EconRomania

Alberto Dobre – antreprenor român în lumea costumelor bărbătești

În industria modei masculine din România, numele Alberto Dobre ocupă un loc binemeritat, business-ul acestuia începând în urmă cu 15 ani, din 2003.

Alberto a pornit în acest business urmând dorința bărbaților din România de a purta costume cu linii și materiale moderne, toate mărimile.
În anii 2000 modelele cerute în piață erau ori foarte scumpe, ori de o calitate foarte slabă sau pur și simplu consilierii de vânzare ale acestora nu puteau să dea cele mai bune sfaturi clienților, în special telefonic, ale clienților care nu se puteau deplasa din alte localități și care riscau ca să nu găsească ceea ce își doreau în București.

Pentru aceasta a deschis primul website de costume bărbătești ready to wear: Costume Bărbătești
Online, pe https://costume-alberto.ro/  se pot comanda costume dintr-o gamă diversificată dar și pantofi, cămăși, cravate, accesorii costum.
La telefon Alberto sau fratele său oferă consultanță și consiliere tuturor celor care vor să achizitioneze un costum bărbătesc, astfel încât pentru fiecare client care comandă online, costumul să îi vină ca turnat!

”De multe ori clienții noștri își doresc costumele imediat, cu retușurile făcute pe loc, iar acest lucru nu este foarte ușor deoarece un client petrece în medie 40 de minute la noi în magazin până când primește exact ceea ce i se potrivește”.

Încurajat de succesul micuțului magazin deschis pe Calea Victoriei în urmă cu 8 ani,  Alberto Dobre a mai deschis în 2015 un magazin mai mare în București: Strada Maria Rosetti nr. 7-9, unde sunt disponibile costume bărbătești ready to wear (mărimi standard) pentru toate evenimentele din viața unui bărbat modern, inclusiv croitorie retouche pentru ca clientul să primească în cel mai scurt timp costumul mult dorit.

În acest nou magazin consilierii oferă cele ai bune sfaturi pentru evenimentul unde clientul dorește să fie pus cel mai bine în valoare, fie că este ginere (mire), naș, cavaler de onoare, participant la gală sau chiar un costum pentru un interviu de angajare.

Încă de la deschiderea noului magazin din Strada Maria Rosetti Nr. 7-9, o mulțime de vedete și personalități i-au trecut pragul pentru a îi deveni clienți fideli, de la selecționerul echipei naționale de fotbal până la artiștii cei mai în vogă din România.

Celebrity Collection by Alberto Dobre este colecția de costume pe care Alberto a promovat-o în 2018 – https://albertodobre.ro/  

Deoarece clienții au solicitat costume de cea mai bună calitate, Alberto a deschis un showroom special pentru costume bespoke în București pe Strada Zece Mese Nr. 5 unde a deschis si un atelier de croitorie modern, unde se croiesc costume de cea mai bună calitate, costume BESPOKE.

Bespoke este nivelul cel mai înalt de calitate pe care îl poate atinge un costum bărbătesc, de la țesăturile cele mai exclusiviste (Loro Piana, Scabal, Vitale Barberis, Holland & Sherry, Dormeuil, Reda) până la calitatea realizării acestuia, manual.

În showroomul dedicat costumelor de cea mai bună calitate, croite bespoke, costumele sunt create ca operele de artă, după măsura clientului, accesorizate în cel mai mic detaliu și create de maeștrii croitori de înaltă calificare ce au experiență de minim 10 ani în croitorie costume bărbătești.

Fiecare țesătură este aleasă cu grija din peste 50 de cataloage aparținând celor mai buni producători de stofe din lume.

Chiar și pentru viitorii gentlemani, pot fi realizate pe comandă costume BESPOKE de cea mai bună calitate.

