19. October 2019 · Comments Off on Fobie si Ergonomie – Capacul sticlei Aqua Carpatica 0.75 · Categories: Romania

România este fascinantă prin contrastele sale extraordinare!
Sincer să fiu, îmi place designul Aqua Carpatica, îmi place că îndrăznesc, îmi place chiar și ca au ciordit designul sticlelor de la niște sârbi și au si pierdut procesul, fuck off.. .. chiar îi admir că au dus furăciunea la un punct bun de vânzări

Dar, e păcat, e foarte mare păcat ca după atâta chin, atâta bătaie de cap, să eșueze lamentabil din cauza unui dop, de plastic… ”ca țiganu la mal

Designul FUNCȚIONAL sau FABRICAREA capacului sticlei de Aqua Carpatica este cel mai prost din România!
Sincer să fiu, aș da vina mai mult pe DESIGN din 3 motive:
1. Capacul a fost conceput ca ALUNECOS, atât ca material folosit cât și ca suprafață
2. Un designer bun, decent chiar, verifică permanent calitatea fabricării produsului, nu doar la sticla nr. 1 ci prin sondaj periodic si al loturilor
3. Comunicarea – BĂĂĂĂĂĂĂ!!!! Țipă oamenii la tine că produsul tău e periculos și nu comunici să remediezi problema?

Între timp au început să ajungă plângeri, multe dintre ele deja reclamate la Aqua Carpatica

Îl întreb acum pe proprietarul Aqua Carpatica dacă și-ar lăsa nepoțeii sau părinții să folosească sticla aceasta de 0.75ML sau chiar pe el dacă a deschis vreodată o sticlă de Aqua Carpatica la 0.75L

Sticla de Aqua Carpatica minunată ca design, ca portabilitate eșuază lamentabil din cauza marginii unui dop! Marginea unui dop care îl transformă din amic în inamic!
Atât de multă muncă si atentie acordată sticlei de Aqua Capatica și un eșec atât de lamentabil la REDESCHIDEREA sticlei.
Nici măcar deschiderea sticlei nu este cea mai bună experiență, capacul este ALUNECOS.
Am vazut sute, poate mii de feluri de capace de sticlă, dar nici un capac nu este asa de periculos și perfid la redeschidere ca cel de la Aqua Carpatica, și nu am mâni ciudate sau tehnică de a deschide diferită sau anormală. Suprafata capacului foarte alunecoasă face cu marginea taioasă, accidentul la deget perfect.
Acest dop e un fel de ninja, nu îți dai seama cum te accidentezi, nu ai nici o șansă să eviți sa te ranesti dacă ai pielea fină subtire.

Zilele acestea am facut un focus grup cu prieteni mei, unii s-au si taiat la deget, altii au admis ca întradevăr capacul acestei sticle este cu adevărat periculos!

În urmă cu mulți ani pomeneam despre ergonomie, care nu ar trebui să se limiteze la o știință despre confort ci mai mult; încredere, productivitate, siguranță, fun, community, shareable și echilibru.

Chiar și ospătarii sau cei care lucrează în serviciile publice urăsc această apă la 0.75L

 

Am citit cu sufletul la gură câteva căți despre Johny Ive, designerul de la Apple, care a împins designul în viitor, ca o simfonie, vocea sa parcă este expresia produselor Apple, iPad, iPhone, MacBook, iWatch etc

Dacă veți avea răbdarea să vedeți tot acest VIDEO, veți înțelege că ”pretențiile” mele de a nu te răni la deget la folosirea unui produs de larg consum, chiar nu sunt exagerate, chiar legitime!

 

 

Designul bun nu doar că este funcțional, sigur, sănătos, este și inspirațional, unește oamenii, îl face fluid și coerent dar mai ales, prezintă încredere.


Designul bun este prietenos, designul bun te atrage ca un magnet, designul bun al unui produs nu doar ca te îndeamnă să îl atingi și să îl folosești ci îl și face o companie plăcută.
Designul bun al unui produs te aduce în vremurile în care trăim, designul bun te încurajează să îți depăsești limitele și să pășești cu încredere într-o nouă experiență de utilizare, o nouă plăcere, o nouă bucurie.

În ultimele zile, mai multi s-au legat de mine de ce fac atâta caz pentru un sărman dop de sticlă, așa că am să vă explic.

Povestea DOPULUI este aici

Sticla de Aqua Carpatica de 0.75L este un produs premium, la 4 lei un litru de apă face ca recipientul să fie de cele mai multe ori obiectul achizitiei.

