Econ

2 ianuarie, palaria de piele maro

Era ora 2 noaptea si am ajuns la semafor.
Locuiesc pe bulevardul Dacia unde masinile circula murdarite mai mult de criza decat de noroi si ma intorceam de la un rendez vous pasind sportiv usor si incantat spre casa.
Lumina rosie a semaforului a picat cu 3 pasi inainte de a o intalni pe zebra, masinile lipseau din tot acest decor in care un american cu o palarie Stetson de piele maro deschisa venea pasind pe 1,5 carari.
S-a oprit 3 secunde, a privit semaforul, a inteles ca este 2 noaptea si afara ploua pentru a se decide sa treaca totusi pe rosu cand absolut nimeni nu este pe strada si a imi arunca o privire vesela.
Am mai asteptat un minut si jumatate, intre timp oprisera 2 masini la semafor, am traversat corect, pe verde si mi-am savurat tacticos diferenta de civilizatie dintre RO si US pasind oarecum triumfal pentru cele 2 minute de graba sacrificate.
De pe o streasina a unei case mi-a picat pe sapca o picatura de apa generoasa care mi s-a prelins pe obraz pana in coltul gurii, de data aceasta gustul ei parca nu a fost asa de rau.
Cred totusi ca palaria aceea de piele maro deschis avea ceva de Superman in ea, a trecut pe rosu prea natural!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close