Astfel, în ultimii ani Alberto Dobre a reușit să îmbrace constant, mai multe nume sonore din România:

Marcel Pavel

Pepe

Liviu Vârciu

Adrian Mutu a ales să poarte costumele marca Alberto Dobre

Adrian Mutu a purtat la nunta sa mai multe ținute create special de Alberto Dobre pentru el

Nea Mărin

Marius Niculae

Giani Kirita

și mulți akții

Holland & Sherry

Aceste țesături sunt printre cele mai folosite la confecționarea costumelor Alberto Dobre Custom Tailoring

Stephen George Holland și Frederick Sherry au început afacerea ca negustori de lână de pe strada Old Bond Street, Londra, specializată în ambele confecții de lână și de mătase.
În 1886, Holland & Sherry si-au mutat sediul în Golden Square, la epicentrul comerțului cu mărfuri de lână.

Cu o istorie de peste 170 de ani, principalul furnizor al marilor case de croitorie din lumea întreagă, Holland & Sherry este constant angajat în cercetare pentru obținerea tesăturilor tot mai fine și mai prețioase din cele mai bune fibre naturale, de la lână cu finețea de până la Super 200`s, cașmir și mohair, atingând apogeul cu lâna pura Vicuna.

CERUTTI
Unul dintre cei mai apreciati designeri din industria modei masculine, Nino Cerruti, spunea ca “un barbat care poarta costum trebuie sa arate important”
In prezent, fabricile Cerruti furnizeaza tesaturi pentru costume barbatesti celor mai mari case de moda, insa istoria brandului a inceput cu mult timp in urma, mai exact in anul 1881, cand Antonio Cerruti a infiintat in localitatea Biella, din nordul Italiei, o mica fabrica de textile, Lanificio Fratelli Cerruti.


Afacerea a evoluat constant si aproape intreaga familie se implica in bunul mers al lucrurilor, inclusiv nepotul Nino, care inca de la varsta de 12 ani isi petrecea mare parte din timp in fabrica si invata secretele din spatele tesaturilor de calitate.
La 20 de ani, in 1950, Nino Cerruti studia filozofia, insa destinul sau avea sa ia o turnura neasteptata in momentul in care tatal sau a murit. Pasionat de materialele de lux si cu suficient “know how” in domeniu, Nino preia conducerea fabricii si promite sa transforme numele Cerruti intr-un brand mondial.
Nino Cerruti a devenit un model demn de urmat, iar la casa lui de moda a ajuns sa se specializeze cel care ulterior avea sa devina unul dintre cei mai apreciati designeri din lume, Giorgio Armani.

SCABAL
Este unul dintre cei mai apreciati producatori de stofe din lume. Lansat in 1938 cu sediul in Bruxelles Belgia, Scabal produce stofele la fabrica sa din Huddersfield in nordul Angliei, avand o colectie de peste 5000 de stofe de lux, aducand in fiecare sezon tesaturi noi precum fabricarea primei tesaturi din lana super 100 sau a blendurilor de lana si pietre pretioase ca Lapis Lazuli sau diamante si crearea primei stofe super 250. Stofele Scabal sunt folosite de catre cei mai mari producatori de costume din lume precum Brioni sau Kiton si de catre cei mai renumiti croitori cum ar fi Georges de Paris care in 2009 a facut un costum bespoke cu o tesatura Scabal pentru presedintele de atunci al Americii Barack Obama. De asemenea Scabal are o lunga traditie in colaborarea cu industria cinematografica, costumele lor aparand in filme precum The Godfather sau James Bond.
Dacă totuşi brandul nu îţi spune nimic, cu siguranţă o să îl priveşti cu alţi ochi după ce alfi că Marlon Brando a purtat Scabal în filmul „Godfather“ din 1972. La fel au făcut şi Will Smith în „Men in Black“ (’97) şi Robert de Niro în „Casino“ (’95).