 

Având în vedere că plătind un preț de 5 ori mai mare pentru recipient decât în mod obișnuit este absolut normal ca așteptările să fie mult mai mari (dacă nu mă înșel, există doar o singură apă plată românească este mai scumpă, un challenger de nișă pe care nu mă mai obosesc să îl pomenesc, undeva la 12 lei sticla de 1L , nu intram în zona apelor străine de genul clasicului VOSS al carei sticlă are un design este urât, prost și sărăcăcios) deci recipientul sticlei de apă plată Aqua Carpatica trebuie să arate bine și săăăăăă… săăăă…
– fie sigur
– frumos
– rezistent
– plăcut de utilizat
– ușor de depozitat
– atrăgător
– premium
– …..
Cam la toate punctele de mai sus, Aqua Carpatica reușește să facă treaba asta si la un preț excelent, însă, la capitolul SAFETY, SIGURANȚĂ este pe ultimul loc!

Accidentarile la redeschiderea sticlei de apa pot fi taieturi mici, taieturi medii si taieturi adânci cu sângerre abundentă.
În mod cert cei care își permit să cumpere așa recipient de apă au pielea mâinilor mult mai fină si mai ușor de tăiat. Dacă designerul dopului are șorici gros si nu s-a tăiat niciodată, noi oamenii cu mâini fine ne tăiem ușor, des iar copii mici și bătrânii au șanse cu mult mai mari să se accidenteze.
Cumpărând acest recipient, în loc să îl refolosesc de multe ori, prin turnarea dintr-un bidon de 5L sau 10L a apei, din cauza confortului sau daca doresc sa pun il el alte lichide cum ar fi: limonadă, vin, vișinată, lichior de casă, ceai etc, datorita acestui dop voi fi nevoit sa aleg intre probabilitatea foarte mare de a ma tăia la degete sau a îl arunca la gunoi, adică a polua si a pierde implicit bani.

Acest nenorocit design al dopului, te face să eșuezi de câteva ori ca produs:
– Nu este sigur
– Provoacă accidentări
– Îl face ca să nu mai fie cumpărat a doua oară, fidelizarea, dragoste cu năbădăi
– Provoacă ură (adică pur si simplu face ca să descurajeze pe altii ca sa il cumpere)

Ați putea fi tentati să spuneti: ”O mică zgârietură și te vaiți”, dar aici sunt multe lucruri de obiectat:
– Nu e vorba doar de mine, e vorba de SUTE poate chiar de MII de oameni care se accidenteaza asa zilnic!!!
– julitura uneori e pana la sange
– Julitura necesita plasture / protectie fiind la degetele mâinilor este expusa intensiv atingerii de corpuri străine
– cum este sa te lipsesti de degetul indice de la mana stanga sau dreapta pe mai mutl de 2 saptamani ca sa nu te infectezi, sau sa il folosesti la 80% sau 90% din capacitate?

Acum, ma uit la sticla de apa si stiu ca inainte de a deschide dopul sa am grija unde pun degetul sa nu imi alunece si sa nu o strang prea tare.

10001 precautiuni pentru a bea apă?
Produsul acesta, deja nu mai este prietenos, este periculos!

Poate că unora le place sa traiască asa, periculos, dar cum ar fi, cand ai mâinile umede dupa ce te-ai spalat pe maini, cand ai pielea moale si fina sa te tai la deget, sau dupa ce te dai cu o cremă, sunt sigur ca femeile care cumpără această sticlă de apă au mâinile foarte fine cu piele subtire si folosesc frucvent creme de hidratare și înmuiere a pielii..
Când ai pielea fină, subtire, moale, dată cu cremă sau după ce te-ai spălat pe mâini, a deschide o sticlă de Aqua Carpatica la 0.75L este scenariul perfect pentru o taietura la deget, adică, dizabilitatea de a iti folosi un deget o saptămână, nu mai pun durerea infectia, usturimea, sa ii tii toata ziua de grijă să fie curat si uscat sa nu te uzi si sa nu ai murdărie la rană, culmea, când tastatura se stie că este cel mai plin loc de germeni din casă.. tastatura.. de pe care tastezi zi de zi 2-3-4-5 ore, pentru ca lucrezi pe computer, nu la lopată.

Cei de la Aqua Carpatica ar trebui să renunțe la designerul capacului sticlei de 0.75L pentru că în mod cert, ori e un mare nesimțit, ori un șarlatan nenorocit, Johnny Ive ar face infact dacă ar ști că există în lume un produs atât de tâmpit care în loc să fie prietenos, este periculos.. și scump!

Orice om, de minim bun simț ar putea observa că dopul nu doar că e incomod, putin practic, neplacut la atingere dar si periculos sa il folosesti,
Din sutele de sticle al caror capac l-am desfăcut, acest capac este cel mai periculos si PERFID pe care l-am întâlnit, te pocnește o dată, dar îl tii minte o saptamana de fiecare data cand iti folosesti mâna la cae ai degetul taiat.

Acum, ca sa folosesc o sticlă de Aqua Carpatica la 0.75L va trebui să utilizez mănuși, cu ocazia asta, daca tot e periculoasa, poate ii puneti si niste manusi de protectie la deschidere cauciucate, sa aibă prindere mai buna…

 

Comments closed.

Iulian Andrei