 4 lei un litru de apă face ca recipientul să fie de cele mai multe ori obiectul achizitiei.

 

Având în vedere că plătind un preț de 5 ori mai mare pentru recipient decât în mod obișnuit este absolut normal ca așteptările să fie mult mai mari (dacă nu mă înșel, există doar o singură apă plată românească este mai scumpă, un challenger de nișă pe care nu mă mai obosesc să îl pomenesc, undeva la 12 lei sticla de 1L , nu intram în zona apelor străine de genul clasicului VOSS al carei sticlă are un design este urât, prost și sărăcăcios) deci recipientul sticlei de apă plată Aqua Carpatica trebuie să arate bine și săăăăăă… săăăă…
– fie sigur
– frumos
– rezistent
– plăcut de utilizat
– ușor de depozitat
– atrăgător
– premium
– …..
Cam la toate punctele de mai sus, Aqua Carpatica reușește să facă treaba asta si la un preț excelent, însă, la capitolul SAFETY, SIGURANȚĂ este pe ultimul loc!

Accidentarile la redeschiderea sticlei de apa pot fi taieturi mici, taieturi medii si taieturi adânci cu sângerre abundentă.
În mod cert cei care își permit să cumpere așa recipient de apă au pielea mâinilor mult mai fină si mai ușor de tăiat. Dacă designerul dopului are șorici gros si nu s-a tăiat niciodată, noi oamenii cu mâini fine ne tăiem ușor, des iar copii mici și bătrânii au șanse cu mult mai mari să se accidenteze.
Cumpărând acest recipient, în loc să îl refolosesc de multe ori, prin turnarea dintr-un bidon de 5L sau 10L a apei, din cauza confortului sau daca doresc sa pun il el alte lichide cum ar fi: limonadă, vin, vișinată, lichior de casă, ceai etc, datorita acestui dop voi fi nevoit sa aleg intre probabilitatea foarte mare de a ma tăia la degete sau a îl arunca la gunoi, adică a polua si a pierde implicit bani.

Acest nenorocit design al dopului, te face să eșuezi de câteva ori ca produs:
– Nu este sigur
– Provoacă accidentări
– Îl face ca să nu mai fie cumpărat a doua oară, fidelizarea, dragoste cu năbădăi
– Provoacă ură (adică pur si simplu face ca să descurajeze pe altii ca sa il cumpere)

Ați putea fi tentati să spuneti: ”O mică zgârietură și te vaiți”, dar aici sunt multe lucruri de obiectat:
– Nu e vorba doar de mine, e vorba de SUTE poate chiar de MII de oameni care se accidenteaza asa zilnic!!!
– julitura uneori e pana la sange
– Julitura necesita plasture / protectie fiind la degetele mâinilor este expusa intensiv atingerii de corpuri străine
– cum este sa te lipsesti de degetul indice de la mana stanga sau dreapta pe mai mutl de 2 saptamani ca sa nu te infectezi, sau sa il folosesti la 80% sau 90% din capacitate?

Acum, ma uit la sticla de apa si stiu ca inainte de a deschide dopul sa am grija unde pun degetul sa nu imi alunece si sa nu o strang prea tare.

10001 precautiuni pentru a bea apă?
Produsul acesta, deja nu mai este prietenos, este periculos!

Poate că unora le place sa traiască asa, periculos, dar cum ar fi, cand ai mâinile umede dupa ce te-ai spalat pe maini, cand ai pielea moale si fina sa te tai la deget, sau dupa ce te dai cu o cremă, sunt sigur ca femeile care cumpără această sticlă de apă au mâinile foarte fine cu piele subtire si folosesc frucvent creme de hidratare și înmuiere a pielii..
Când ai pielea fină, subtire, moale, dată cu cremă sau după ce te-ai spălat pe mâini, a deschide o sticlă de Aqua Carpatica la 0.75L este scenariul perfect pentru o taietura la deget, adică, dizabilitatea de a iti folosi un deget o saptămână, nu mai pun durerea infectia, usturimea, sa ii tii toata ziua de grijă să fie curat si uscat sa nu te uzi si sa nu ai murdărie la rană, culmea, când tastatura se stie că este cel mai plin loc de germeni din casă.. tastatura.. de pe care tastezi zi de zi 2-3-4-5 ore, pentru ca lucrezi pe computer, nu la lopată.

