Iulian Andrei

O firmă și-a concediat sute de angajați printr-un video

Sursa: Mai multe detalii aici

Cu câteva zile în urmă, mai multe sute de angajați ai aplicației Bird, lansate în 2017, au fost invitați să participe la un webinar online pe platforma Zoom. Titlul invitației “COVID-19 Update” nu dezvăluia nimic suspect, în condițiile în care majoritatea angajaților Bird https://www.bird.co/ lucrau de acasă de câteva săptămâni.
Cu o zi înainte, patronul firmei Travis VanderZanden (un fost șef al Uber), a anulat brusc meetingul online pe care îl organiza bi-lunar pentru a transmite informații angajaților. Ar fi fost prima întâlnire cu angajații de când aceștia au fost nevoiți să lucreze remote.

Spre deosebire de un meetting call cum ar fi conferință pe Skype sau pe Google Chat, în cadrul unui webinar participanții nu pot interveni audio și nu pot discuta între ei sau cu “gazdele”, pot doar să trimită mesaje într-o fereastră de chat.
Un webinar este o întâlnire video live pe internet, care utilizează internetul pentru a conecta persoana care găzduiește webinarul cu un public – telespectatorii și ascultătorii din întreaga lume.
Webinariile pot fi utilizate într-o varietate de moduri diferite. De la găzduirea on-line de conferințe, seminare și prelegeri de vânzări până la prezentări de marketing, întreprinderile din toate industriile pot beneficia de acest mod dinamic de comunicare.

Semnele de întrebare au apărut când angajații au observat că lista participanților la webinarul BIRD și numele speakerilor au fost ascunse

Webinarul a debutat cu un ecran negru și liniște totală timp de 5 minute, momente în care angajații schimbau mesaje pe Slack, ocazie cu care au aflat că nu toți cei 1060 de angajați Bird au fost invitați la evenimentul online. După cele 5 minute, o voce feminină a început un monolog de 2 minute pe care îl puteți asculta mai sus. Femeia anunța că firma a fost grav afectată de criza provocată de pandemia de COVID-19, iar cei invitați să participe la webinar vor fi disponibilizați. La finalul monologului, laptopurile angajaților s-au restartat, aceștia nemaiputându-le accesa.

Sursa: Mai multe detalii aici

Exit mobile version