Detasat de o buna vreme in Republica Moldova, mi-am facut un obicei pervers in ultima saptamana din a cauta.. carnatul perfect.
Pentru cei care nu au fost inca in Republica Moldova, in speta, Chisinau, am descoperit un colt de Rai neatins asa de tare de fastfood-ul capitalist.
Aici, mancarea are un gust adorabil, curat, nemodificat genetic, poate un pic chimicalizat, desi ma indoiesc de asta, fructele, legumele, cerealele, laptele, carnea, au un gust senzational.
La una din iesirile in aer liber, soldate cu gratar si mult, am constatat ca exista carnati care nu sunt gretosi si nu necesita paine, plini de carne autentica, fara ingrasaminte sintetice, pur si simplu, mirifici.
Intr-o zi, ratacind printre mere golden autentice, miere cu aroma ametitoare, branzica cu lapte ca la mama si tata acasa fara vacute vesele din Alpi, cu romanita (musetel) parfumat, cu oameni sanatosi si seriosi, am intalnit un carnat…
Si avea un gust acel carnat, de am visat la el toata saptamana, tantia de acolo imi spunea ca ma insoara cu o fata de la ei, eu visam cu carnatul in mana.
Dar, dupa 2 zile, carnatul de 1 kg (si ceva) a fost mancat, astazi l-am regasit si imortalizat langa o toba serioasa si niste muraturi, cum ii sta bine unui carnat autentic.
Si cum in arta fotografica mancarea este cel mai complicat de fotografiat, in micuta mea camera de hotel (prea eleganta si socant de ieftina) i-am facut loc pe masa mea, painea era calda, pofta era mare, dar dorinta de a va impartasi si voua senzatia de mezel autentica m-a indemnat sa va impartasesc si voua din experienta aceasta.
Credeti-ma, daca in poze arata bine, pe limba se rasfata si mai bine, acum scriu cu burta plina si stiu ca maine imi voi incepe o noua cautare (perversa cum altfel) spre a gasi o noua minune.
Pozele de mai jos contin urmatoarele:
– Ciuperci murate
– Ciuperci prajite
– Morcovi fideluta picanta
– Carnatul cel mai bun din lume
– O bucatica de toba
– 2 mere golden
– o lamaie
– o cana cu ceai de musetel
– o rabla de laptop
– O varza marina (alga) murata
– niste macese (contin vitamina C place)
– O bagheta de paine calda de paine pe vatra

Sa admiram impreuna acest coltisor de masa (Rai) pe care va invit si pe voi sa il gasiti, locul de unde am procurat minunatiile: Piata Centrala!

Salutari din Chisinau, ne vedem curand si in Romania cu vin de Purcari si carnati de lautari ­čÖé

2 Comments

  1. andreea93m says:

    Salut! De ce spui ca un link exchange mi-ar aduce minim 50 vizitatori unici pe zi daca eu nu vad niciun comentariu la articolele tale?
    Treaba e ca eu nu vreau sa fac bani din blog, asa ca nu, multumesc.
    Niciun deranj! Numai bine.
    Mmmm, arata bine mancarea!
    O sugestie – scrie o pagina despre tine sa aflam si noi cateva ceva despre posesorul blog-ului!

  2. Iulian :: says:

    Cu placere, dar poate vrei sa iti lansezi o carte, sau poate vrei sa lansezi o religie sau un stil de viata, sau o noua freza la catei, nu te-ar deranja mai multe vizite, poti sa vezi mai multe detalii tot aici pe blog la Contact
    http://ullise.wordpress.com/xfiles/:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *