Iulian Andrei

Tabieturile mici devin devin argumente mari, atunci când contează

Sunt câteva mici rutine de viață pe care la un moment dat ti s-au părut inutile, demonice chiar dacă nu le respecți, însă ele clar, contează mult mai târziu.
1. Când te speli pe dinti, nu folosi apa de la robinet, dinții tăi îți vor mulțumi. Folosește o apă ușor alcalină
Șocurile termice, acide, bazice îți vor distruge dinții, apoi prin propagare digestia, sănătatea, personalitatea și în cele din urmă starea de bine.
2. ”Decât robit de viciu, mai bine slugă la tiran” Este singurul proverb pe care l-am reținut dintr-o carte de 400 de pagini de proverbe si zicători celebre când eram copil mic. Un învingător nu este dependent de ceva: droguri, sex, alcool, țigări, pur și simplu nu le simte lipsa. Atașamentul este latura slabă a oricărui om.
Atașamentul duce la gelozie, gelozia duce la posesivitate, posesivitatea duce ură, ura duce la suferință.
3. 10 flotări dimineata, imediat ce te trezești! Pare stupid, dar această rutină îți dă suficientă forță să poți să confrunți orice provocare fizică dacă este necesară la un moment dat.
4. Cele mai: neplăcute, importante, grele și stringente obligații de făcut trebuie să le faci cât mai devreme, dimineața, până la ora 16:00, după ora 16:00 devin toxice. După ora 20:00 trebuie să faci doar ceea ce iti place
5. Punctual înseamnă cu 5 minute mai devreme. Dacă admiti în jurul tău oameni care nu sunt punctuali, atunci vei avea de pierdut, oamenii de calitate sunt întotdeauna punctuali!
6. După ora 18:00 cantina se închide. Ți-e foame? Nu poți să rabzi fără mâncare după 18:00? Bea apă! Alte lichide? Nu!
Dacă vrei să prinzi 100 punctul ăsta e obligatoriu
7. Fă un singur lucru NOU și BUN diferit (care îți place) pe care nu l-ai mai făcut niciodată măcar o dată pe săptămână!
Exemple: Învață să faci o prăjitură. Învață o poezie pe de rost. Mergi într-un loc unde voiai să ajungi si nu ai fost până acum. (asta nu include filme, sau alte lucruri fîcute pe calculator)
8. Colecționează ceva ce nu colecționează nimeni! Mica ta comoară de care să nu știe decât prietenii tăi apropiați! Timbre colectionează multi, cărti la fel, monede, căni lingurițe, brichete, chibrituri.. bla bla.. au multi.
Ceva diferit! De exemplu ace de siguranță sau forfecuțe.. găsește un obiect care este peste tot în lume și să nu fie voluminos, ceva mic.. de exemplu eu colectionez insigne numai de pionier 🙂 .. am 1000 și ceva 🙂
9. Privește cerul cel puțin 1 minut pe zi, lasă nervul optic să se bucure de belșugul infinitului
10. Fii unic prin ceva simplu nerepetitiv, o frază, un gest, dar care să placă celor din jur, să aibe haz!
11. Consumă numai apă plată, cea care ți se potrivește! pH-ul apei. Cu cât este mai alcalină (mai apropiată de valoarea 8.5 la ph), cu atât este mai sănătoasă: reduce aciditatea stomacului, fluidifică bila, favorizează depunerile de glicogen în ficat, scade colesterolul, alcalinizează urina și fluidifică secrețiile mucoasei căilor respiratorii. Acesta este motivul pentru care se recomandă consumul unui pahar de apă plată dimineața, pe stomacul gol.
12. Evită zahărul cât poti de mult, orice prăjitură, orice bomboană, orice produs cu zahăr este otravă! Vrei dulce, mănâncă MIERE! Înlocuieste zahărul cu miere, nu este penitență este reeducare!
Zahărul duce la cafea, cafeaua la enrgizant, energizantele la stimulente, stimulentele duc la ruină.
Vrei suc? Ia suc de mere presat la rece natural, o jumate de pahar sau aun pahar pe zi.. e dulce si bun
13. Mănâncă dimineața un măr pe burta goală, la 10-20 minute dupa ce bei apa
14. Asculă muzică bună, nouă. De preferință ar fi să știi să deosebești Vivaldi de Beethoven, măcar atât
15. Când ai vizitat ultima dată un muzeu?
16. Înainte de culcare, oricât de obosit ai fi, citește minim 5 minute dintr-o carte, despre orice, nu contează!
Dimineța te vei trezi binedispus și bine odihnit și îți va merge foarte bine toată ziua!

Exit mobile version