Cei de la Aqua Carpatica ar trebui să renunțe la designerul capacului sticlei de 0.75L pentru că în mod cert, ori e un mare nesimțit, ori un șarlatan nenorocit, Johnny Ive ar face infact dacă ar ști că există în lume un produs atât de tâmpit care în loc să fie prietenos, este periculos.. și scump!

Orice om, de minim bun simț ar putea observa că dopul nu doar că e incomod, putin practic, neplacut la atingere dar si periculos sa il folosesti,
Din sutele de sticle al caror capac l-am desfăcut, acest capac este cel mai periculos si PERFID pe care l-am întâlnit, te pocnește o dată, dar îl tii minte o saptamana de fiecare data cand iti folosesti mâna la cae ai degetul taiat.

Acum, ca sa folosesc o sticlă de Aqua Carpatica la 0.75L va trebui să utilizez mănuși, cu ocazia asta, daca tot e periculoasa, poate ii puneti si niste manusi de protectie la deschidere cauciucate, sa aibă prindere mai buna…

 

16. October 2019 · Comments Off on Cum să alegi un brad artificial foarte bogat pentru Crăciun · Categories: Romania

Bradul pentru Craciun se spune ca a fost popularizat in secoulul al XVIII-lea iar decoratiunile cu rosu si alb au semnificatii puternic spirituale. Folosit initial la curtile imperiale, bradul sau pomul de Craciun este elementul central al fiecarei case in se sarbatoreste nasterea Domnului.


Anul acesta, echipa Craciun Market a pornit intr-o cautare in unul dintre cele mai bogate orase din Statele Unite – Chicago – pentru a observa trendurile 2019-2020.
Pentru tine asta inseamna ca vei dispune de cele mai noi tendinte la nivel global, aici pe plan carpato-danubiano-pontic.
Pozele din acest articol sunt reale facute de echipa noastra in unul dintre magazinele imense de la care se aprovizioneaza americanii. Da dragii Mosului, decoratiunile de Craciun precum si brazii artificiali au aparut deja in magazinele americane, urmand a fi asamblati imediat dupa ce se incheie sarbatoarea de Halloween.

Iata prin urmare care sunt criteriile care te asigura ca ai ales bradul bogat potrivit:
• Asigura-te ca ai suficient spatiu (inaltimea camerei in care vei pozitiona bradul);
• Ia in calcul faptul ca toti brazii artificiali vin cu suport metalic inclus iar inaltimea este calculata cu tot cu suport;
• Modele tip imitatie brad natural sau cu ace 3D sunt mai aspectuoase/ frumoase insa sunt mai putin voluminoase;
• Modelele 2 D cu ace plate insa de calitate superioara sunt modelele cu aspectul cel mai bogat;
• Numarul de crengute / varfuri sau tips sunt cele care iti dau indicatia cat de bogat va fi acel model;

Daca mai ai alte idei sau intrebari poti contacta echipa celor de la Craciun Market fara nicio retinere fie prin WhatsApp fie prin pagina lor de Facebook.

13. October 2019 · Comments Off on Sticla de Aqua Carpatica Periculoasă · Categories: Romania

Îmi plac sticlele cu un design frumos, practic, care dau senzația de solid și curat.
În cazul de față, prefer sticla de Aqua Carpatica de 0.75 pentru ca nu se rostogoleste prin porbagaj.

Problema a apărut însă la redesfacerea capacului, pentru că este TĂIOS și astăzi a fost a doua oară (la interval de o săptămână) când m-am tăiat la același deget, în același loc, la sticle diferite.
Desfacerea capacului este fără problemă, dar redesfacerea capacului este periculoasă.

Prima dată când m-am tăiam am zis că am fost neatent sau că a fost marele meu ghinion că am nimerit o asemenea sticlă.
De data aceasta am examinat problema, a fost a doua oara in viața mea când m-am tăiat la un deget și este aceiași design de sticla la interval de numai o săptămână : Este o problemă de fabricație, una din 3-4 sticle au această problemă și o persoană neatentă se poate tăia foarte ușor.

Sunt o persoană în perfectă condiție fizică (aproape atlet), nu am deficit de atenție, nu sufăr de nici o boala, sunt matur si totuși m-am tăiat de 2 ori!
închipuiți-vă că această sticlă ar fi desfăcută de un copil sau adolescent, sau o persoană în vârstă, sau cineva cu dizabilități sau cineva care nu se simte prea bine sau e obosit sau mai putin atent, probabilitatea ca celelalte categorii de oameni, majoritară, să facă accident este mult mai mare!
Pielea mâinilor copiilor, domnișoarelor, persoanelor în vârstă este mult mai subțire și mai ușor de tăiat în capacul sticlei Aqua Carpatica la 750 ml decât mea, deci pericolul este dublu.

