ORA 22:00

MIED-DACIC-poliflora-miere

Zilele acestea la Muzeul Țăranului român se desfășoară Festivalul ”Adevărul despre daci” organizat de Daniel Roxin, un prieten foarte bun al meu. Am fost la lansarea filmului ieri, am gustat Ciredava, miedul cu aromă de cireșe, după cum ați văzut nu am fost prea impresionat, nici mulțumit de mirosul de varză murată care pe cât descopăr acum e de fapt propriu nefericitei fermentări cu drojdii de vin / must.
Acum, cu un interes știrbit de degustarea de ieri a Ciredavei, îi mai dau po șansă miedului din Timișoara, oraș de suflet pentru mine pentru că acolo am făcut facultatea în urmă cu aproape 20 de ani.
Ce să spun, voi face acest review cam timid și sceptic.

Aspectul sticlei
Sticla e identică, suplă, frumoasă, zveltă, eticheta frumos asortată cu un bustde dac încadrat de doi dragoni daci, anul producției 2012, o prezentare frumoasă, de bun gust.
Pe eticheta din spate, un vers frumos din Eminescu din Odin și poetul, foarte frumos, jos cu font mai mic și mai decent SC Mied Dacic SRL și adresa de web, sper ca pe viitor să nu pună și pagina de Facebook.
Dopul, mai puțin înfundat în sticlă, de data aceasta doar 2 milimetri (tot neobișnuit), extragerea sa fost mai facilă dar tot dificilă, un dop modest dar ok, nu este fragil.
Noutate: ”Îmbunătățește starea de spirit și are un efect euforic” – 13% alcool… în fine, o veste bună! Trebuie verificat asta!

Aromă / aspect
Aspectul miedului este ca un vin alb, un pic tulbure dar puțin sesizabil, curgerea sa a fost puțin mai puțin băloasă decât a Cirdeavei.
Aroma sa este cea a unui vin dulce, mirosul de butoi de varză murată persistă puțin perceptibil, aduce a vin amărui,

mied-daci-romania

Îmi place că nu este dulce sau obscen de dulce ca al Ciredavei, seamănă a vin dar to nu este vin, este ca un vin ieftin alb ținut în butoaie prost spălate în care a fost varză murată. SIMT MIEREA !!! Simt mierea polifloră! Are aromă de miere destul de greu sesizabil

Ca o paranteză sunt un mare consumator de miere, de fapt nu mai consum zahăr cam de 3-4 ani și dulcele din viața mea se bazează în mare parte pe miere. Pot să spun că chiar mă pricep destul de bine la miere și am gustat zeci de feluri de arome de miere!

E o veste bună asta, că simt mierea dar ”mied”-ul tot nu ”curge pe gât” ca un vin, astăzi la prânz am luat o gură de Roze de Sâmburești și, da, nu se compară cu un vin, este net inferior la senzație / plăcere de consum.
Poate că ar trebui să fiu un pic mai tolerant și să îi dau totuși o ȘANSĂ mied-ului pentru că este un lichid cu totul diferit, ALTCEVA, dar tot nu îi găsesc locul în ”lichide consumate de plăcere”

vin-de-miere-mied

Concluzia este tristă, mied-ul este un lichid mediocru spre slab / prost, nu l-aș consuma decât dacă nu am de ales, așadar estimez, că probabil 90% dintre oamenii care l-ar gusta nu ar înlocui o sticlă de vin mediu cu mied.

Cealaltă sticlă, cu mied cu aromă de mure(Duhul Lupilor)  va avea mult de așteptat până va fi servit, îmi pare rău dar mied-ul nu este o băutură care să mă măgulească sau încânte, nu m-a durut capul de la el dar nici senzații de fericire nu îmi dă.

Și ca o ultimă amărăciune, chiar nu apreciez ”comentariile fake” de pe pagina producătorului.de la sectiunea ”Produse
Orice specialist de online știe că dacă la commenturi sunt numai persoane care nu au link la numele celui care comentează, commenturile sunt ”aranjate” asta însemnând că commenturile mai puțin elogioase ori nu sunt postate, ori sunt șterse iar cele pozitive sunt FAKE, dacă îmi vor aproba commentul de pe http://mied-dacic.ro/produse/ atunci comentariile sunt ORIGINALE și credibile, dacă nu îmi veți găsi comentariul înseamnă că e FAKE

Commentul meu a fost:

comment_mied

 

Așadar vă recomand să TESTAȚI că poate cine știe, va fi pe gustul vostru dar mă cam îndoiesc, concluzia review-ului este că nu trebuie să aveți cine știe ce mari așteptări, dar, cine știe, poate vor apărea fani pentru acest lichid, dar eu nu sunt printre ei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *