EconRomania

Afacerea EFBET

Vă aducem în atenție o investigație jurnalistică pe scară largă asupra companiei malteze Brobet Ltd., care este proprietarul mărcii de jocuri de noroc EFBET, care companie este deținută de niște cetățeni bulgari, care exprimă interese în activitatea jocurilor de noroc din România.

Publicațiile pe care le puteți vedea în Prezentarea de mai jos sunt realizate de echipe jurnalistice din Bulgaria, Malta, Italia, Spania, Grecia și Regatul Unit.

În momentul actual există în total un număr de peste 600 de publicații cuprinzând un număr de peste 25 de subiecte diferite, consacrate contravențiilor legate de marca EFBET. Acestea sunt publicate în mass-media online și în ziarele din țările menționate mai sus. În Bulgaria de exemplu, despre ancheta ziaristică au fost informați cititorii celor mai tirajate ziare cotidiene și fruntașe în domeniul jurnalisticii online – „24 de ore” și „Trud”, precum și cititorii altor 20 de medii online.

În Marea Britanie, Italia și Spania au apărut publicații pe această temă în peste 10 ediții online, În Grecia – în 2, iar în Malta – în 1.

Întrucât compania EFBET deține licență pentru jocuri de noroc în România, noi consiterăm că ancheta în cauză va stârni interesul serios al publicului țării dumneavoastră.

Vă trimitem două din materialele principale, traduse în limba română, iar toate celelalte linkuri și teme le puteți afla în Prezentarea atașată.

Ne am bucura să Vă demonstrați interesul, publicând părerea dumneavoastră privind temele cuprinse în această anchetă.

Salutări și toate cele mai bune!

O ANCHETĂ JURNALISTICĂ A FĂCUT SĂ IZBUCNEASCĂ MASS-MEDIILE DIN BULGARIA, GRECIA ȘI ANGLIA – COMPANIA DE JOCURI DE NOROC „EFBET”, ÎNREGISTRATĂ ÎN MALTA, ESTE IMPLICATĂ ÎN SPĂLARE DE BANI, OMORURI ȘI FRAUDE
Aducem în atenția cititorilor noștri o serie de investigații jurnalistice din trei țări europene – AFACEREA „EFBET“


MATERIALUL 1:
Titlul: EXCLUSIV! Aflați care este cel mai bine păstrat secret al mediilor din Bulgaria în perioada ultimei luni: Agenții lui DANS (serviciul de contraspionaj) au intrat în oficiile companiei Efbet!
Subtitlul: Serviciile speciale au pornit investigații serioase asupra activităților din domeniul jocurilor de noroc ale familiei Naidenov.
Text: Îtr-o seară târziu de acum o lună (data exactă….) agenții serviciului DANS au invadat pe neașteptate oficiile uneia dintre cele mai mari companii de jocuri de noroc la noi, care își desfășoară activitatea sub marca comercială Efbet. Aceasta a fost știrea pe care media noastră a aflat-o de la niște surse verificate provenind din serciciile secrete.
Acțiunea a avut loc în principal la sediul central al companiei Efbet, situat la bulevardul James Bourchier nr.20, în cartierul rezidențial Lozeneț, dar au fost percheziționate și alte locații , care au legătura cu proprietarii companiei – Stefan Naidenov Naidenov și fiii lui Boian Stefanov Naidenov și Țvetomir Stefanov Naidenov. În afara de compania Efbet, cei trei mai sunt asociați în încă zeci de alte societăți, care dețin licențe pentru activități legate de jocurile de noroc.
După cum ne informează media noastră, agenții lui DANS au reacționat în felul acestă după niște cercetări îndelungate, întreprinse în urma unei sesizări referitoare la mai multe încălcări ale Legii privind jocurile de noroc și ale Legii privind limitarea plăților în numerar. Serviciul nostru de contraspionaj a fost mai sesizat și de către serviciile partenerilor noștri din Europa despre spălarea de bani efectuată de Boian și Țvetomir Naidenov. Pe de altă parte, la noi, cei trei citați mai sus, sunt obiectul unei verificări pentru evaziune fiscală și prejudicierea statului cu o sute de milioane de leva.
Tot așa, conform unor date neoficiale furnizate de serviciile secrete, cei trei au fost cercetați și pentru niște contacte nereglementate cu persoane din sfera criminalității organizate din Bulgaria și din străinitate, verificându-se chiar și legăturile întreținute de frații Boian și Țvetomir Naidevov cu niște oameni legați de mafia italiană.
Trebuie să precizăm, că marca comercială Efbet este proprietatea companiei Brobet LTD, înregistrată în Malta (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta). Proprietarii firmei sunt Stefan Naidenov și fiii lui Boian și Țvetomir.
AȘTEPTAȚI AMĂNUNTE!

 

MATERIALUL 2:
TITLUL: Din mass-media grecescă: Proprietarii bulgari ai celei mai mari companii de jocuri de noroc înregistrată în Maltă, sunt obiectul unor cercetări și verificări în Grecia.
TEXT: Stefan Naidenov, Boian Naidenov și Țvetomir Naidenov, care sunt obiectul unor cercetări de către serviciile de investigație din Malta, Italia și Bulgaria în legătură cu spălare de bani și evaziune fiscală în mari proporții, sunt obiectul de cercetare și în Grecia, după cum relatează media online grecească eladanews.gr.
Conform datelor prezentate de această medie, cei trei bulgari, care operează cu marca comercială Efbet, care din partea sa este proprietatea companiei Brobet LTD înregistrată în Malta (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta) sunt verificați cu privire la participarea posibilă a acestora în activități de hazard nereglementare pe teritoriul Greciei, precum și în importul unei mari sume de bani în țară, cu toate că cei trei sunt cercetați deja pentru spălare de bani în alte trei țări europene.
Eladanews.gr a postat o publicație în site-ul englez UK24news.co.uk, conform căreia Stefan Naidenov este o persoană aparținând fostelor servicii secrete comuniste din Bulgaria și împreună cu cei doi fii ai săi Boian Naidenov și Țvetomir Naidenov, sunt suspectați pentru întreținere de legături cu reprezentanții mafiei italiene.
Eladanews.gr subliniază faptul, că în cadrul unui interviu în fața unei medii online bulgărești, Țvetomir Naidenov se laudă singur, că de doi ani marca lor Еfbet este poziționată și în România, iar din luna octombrie anul curent a intrat și în piața Italiei, păstrându-și activitatea în Serbia și Spania. „Suntem în procedură de a obține licență și pentru activitate în Marea Britanie și Statele Unite“, a mai declarat în acest interviu Naidenov, uitând, se pare intenționat, să spună ceva pentru activitatea sa în Grecia, după cum scriu ziariștii greci.


În acelașii timp, la data de 29.10.2019 un mare număr de medii bulgărești au anunțat, că proprietarii companiei Efbet sunt obiectul unor cercetări de mari proporții din partea serviciilor de investigare bulgare, verificând mai concret familia Naidenov pentru spălare de bani și evaziune fiscală în proporții foarte mari.
Unii dintre ziariștii bulgari presupun, că cei trei au investit o mare parte din profiturile sale ascunse în bunuri imobile tocmai în Grecia, potrivit celor scrise de eladanews.gr.

Iulian

15 ani experienta in industria online

Related Articles

Back to top button
Close