Iulian Andrei

Fan Courier-ul rătăcește coletele – află cât este despăgubirea

Am avut de facut o reparație mai mare la telefonul meu si am zis sa pun aceasta cheltuială pe firmă, așa că am solicitat factura service-ului care mi-a spus sa vin sa iau factura.

Cum cu toții stim că traficul în Bucuresti este asa cum este, am preferat decat sa fac 2 ore prin trafic, sa lucrez la ale mele si sa solicit sa imi trimita aceasta factura prin curier, ma gandeam ca fiind in acelasi oras aceasta livrare ar dura maxim 2 zile, cu toate ca sunt cazuri in care din Timisoara in Bucuresti dureaza o singura zi.

Credeam că seriozitatea cea mai mare a unei firme de curierat o are Fan Courier, la costuri rezonabile, volum de colete, durata mare de cand il folosesc credeam ca sunt de incredere, că nu au cum să  îmi pieardă coletul, altfel mă duceam eu si luam factura respectiva nu mai punea pe curier asta.

Ulterior  insa am aflat ca aproape oricine se poate angaja la ei colaborator pe o suma infima ca  sunt salarii mici ca lumea sta mai mult pe acolo pentru că sunt șpăgi si nu pentru salariul mic, că e de munca foarte foarte foarte mult dar că na.. salariile sunt tot. mici, e normal ca coletele să se piardă pentru că DESPĂGUBIREA clientului este infimă, cred ca majoritatea nici nu se mai obosesc sa o ceară.

Apoi, pe grupurile de discutii de pe WhatssApp, Facebook, Reddit, Medium ale magazinelor online românești am aflat si mi s-a reconfirmat iar că la Fan Courier pierderea coletelor este o practică frecventă, doar nu ar mări salariile si ar asigura conditii de munca mai bune sau ar recruta oameni mai buni daca lor le merge bine.. nu?

Dar, se pare că mi-am luat țeapă, factura mea s-a pierdut și mi s-a dat termen de 90 de zile în care este declarat sau nu pierdut coletul. Factura nu stiu daca mai este buna dupa 60 de zile, daca e bine e ok.. dar coletul meu este pierdut..
Apoi, dacă este pierdut coletul, ți se rambursează de 5 ori valoarea transportului, adică de o ciorbă.. 50-70 lei

Adică, voi avea lipsa in contabilitate 1,500 de lei iar Fan Courier mă „despăgubește” cu 70 de lei… dacămă despăgubește pe mine că trebuie să facă reclamație cel care a trimis probabil si eu nu mai trec prin umilinta asta pentru 70 de lei ai lor!

În acest moment, dupa aproape 20 de ani de când folosesc Fan Courier, de când erau doar cei 2 patroni în 2001 cu o dubă în Bucuresti, voi renunța la serviciile Fan Courier pentru că nu au făcut nimic ca sa imi gaseasca coletul sau sa ma despagubeasca la valoarea corecta a pierderilor si stresului provocat.

Mai mult, voi povesti tuturor ceea ce s-a întâmplat cu exactitate, nici mai mult nici mai puțiin decât realitatea ca să înșeleaă si ei la ce RISCURI se expun trimițând colet cu Fan Courier.

După 2 zile încep sa ma intreb daca chiar au trimis factura si service-ul de telefoane imi trimite bonul de primire de la Fan Courier care confirma ca intradevar il pusese.

Fiind in perioada verii, am zis sa mai astept o zi, desi nu sunt volume mari de colete perioada asta, am zis ca poate oamenii sunt in concedii si nu are sens sa ii stresez eu cu telefoane.

În ziua a treia, adica ieri 13 August, am zis ca e ceva in neregula si ca mai bine sun. Am sunat pe numarul de suport și o domnisoara a preluat sesizarea mea

Apoi am verificat si pe website AWB-ul meu, se poate vedea AICI statusul coletului

.

Problema este ca astazi pana la ora 12:00 iar nu a venit nici un semn de la Fan Courier așa că am zis că trebuie să revin cât este caldă situația și pot sa mai fac ceva

Când am sunat am avut iar ”plăcerea”  să escaladeze reclamatia mea de ieri unde am dat mai multe detalii despre colet si continutul său.

Am solicitat ca să primesc coletul astăzi pentru că saptamana viitoare ar fi prea târziu si suportul tehnic a spus că va face tot ce este posibil (evident omenește) ca să găsească coletul meu

Cu alte cuvinte, că ai pierdut un colet la Fan Courier nu e mare dramă, ți-ai luat țeapă dacă nu le plătești Valoare Declarată, ai grijă ca in valoarea Declarată să pui si nervii si toate celelalte, iar când te va intreba clientul de ce este așa de scump curierul îi răspunzi așa: ”Pentru că Fan Courier, pentru că Românica” și îi dai link-ul la articolul acesta să se liniștească, că așa merge treaba în România, toți tâmpiții fără educație si bun simț sunt peste tot inclusiv la firmele de curierat îți pierd coletul în același oraș, ce să mai zic dacă îl trimiteai dintr-un oraș în altul..

===================

Un alt caz, care am fost contactat este al domnisoarei Alexandra, care a și făcut plângere la ANPC
Am achizionat in 23.11.2020 de la FF Group Romania S.R.L Bucuresti(Collective) o pereche de adidasi in valoare de 715 lei,pe care ulterior i-am returnat.Cei de la curier mi-au pierdut coletul.M-au rugat sa le trimit poza cu adidasi pentru ai gasi.Am sunat 3 saptamani,timp in care m au redirectionat de la un operator la altul,intr un final ajungand sa vorbesc cu cei de la Bucuresti.Cei de acolo mi-au cerut Ibanul contului meu, spunand ca imi vor returna suma.Dupa ce am trimis Ibanu-ul pe email mi-au trimis 170 de lei spunand ca este suma cu care ei ma despagubesc si nu-mi vor restitui restul sumei pentru ca asa e procedura.Le am spus sa-mi dea ori suma integrala ori produsul inapoi si au refuzat spunand ca asa e procedura la ei.

Cu alte cuvinte, a fost despăgubită doar parțial, adică 24 lei transportul x 5 ori = 170 lei, este clar că problemele lor cu angajații de genul colet dispărut / rătăcit / furat nu îi privesc pe ei, pentru a se mentine la un pret competitiv au preturi mici la transport si la cine i se întâmplă BELEAUA, aia e… suferă săracii oameni

Așadar, pentru cazul coletelor cu valoare mare, clar trebuie să faceți o ASIGURARE la transport, pentru că nu veți fi despăgubiți CORECT și COMPLET, vă vor plimba în telefon si in customer suport până vă vor da ”praful de pe tobă” (Notă: Expresia face o trimitere ingenioasă ”la imaginea instrumentului în plină utilizare, cînd, din pricina lovirii repetate, e clar că praful nu se poate aşterne”)

Evitați cât mai mult Fan Courier si daca sunteti cumva constrânsi de situatie, luati-vă mii de asigurări ca este coletul în ordine, după cum vedeți eu am rămas fără colet si cu PAGUBĂ și lor nu le pasă!

Exit mobile version