I.T.
Tehnologia informației
gia informației este tehnologia necesară pentru prelucrarea (procurarea, procesarea, stocarea, convertirea și transmiterea) informației, în particular prin folosirea computerelor (calculatoarelor electronice) [1]. Termenul englez corespunzător este Information Technology, abreviat IT, care pe englezește se citește /‿ai ti/, abreviere care deseori se folosește și în românește.
Termenul a fost folosit pentru prima dată în 1958 într-un articol publicat în revista Harvard Business Review, articol în care autorii Leavitt și Whisler afirmă: «Noua tehnologie încă nu are un nume bine stabilit; noi o vom denumi „tehnologia informației”
nformații generale
Cheltuielile pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţii în 2005
Tehnologia informației se aplică pe numeroase domenii, cum ar fi: procesoare, calculatoare, hardware și software, limbaje de programare, structuri de date și altele. Sunt considerate ca făcând parte din largul domeniu IT toate elementele care prelucrează, într-un fel sau altul, date, informații sau cunoștințe.
Ocupațiile specialiștilor din acest domeniu sunt foarte variate, de la instalarea de software aplicație și până la proiectarea unor rețele de calculatoare complexe și a bazelor de date de informații. Câteva sarcini tipice sunt managementul datelor, construcția de hardware pentru calculatoare, proiectarea de software, administrarea unor întregi sisteme informaționale. În ultimii ani sfera de răspândire s-a lărgit mult, cuprinzând acum nu numai calculatoare și rețelele lor, dar și telefoane mobile celulare, intelifoane (smartphones), televizoare cuplabile la Internet, automatizarea automobilelor, aplicații militare și multe altele, cererea de specialiști pe piața mâinii de lucru fiind mara.
De aceea și instituțiile superioare de învățământ au introdus noi catedre, cursuri, profile și examene corespunzătoare, pentru a ține pasul cu aceste tendințe din cadrul IT, pe lângă domeniile Informatică și Sisteme informatice.
În 2009 piața mondială de servicii de IT a totalizat 763 miliarde de dolari
-
Statistica Electorală în România 2024 – o cloacă escroci PENALI!
N-am crezut că voi spune asta vreodată, dar iată-mă că tocmai am deschis acest articol dupa 2 ani de abstineță…
Read More » -
Bugetul de publicitate online pentru firmele mici si mijlocii începe de la 1000 Euro lunar
Motto: În 20 de ani de acum vei fi mult mai dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai făcut decât…
Read More » -
Cum să creezi un brand personal online de succes, pentru tine sau clientul tău
Ultimul an este un an în care digitalizarea a scos la iveală o nouă nevoie și o cerere în masă…
Read More » -
De ce ai nevoie de un PROJECT Manager pentru proiectul tău online?
Motto: Ce este cel mai frumos în industria noastră, este că absolut totul este măsurabil, în numere. Iar numerele, numerele…
Read More » -
Fișa postului unui content creator pentru un magazin online
Content creator, fișa postului Ce ar trebui să facă un Content Creator pentru un magazin online mic sau mijlociu, câteva…
Read More »