Iulian Andrei

Ce ar trebui să faci în perioada pandemiei – în afara de a te spăla pe mâini și a sta în casă

Motto

De ce sufli în trompetă?
Ca să țin departe tigrii.
Dar aici nu sunt tigrii.
Păi vezi?

 

Acest articol este unul sumbru, care caută să te ajute să îți dea un strop de luciditate și optimism realist în plus și să îți minimizeze pierderile pe care le vei avea, de orice natură.
Toate prognozele indică o criză economică GRAVĂ și ce este cel mai dramatic este că nu avem nici o șansă să nu ne infectăm cu toții cu noul COVID-19.

Vaccinul care va fi realizat pentru combaterea acestui virus va apărea în cele mai optimiste scenarii doar după un an și perioada economică grea va continua multă vreme după ce acest vaccin va apărea.

Dacă vreți să citiți lucrurile bune pe care le aduce acest virus puteti citi aici:
100 lucruri bune pe care le-a adus Coronavirusul COVID-19

În scenariile care se presupun ca vor avea loc lunile următoare nu sunt excluse fenomene globale de mare impact cum ar fi apariția unui nou guven planetar (NWO) sau chiar un al treilea război mondial care va pustii planeta.
Că ne place sau nu ne place, trebuie să ținem cu dinții de viețile noastre și a celor dragi nouă iar imunitatea, conditia fizică, inteligența relațiile si vigilența se construiesc din timp cu efort!

STAREA MENTALĂ este cea mai importantă! Trebuie să fii în ARMONIE cu cei din jurul tau, iar aceia dintre noi care sunt  în armonie, POZITIVI,  OPTIMISTI cu program stabil si constant, sunt persoanele care vor face cu succes acestei crize!

Maniera în care percepeți realitatea, evenimentele, este FOARTE IMPORTANT să fiți POZITIV și să vedeți mai mult ”jumătatea plină a paharului” aceasta este cea care va face DIFERENȚA între depășirea cu succes a situației sau eșecul.

FRICA este emoția cea mai periculoasă! Frica este cea care vă ucide!
Evitați FRICA ! Fi-ți optimiști și îmbrățișați schimbarea!

Virusul este mai eficient și chiar mortal în cazul pacienților al căror organism nu răspunde bine atacului datorată STRESULUI, supărării, fricii și panicii!

În primul rând este cel mai important să îmbunătățești starea fizică și psihică, să fii permanent în cea mai bună formă, vor urma vremuri foarte grele în care trebuie să faci față stresului, poate fi program prelungit, efort fizic deosebit, solicitări cu totul deosebite cu care nu ai mai avut de a face față până acum.
Este evident că vei putea face față viitoarelor situații grele doar dacăești în cea mai bună formă: fizică, psihică și SUFLETEASCĂ!!!

Am găsit aici cele mai bun sfaturi împotriva panicii și isteriei declanșate de Coronavirus COVID-19
EXPERȚII CONTRA ISTERIEI COVID

Trebuie să îți faci un plan, financiar, al relațiilor pe care le ai, al contactelor si posibilităților, perioada cea mai grea urmează să vină și va dura MULT, e o certitudine asta nu avem cum să scăpăm, toată planeta noastră este implicată și lucrurile nu se știe cum vor ajunge să evolueze, este absolut incert.

Momentan, sistemul bugetar și angajații lor sunt la adăpost, în acest moment firmele mici au intrat în faliment, cele mijlocii sunt acum în mare dificultate, iar cele mari urmează să intre in faliment în mai puțin de o lună.
CORONAVIRUS: Top cele mai afectate domenii. Efecte în lanț
Criza coronavirus va schimba pe termen lung economia globală

Transnationalele si-au trimis în somaj tehnic personalul dar acesta in mod cert nu va putea fi platit prea mult timp, toata economia mondiala este in colaps lent, dar sigur.

Dacă vreți să citiți lucrurile bune pe care le aduce acest virus puteti citi aici:
100 lucruri bune pe care le-a adus Coronavirusul COVID-19

Iată ce trebuie să faci pe lângă a sta în casă și a te spăla pe mâini, este vorba de o IGIENĂ profundă

Igiena (din greacă υγιεινή [τέχνη] (hygieiné [téchne] știința dătătoare de sănătate) este o ramură a medicinei preventive, specialitate care studiază acțiunea factorilor de mediu asupra sănătății populației, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor, a ținerii sub control a riscurilor de mediu, a scăderii expunerii la factorii de risc a populației prin eforturi concertate ale societății și utilizarea eficientă a resurselor