Refacerea dopului la aceasta sticlă este cu atât mai necesară cu cât această sticlă este foarte atractivă comercial deoarece se REFOLOSEȘTE, multi oameni pun in apa din bidoane de 5L sau pun vin țuică borș sau alte lichide în ea, pentru ca are un design foarte frumos! Deci, dacă o sticlă ca aceasta,este refolosită, probabilitatea numărului de redesfaceri și accidentare crește de asemenea exponential!

Dacă se mai adaugă neîndemânarea sau graba sau lipsa de experiență și REFOLOSIREA sticlei pentru a fi folosită cu alte lichide, atunci probabilitatea ca o accidentare ca aceasta să se întâmple crește exponențial, aproape de 100% !!!!!

Marginea capacului este foarte ascuțită iar faptul că este lucios, fără riduri face ca accidentarea să fie foarte ușoară.

Problema este aceiași și la sticla de 0.75 ml carbogazoasă! Practic, avem de a face aici cu rănirea în masa a sute de oameni zilnic pentru o eroare de design, si a zeci de mii de oameni într-un an!!!

Știu ce mare deranj si ce costuri imense poate presupune o schimbare de design de sticlă, poate chiar milioane de euro, dar asupra a ceea ce atrag atenția nu este un moft ca in cazul aricilor versus capacul de inghetata McFlurry:

Aici este vorba despre mii de oameni răniți, care suferă ca nu își pot folosi degetele și care poarta bandaje sau se pot infecta, nu este un caz izolat!

Răspunsul ”semioficial” daca se poate spune asa, pe pagina de Facebook este următorul:

Vă mulțumim încă o dată pentru mesaj. Au fost efectuate verificări amănunțite, în urmă cărora revenim către dumneavoastră cu următoarele precizări:
– lucrăm de la începuturi cu acest tip de design la capac și până la această reclamație nu am întâmpinat probleme cu utilizarea capacului;
– producătorul nostru de capace a trimis către noi un lot de capace cu un grad de finisare mai scăzut decât în mod normal. Acest defect este greu de depistat de către noi pe linia de îmbuteliere sau la testare, având în vedere că doar unele dintre capace prezintă acest defect;
– noi lucrăm în permanență la îmbunătățirea calității produselor și ambalajelor și vom aduce la cunoștință top managementului propunerile de îmbunătătire sugerate de dumneavoastră.”

================================

Ceea ce este o minciună deoarece aproape toate capacele sunt tăioase nu un caz izolat!

Chiar și ospătarii sau cei care lucrează în serviciile publice urăsc această apă la 0.75L

 

 

 

 

Extinzând statistica, cred că o persoană din 10 se taie la deget când redeschide o sticlă de Aqua Carpatica la 750 ml, adică într-un an de zile câteva mii de oameni se taie la deget când deschid acest model de sticlă.

Am analizat felul în care se deschide sticla și capacul fiind Alunecos, fara striatii, dece ușor la tăieturi adânci, până la sânge

Așa cum v-am spus, nu toate capacele au acest defect de fabricație cu unul din 3-4 capace

 

Diferentele dintre capace

 

Este evident că un producător care se respectă nu ar face un produs urât sau greu de folosit, dar atunci când vine vorba de SIGURANTA, să îți dea sângele la  deget când folosești un produs de larg consum, produs în tiraj mare, atunci nu mai este OK

Dacă incidentul era pur accidental, daca acesta se intampla la 1 la 1 milion, era de trecut cu vederea, dar cand aceste accidente, care sunt până la sânge se întâmplă la mii de oameni, atunci nu mai este OK.

 

Ce trebuie făcut?
– Capacul ar trebui sa aibă o prindere mai fermă, cu striații pentru a nu mai aluneca
– Marginea capacului de plastic trebuie refăcută, regândită

Apreciez încă o dată sticla de Aqua Carpatica la 750 ml ca având cel mai inovator frumos, practic și plăcut design din piața românească, dar e singura sticlă de apă în care m-am rănit, chiar de două ori, nu o singură dată!

 

 

Iulian Andrei