I.T.PsihoUmor

✿Roboțeii si manipularea ✿din Cyberspatiu ✿ continuă✿ încă o dovadă – azi ✿Despre Dependențe✿Episoadele, fac parte și ele din procesul nostru de robotizare, un robot se mișcă ritmic, sacadat, la intervale regulate..calculat.. exact.. previzibil.. precis in rutine, devenim legume sedentare previzibile ce se indoapă cu E-uri.

In ultimii 2 ani în urma cercetării subiectului: Episoade versus Filme lung metraj (de cinematograf) am constatat o creștere rapidă a preferinței spectatorilor pentru seriale decât pentru filme.. serialele precum Chronicles of vampires, Dr. House, Gossip Girl, Grey`S Anathomy…. etc au crescut simțitor în audiență..în detrimentul lung metrajelor.
Explicația este simplă pentru că cinematografia este pe moarte deoarece oamenii preferă să vadă filmele gratis de acasă decât să le plătească la cinema..din cauza sedentarizării și cresterii performantelor audio video, s-a dus vremea când Tom Cruise lua 10 milioane $ pe un rol într-un film, acum actorii sunt plătiți mult mai bine din spoturile publicitare de la TV.
Spre Exemplu Morgan Freeman preferă să realizeze documentare.. Through the Wormhole…
Robotizarea presupune o acțiune ritmică, regulată, un program, o secvențialitate.
Un prieten al meu numește noua generație într-un mod original: Generația MP3… care pur și simplu savurează momentul ca un mp3.. de 3 minute.. din ce in ce mai scurt.
Frazele devin mai scurte si mai superficiale, putini mai citesc Bolzac sau Dostoievski, politețea devine inutilă, consumul o necesitate mai mare.
Revenind la noile noastre dependențe de roboței:

– Dependența de Internet
– Dependența de telefonul mobil, cu cât este mai smartphone cu atât mai mult
– Dependența de Facebook
– Dependența de Yahoo Messenger / Skype
– Dependența de baterie
– Dependența de electricitate
– Dependența de mp3-uri
– Dependența de sucuri pe bază de zahăr
– Dependența de fast food
– Dependența de imagine pe Internet
– Dependența de informație mai mult nouă decât precisă și detaliată

Vrei să știi dacă ești dependent(ă) de Internet sau Facebook?
Atunci stai 2-3 zile fără să vezi cum te simți…

Lansarea iPhone 5 sub forma de cult, fanatism religios mi se pare iar un semn de robotizare, faptul că oamenii pleacă în pelerinaje de mii de kilometrii pentru a cumpăra un telefon mi se pare.. anormală.. la fel ca și aclamarea și ovaționarea excesivă!
Angajați îmbrăcați în uniformă care se comportă fanatic!


Dincolo de toate acestea faptul că asimilăm in corp ca normale tot felul de silicoane, că ne remodelăm corpul estetic cu bisturiul, că industrializăm sportul la sală ca un fel de dependență sau religie, în loc să mergem la biserică săptămânal mergem la sală.
Consumul de medicamente devine din ce în ce mai intens, numărul farmaciilor crește și o parte din ce in ce mai mare din bugetul nostru este alocată consumului de chimicale de farmacie.
Pe de altă parte, medicina ortopedică, membre, devin robotizate, implantologia de materiale compozite a depășit granița pasivității trecând la un  nivel superior: inimi electronice, celule stem care regenerează organe, clonare de ADN, generare de noi organisme… transplanturi de organe artificiale…
Amuzantă mi se pare recenta apariție a pilulei contraceptive pentru bărbați care este o realitate democratică a egalității în dreptului între bărbat și femeie…

Exemple de episoade similare aici:

ESTI ✿ UN ✿ROBOTEL✿ sau ✿ O ✿ ROBOTICA  https://uli.ro/?p=3136

Apoptoza si emoletii adhd pe drumul robotizarii

ACTA si copyrightul in epoca Internetului (dovezi ca Superman este roman si Spiderman este stelist)


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close