Iulian Andrei

Cum recunoști un agent/angajat al serviciilor secrete (românești sau străine)

Din ce în ce mai mulți agenți ai agențiilor secrete îi întâlnim în viața de zi cu zi, de cele mai multe ori nu știm că sunt agenți secreți, nu avem nici o dovadă, nu avem nici cea mai mică idee că există, valoarea lor principală este că nu doar sunt ascunși ci sunt puși în nodurile de comunicare (redacții, PR, TV) și influență potrivite (partide politice, ministere, management)
Cel puțin pentru România, densitatea de angajat al unui serviciu pe cap de locuitor în România este foarte mare, mai ales că România este o țară relativ slab dezvoltată și nu duduie de computere și servere în toate satele din România.. dimpotrivă!
Nu e treaba mea acum să apreciez ce fac ei sau dacă sunt prea mulți sau prea puțini, doar remarc realitatea cifrelor oficiale care au scăpat prin presă, de 3-4-5 ori mai mulți decât în mod normal!
Sursa: Google

”În luna iunie a anului în curs, cca. 10.500 de angajați ai Serviciilor Secrete au încasat pensie de serviciu de la Casa de Pensii Sectorială a SRI, înregistrând o creștere nesemnificativă față de aceeași perioadă a anului 2019, potrivit unor date primite de economica.net de la instituția amintită anterior.

Astfel, pensiile acestora se apropie, în medie, de 5.400 de lei brut pe lună, în primul semestru, și se plătesc doar din bugetul de stat, în acord cu dispozițiile Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare.

La pensie de serviciu pentru limită de vârstă au dreptul profesioniştii din SRI şi alte Servicii Secrete care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

Au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă;
Au vechime efectivă de cel puţin 25 de ani, din care cel puţin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.
„Pensiile de serviciu din Serviciile Secrete reprezintă 65% din media soldelor/salariilor lunare brute care au fost realizate la funcţia de bază în şase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea beneficiarului“

Peste aceștia există o masă semnificativ de mare de ”conserve”, adică agenți care sunt latenți și se activează după o perioadă semnificativă de ”incubare” care poate fi între 1 an si 20 de ani pentru o misiune punctuală sau liniară (în timp)
Exemplu: Un simplu SMS si femeia de serviciu (de 10 ani) de pe scara blocului împușcă pe vecinul pensionar de la etajul 2 în lift, fost agent care s-a desconspirat…

Pe firul clasic al investigației ”Follow the money„ nu vom ajunge prea departe, actuala societate permite anonimizarea cu ușurință a veniturilor prin tot felul de instituții, monede virtuale, contracte sau ocupații

În primul rând aceștia nu au nici un fel de identitate oficială, majoritatea sunt plătiți prin firme sau fonduri ”inocente”, cum ar fi donații, patreon, ONG-uri caritabile de tot felul.
Cu toții cunoaștem o mulțime de persoane ”dubioase” care își justifică veniturile cu firmulițe (unde nu au clienți) sau cu patreon / donații / paypal / BitCoin sau alte fintech-uri

Contractele cu statul sunt si ele o formă elegantă de a fi plătiți, pe firmă proprie, în România există complexe rezidențiale, firme de IT / software, publicații de presă ”inocente” care sunt acoperiri perfecte pentru aceștia.

Dar, în prezentul articol ne vom limita la Psihologia Individuală / Profiler, la limbajul nonverbal în special al acestora, așa că voi face o listă, un top al ”trăsăturilor” care pot bifa puncte:

Putem pleca de la un simplu infografic:

Iată câteva exemple de ținute obișnuite;

Bărbați
  

Femei:

 

Lista este departe de a fi epuizată și nu este absolută!

Revenind la locurile unde îi găsim ca job:
La stat:
– secretare, recepționiste, curieri, consilieri posturi anoste dar care pot observa un flux mare de informații și personal
De regulă îi cam uită sistemul 10-20-30 de ani pe post

La particulari:
– În primul rând Mass Media – Redactori, IT manageri, directorași de toate felurile
– Firmele IT – clar firmele de securitate IT / antivirus / etc
– Caricatură sau satiră

ONG-uri de presă (exemple) .. acestea sunt mai mult ca sigur capodopera CIA
– Recorder, Epoch times, DeClick  ….
Da, știm că aceste superbe agenții de presă au banii cu care își plătesc angajații cu bani care provin din ”donații” și ”patreon” … nu fiți naivi.. sunt 100% banii CIA

Bibliografie:

 

După ce a fost recrutat de CIA, Pacepa a scris tot ce s-a putut pentru a pregăti trecerea SRI în subordinea CIA

Exit mobile version