Econ

De ce nu mai scriem? Fun theory!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2lXh2n0aPyw]

Trivia in Roman mythology was the goddess who “haunted crossroads, graveyards, and was the goddess of sorcery and witchcraft, wandered about at night, and was seen only by the barking of dogs who told of her approach” [1]. She was the equivalent of the Greek goddess Hecate, the goddess of witchcraft, the three-way crossroads, and the harvest moon. Trivia is also considered another name for Diana as the guardian of the meeting of three roads [2]. She was an underworld Titan-goddess who assisted Jove in the Titanomachy and was therefore able to keep her powers. She was a friend of Ceres and helped her find Ceres’ daughterProserpina. As a part of her role as an underworld goddess, she was known as the Queen of Ghosts. Although she helped Ceres find her daughter, she was also known to steal away young maidens to assist her in her powers. These women later became nymphs. One of the most famous was Phoebe, a daughter of Helios. References to Trivia can be found in Virgil’s Aeneid and Ovid’s Metamorphoses

Sunt sigur ca si tu remarci ca de la zi la zi continutul academic al culturii scrise scade, ziarele dispar incet, nu mai avem poeti adevarati in viata, cei care scriu carti le scriu doar pentru bani, idiotii iau premii Nobel pentru te miri ce idiosincrazie fara relevanta.
Dar in aceiasi masura in care sesizezi acest lucru auzi din ce in ce mai des replica la intrebarea: “Ce carti citesti?” urmatoarea: “Nu am timp”…
“Nu am timp”, cum adica “Nu am timp”? Timpul este acelasi dintodeauna, saptamana are 7 zile, anul are 365 si 366 zile in anii bisecti, ziua este la fel de lunga si de scurta cu mici diferentieri in ultimii ani (secunde). De unde a aparut acest “Nu am timp” pentru carti?
Deoarece timpul pentru carti a fost inlocuit cu urmatoarele:
– Pierdut timpului prin baruri, terase, cafenele, ceainarii, restaurante
– Uitatul la TV (mai ales telenovelas)
– Chatul pe messenger si retele sociale
– Trandavia, care a luat proportii globale in autoturisme, avioane, saune, sali de consiliu, directoriale
Totusi am fost destul de rezervat in critica mea pentru ca aici nu am pomenit de: cinematografe, teatre, parcuri, s.a.m.d. pentru ca acele locuri consider ca potenteaza cultura clasica si nu o inhiba.
Daca timpul alocat lecturii unei carti a scazut asa de dramatic, implicit e-mailurile nu mai sunt asa de lungi, nu mai contin inceput cuprins si incheiere, posturile pe blog uneori au mai mult de 3 randuri dar sunt “condimentate” bine cu videoclipuri si din ce in ce mai rar, emoletii contraataca ca i-a plesnit plictiseala prostiei pentru pastrarea patimilor postate pe paginile prietenilor pe Internet.
Este evident ca aceasta superficializare (trivializare) a cunoasterii are efect aparitia mai multor afectiuni psihice fara precedent, ADHD (peste 40% din populatia tanara), paranoia, bipolar, depresii, autism, schizofrenie, isterie, s.a.m.d.
Majoritatea exponentilor ADHD Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD or AD/HD or ADD) ironic sunt cei mai virulenti ce folosesc cuvantul “complexat”, sau ambiguizeaza termenii clasici precum unii chiar foarte banali, cum ar fi “cocalar” (cel mai traditional dintre tipurile de tigani, costorar, aurar, ursar, caramidar, nomad, etc etc) sau “caterinca” , care vine de la danzasul cazacilor Kazaciok care inseamna baterea caterincii, delirul dansatorului, transa unica ce il individualizeaza, ambiguivazarea merge pana la termeni precum “barbar” sau “vulgar”, barbarii find popoarele care nu erau latine sau grecesti, deci daca erai extraterestru si aterizai in Roma cu OZN (nava extraterestra), erai un barbar.
Barbarii am scris in postul anterior erau cei care nu isi radeau barba si mustata (de aici radacina Barbat, sau barbos, pilozitate crescuta inseamna masculinitatate mai mare, testosteron mai mult), care au ramas masculini, cei care s-au barbierit primii in antichitate si s-au epilat si in “zonele rusinii” in Europa au fost Roma antica si Grecia, de acolo si homosexualitatea, cuvantul vulgar inseamna comun, obisnuit, chiar normal, pe cand in vremurile noastre este perceput ca rau, anacronic, de joasa speta, decazut..
Pentru a 10001 oara in viata mea, le spun acelora care fac abuz de trivialitate si imbratiseaza gandirea semidocta sau sfertodocta: In Psihologie si Psihanaliza, in stiinta academica, nu exista termenul “complexat” , exista insa “are complexul de inferioritate ….” iar  “…” poate insemna  peste 200 complexe de inferioritate clasice catalogate in STIINTA psihanalizei (Oedip, Electra, Amsterdam, grasului, invidiei de penis, etc etc etc” si inca 1 milion de alte mici complexe de inferioritate cum ar fi: complexul taranului la oras, complexul inaltimii, complexul grasimii, complexul ca nu are decat 1 Gb SDRAM in laptop si ultimele laptopuri au 4Bg SDRAM, un complex de inferioritate poate sa porneasca si de la un banal gainatz de pasare in care calcam, deci, este normal sa avem complexe de inferioritate si prejudecati.
Democratiei prostului gust ii cad acum victime colaterale nu numai cartile dar si restul literaturii scrise cu randuri inteligente litere mici fara poze anume: ziarele, revistele,  prostii scriu in masa acum si inunda ethos-cultura cu cu Copy&Paste din ce au citit pe sfert, limitandu-si creierul la o gandire semirobotizata, acest lucru reflectandu-se nu numai in comportamentul robotizat dar si in capacitatea de a scrie, de a crea, a crede in Dumnezeu, de a simti si mai ales, de a iubi..
De aceea, te rog acum, da-mi voie sa iti scriu, da-mi voie sa te revolt, lasa-ma sa iti ofer ce am mai frumos si bun in mine… asa ca te rog acum…asculta-ti rapsodia si mai ales scrie, scrie ce iti spune inima, pentru ca inima stie adevarul…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qTqchZPPB10]

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Close
Back to top button
Close