I.T.Psiho

A ajuns omul pe lună?


Stirea zilei, a murit Neil Armstrong.
Majoritatea ne confruntăm cu confuzia dintre Louis Amstrong si Neil Armstrong.
Unul era cu jazz-ul si altul este cu mersul pe lună.
La 82 ani acesta avea toti dintii din gură, perfect aliniati etc, personal nu cunosc oameni de 80 de ani cu toti dintii perfecti in gura, vă spune ceva asta?

Acum 43 de ani era mare război rece intre comunism si capitalism, rusii au trimis primii un satelit in spatiu, au trimis primul om in zbor sub orbital, au trimis-o si pe Laika in spatiu, acum americanii trebuia sa arate ca si ei sunt superiori.
Ca fazanii, ai niste arme atat de puternice incat nu iti permiti sa le folosesti si iti ramane doar sa le faci cat mai publice.
Capitalismul implicit SUA era intr-un con de umbra tehnologic, se incercasera proiecte ciudate cum ar fi bombardierul nuclear cu zbor nelimitat, proiect esuat de americani dar realizat de rusi, ce sa o mai lungim la aero spatial rusii erau mult mai buni ca americanii…
Asa ca americanii trebuiau sa vina cu o noua cucerire aero spatiala ca sa ridice moralul capitalistilor 🙂 …

– Oare de ce rusiii sau oricare altcineva nu au trimis si ei pe cineva pe luna?
– Oare de ce dupa 1980 nu a mai mers nimeni pe luna?
– Oare de ce toti rusii + chinezii sunt convinsi 100% ca nu au fost americanii pe luna?

In 1960, de 1 mai americanii in obraznicia lor survolau neautorizat spatiul aerian de la limita atmosferei deasupra Rusiei cu avioane spion U2 si atunci rusii le-au aratat ca au tehnologia de a le distruge avionele folosind rachete capabile SAM iata link despre acest incident
http://en.wikipedia.org/wiki/1960_U-2_incident

Kenedy a lansat o noua isterie in ”Războiul Stelelor” cu anuntarea ca vor ajunge primii pe luna,
http://history.nasa.gov/moondec.html
dar… ca orice politician.. nu era suficient de savant sa stie ca aceasta promisiune cu iz electoral are anumite puncte slabe.

Aceasta competitie era ca un joc pe tabla de sah, americanii si-au dat seama ca doctrina capitalista nu este mai buna decat cea comunista daca tehnologic comunismul ii depasea, mi se pare normal pentru ca performantele sunt obtinute acolo unde oamenii pun pasiune si daca oameniii pun mai multa pasiune inseamna ca sunt mai fericiti..

Ciudat este insa ca dupa spectacolul televizat al aterizarii omului pe luna, in ultima vreme apar din ce in ce mai multe filme si informatii care vorbesc despre o inscenare a unei aterizari pe luna, despre un film realizat la o baza militara secreta unde au simulat o aterizare pe luna.

 


Pe langa zecile de filme mai mult sau mai putin convingatoare sunt numeroase interviuri si declaratii ale unor specialisti si declaratii video inregistrate ale mai multor persoane cu reputatie in domeniu care sustin ca aselenizarea nu a avut loc din multe motive.

Mai mult, reactia a fost ca pe Discovery la o emisiune Mythbuster  s-a incercvat demontarea demontarea miturilor unor dovezi ca omul nu a fost pe luna, adica pe Discovery s-a incercat justificarea unor ”ciudatenii” din filmele care incearca sa demonstreze ca omul nu a fost pe luna, mi se pare iar un pic ciudat:

Mai mult, s-a incercat un fel de bagatelizare si au facut chiar si un film SF cu o tematica ideologica este vorba despre filmul Iron Sky:  http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Sky

Asa ca azi comemoram moartea unui actor sau a unui cosmonaut? Voi ce credeti?
Se zvoneste ca s-ar fi convertit la islam… sa vedem azi daca inmormantarea va fi crestina 🙂

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Close
Back to top button
Close