09. January 2019 · Comments Off on SEO și Social Media – fuziunea online · Categories: I.T., Romania

Sinergie:
asociere a mai multor organe, sisteme, factori care desfășoară activități simultane; sinergism. 2. coordonarea mai multor acțiuni în vederea obținerii unui rezultat comun cu economie de mijloace.

Cu toții știm că publicitatea online s-a segmentat în 2 părți din punctul de vedere al comunicării online – Google și rețelele sociale.
Acum, cu intensificarea domeniului publicității online, s-a ajuns la confruntarea acestor două segmente ale publicității online, de multe ori apărând nesincronizări, dezechilibre și chiar conflicte între acestea două.

Tehnologia evoluează rapid și odată cu ea și felul în care comunicăm și ne raportăm la cei din jur, iar pentru acesta trebuie creată o strategie comună de dezvoltare, o sinergie între Social Media și SEO.
Cele două concepte de SEO și Social Media ar trebui să  graviteze în jurul brandului, mesajului de brand.

De fapt cele două segmente nu ar trebui să se concureze deloc, sub nici o formă ci dimpotrivă, să se sprijine reciproc, ”mariajul” poate fi asemănat cu un soț și o soție, sau doi frați, sau poate cel mai potrivit ar fi Rațiune și Emotie.

Puteți să închipuiți un vehicul care arată bine dar nu funcționează corect, în siguranță și rapid, sau invers același vehicul care funcționează foarte bine, precis și rapid dar a cărui estetică nu stârnește nici o pasiune ci dimpotrivă, repulsie.

Printre argumentele frecvente Social Media se aud:
– Social Media este noul SEO
– Social Media

Cele mai frecvente probleme care apar:
– Identitatea de brand, atributele brandului și chiar valorile brandului sunt de multe ori foarte diferite pe cele două medii creând confuzie
– Mesajele comunicate SEO diferă de cele din Social Media
– Imaginile, videoclipurile și textul nu se regăsesc în ambele medii, de multe ori sunt transmise la intervale de timp diferite, prea mari între ele.
– Felul în care este comunicat mesajul brandului nu este suficient de bine adaptat pentru mediul în care este comunicat nu este cel mai fericit
– Cele 2 departamente sunt complet separate, uneori externalizate la agenții diferite ajungându-se de multe ori la sabotaje mai mult sau mai puțin voluntare
– Neglijarea excesivă a unuia dintre cele 2 – Social Media sau SEO

 

 

 

Comments closed.