 1. Trebuie să îți faci PROGRAM (pe care sa il pui la vedere), chiar daca esti acasa faptul că pierzi noptile pe Netflix ronțăind chipsuri și bând bere, nu te va ajuta deloc, dimpotrivă. Orele de somn recomandate: 23:00 – 7:00
  Dacă te vei abate de la PROGRAMUL de somn, vei fi obosit, vei lua decizii proaste, deci vei avea mai multe probleme și vei pierde mai multe oportunități! Prioritate maximă – 23:00 – 7:00
 2. În programul pe care ți-l faci trebuie să ai grijă ca cele mai solicitante, greu de facut sarcini, neplăcute, urgente, să le faci la prima oră, până la ora 12:00
 3. Programul dimineața îl începi cu igiena personală și ordinea în casă si apoi cu exercitiile fizice. Poate ca nu ai avut până acum nevoie de disciplină și determinare, dar de data asta nu ai încotro, moartea și facturile bat la ușă, la toți ne e greu!
  Trebuie ca in mai putin de o lună să ajungi un atlet / o atletă, iar motivele sunt multe!
 4. Fă-ți un plan realist de posibilități, proiecte, cunoscuți. În periada crizelor se arată cine sunt cu adevărat firmele si persoanele, la greu. Mai mult ca niciodată, vei avea inzecit de multe eșecuri și refuzuri care nu au fost în alte vremuri, nu te lăsa copleșit(ă)!
 5. Începe să scapi de tot ce nu îți trebuie! Haine și încălțăminte pe care nu le porți sau le porti rar, colecții nefolositoare, limitează-te la maxim, nici măcar suc, apă!
 6. Dacă te uiți pe lista ta de cheltuieli obinuite lunare vei vedea o mulțime de lucruri de care nu ai nevoie începând de azi, acum:
  – Țigări, bere, vin, mâncăruri și băuturi fine fine – STOP!
  – Parfumuri, haine, încălțăminte
  – Dulciuri, snacks-uri (inclusiv seminte si alune) să dispara imediat!
  – Începe să ai în vedere trecerea ta la o dietă vegetariana cu mai putina carne, în mod cert in mai putin de un an consumul de carne pe toată planeta va scădea sub jumătate, în toate tările
 7. Nu te crampona în meseria ta. Poate acum este ocazia perfectă să treci la un domeniu nou, care poate fi online, sau agricultură, România are un potențial imens agricol, din toate punctele de vedere. S-ar putea ca această criză să te facă să descoperi că ești cu adevărat mai fericit(ă) în natură decât la oraș și să îți schimbi.
 8. Nu împrumuta bani, banii vor fi din ce in ce mai putini si banul pe care il ai azi in mana poate valora foarte mult peste numai o luna.
 9. Consumă mai puțin. Dacă stai in casă nu ai nevoie de 3 mese mari, ai nevoie doar de un minim
 10. Consumă hrana proaspătă acum cât se mai găseste, nu te indopa din cosnserve! Conservele se consumă când ”se întâmplă ceva rău de tot” de genul începe război civil sau nu mai ai nici un ban si nu mai are nimeni să îți dea 1 leu împrumut, deci, jos labele de pe conserve! Conservele se consuma cu cu putin timp inainte sa expire
 11. Este foarte important să te uiti la CER! Deosebit de important! Trebuie sa ai cat mai multa lumina naturala în casă. Nu sta noaptea la filme! Cel putin o data la 2 ore trebuie sa iesi sa te uiti pe balcon sau geam! FOARTE IMPORTANT! Dacă te vei uita prea mult la TV sau pe telefon sau computer, depresia te va ajunge si odata cu ea bulimia, si toate lucruruile neplăcute de care nu ai nevoie, deci insist, e foarte important să vă uitati la cer cel putin 2-3 minute la 2 ore!
  Motivele l-am descris aici: Sindromul Submarinului 
 12. Trebuie să ai curățenie și ordine perfectă în casă! Aceasta îți va asigura un confort emoțional optim
 13. Improvizează-ti un panou (frigider perete) pe care sa pui sa ai in vedere cele mai importante obiective
 14. Fă-ți copii de siguranță la: chei, informatii, date,
 15. Pune la vanzare pe termen lung tot ce ai in plus in casa, orice haina sau incaltaminte pe care mai poti lua ceva pe ele, chiar daca ai dat 1000 Euro pe o geaca, da-o cu 100E .. scapa cat mai repede de ele, banii vor fi foarte importanti si cei care au economii vor fi importanti
 16. Citeste CĂRȚI si nu sta pe net la TV, informează-te cu grijă mare, cantitativ si calitativ. Prea multe surse inexacte sau alarmiste sau partinitoare nu te vor ajuta, caută sursele de informare cele mai tehnice, academise si pune în prim plan numerele și nu cuvintele! Orice informație nevalidată fără cifre academice din surse de informare cinstite este otravă pentru mintea ta! Înainte de culcare cu o oră nu sta pe net, telefon sau la TV, citește o carte sau meditează! Aceasta oră dinainte de somn valorificată așa îți va dubla eficienta ta in mai putin de o lună!
 17. Gestionază-ți alimentele INTELIGENT! Un articol escelent despre asta este aici:
  Cum să îți faci provizii pe timp de epidemie pentru a evita risipa alimentară
 18. NU COMANDA mâncare gătită! Mâncarea o gătești TU igienizând-o corect. Câștigi timp, bani și mai ales stimă de sine (încredere) , foarte importantă în aceste momente
  Nu uita: Cine se servește singur, se servește de 2 ori!
 19. Păstrează o cantitate suficienta de bani CASH, la un moment dat va fi nevoie să platesti oentru ca se vor întâmpla mai multe evenimente deosebite atât ca impact cât și ca rapiditate.
  Dacă ai banii la bancă, ai grija ca banca ta sa nu dea faliment, vor fi foarte multe banci care vor da faliment anul acesta, față de 2008 criza care se anunta va fi mult mai dura si pe.o durata mult mai lunga.
  Scenariul ”To big to fall” nu se aplică aici, criza aceasta e prea puternică încât să nu te termine câteva bănci

Exit mobile version