Scabal a inventat in urma cu aproximativ 30 de ani un sistem de măsurare a stofelor de la Super 100 la Super 250 (sistemul de gradație se referă la finetea fibrei de lână). Prima categorie (de la 100 la 150) reprezintă stofe ce pot fi lucrate semitradițional, la fabrică. De la 150 în sus sunt stofele ce pot fi lucrate doar de mână la noi. 
In anii 1990, designerii Scabal au venit cu ideea de a combina doua dintre cele mai exclusiviste materiale din lume: aurul de 22 de carate, si stofa Super 150, dintr-un sortiment rar de lana provenita din Australia. Pentru cei care sunt atrasi de costumele cu fir de aur, sunt disponibile nuante clasice de negru, cenusiu si bleumarin, care scot in evidenta stralucirea materialului pretios.
Diamond Chip (stofa cu pulbere de diamante) a fost inventata cu ocazia trecerii in noul mileniu, pentru ca diamantele nu mai sunt doar “A Girl’s Best Friends”. Daca sunteti prins de fascinatia diamantelor, puteti alege dintre cele 14 modele diferite, realizate din lana Super 150, cu matase naturala si impregnata cu pulbere de diamante.
Lapis Lazuli, ultima inventie a designerilor Scabal, poate fi admirata, din luna noiembrie si în showroomul Alberto Dobre. Este o stofă in care sunt integrate particule microscopice din piatra mistica semi-pretioasa, intr-o textura speciala din lana fina merinos din Australia, în amestec cu casmir pur. Din aceste materiale speciale se confectioneaza numai costume “Sartoriale”,

Lanificio F.lli Cerruti, concepe materiale de cea mai înaltă calitate pentru a se adresa în mod special persoanelor fizice, corespunzător personalitățiilor acestora și vremurilor în care trăim. În 2005, Nino Cerruti intră în domeniul designeului interior si achizitioneaza Baleri-Italia, o companie lider în acest sector. În același an, el ajunge membru al juriului Festivalului de Film de la Berlin. În prezent el renunță la divizia de modă și se dedică în întregime marii sale pasiuni, fabrica de lâna.

Loro Piana

Compania a fost înființată în 1924 de către Pietro Loro Piana.În secolul al XX-lea a devenit unul dintre cele mai renumite branduri de moda, care de-a lungul anilor și-a menținut poziția și a devenit un principal producător la nivel mondial.
Loro Piana este unul dintre cei mai buni producatori de tesaturi de lana din lume. Compania isi are originile la inceputul anilor 1800 dar forma sa moderna a fost infiintata in 1924, cand compania a fost mutata la Valsesia.
Loro Piana a dezvoltat una dintre cele mai mari retele de aprovizionare cu materii prime pentru tesaturile lor, variind de la cea mai inalta calitate de Casmir din China si Mongolia, unde au dezvoltat Baby Cashmere, la pajistile inalte ale Anzilor, ajungand la furnizorii de par de Vicuna si in cele din urma pe pasunile din Noua Zeelanda si Australia, unde sunt cel mai mare cumparator din lume de lana merinos.
Vicuña este cea mai rară și fină fibră animală din lume cu un diametru de numai 12,5-13 microni.


Loro Piana a început să fie activ în Peru în anii 1980 pentru a “proteja fibrele zeilor”, iar în 2008 a înființat rezervația naturală “Reserva Dr. Franco Loro Piana” din Peru. Î
n doar cinci ani numărul animalelor din rezervă sa dublat. În 2013, Loro Piana sa aventurat în provincia Catamarca, în nord-estul Argentinei, achiziționând cota majoritară într-o companie care are permisiunea de a tunde vicuña care trăiește sălbatic în zona în care deține drepturile.

Vitale Barberis Canonico

Acesta este unul dintre cei mai vechi și de tradiție producători de tesături de lână pentru costume din lume. Afacerea de familie se află astazi la cea de-a cinsprezecea generatie. Datorita calității stofelor pentru costume, elegantei, inovatiei si responsabilității, valori care stau la baza acestui brand de mai bine de 350 de ani, Vitale Barberis Canonico este astăzi în topul celor mai importanți furnizori de tesături de calitate pentru costume bărbătești.

Costumele bărbătești create de Alberto Dobre urmează liniile cele mai căutate și moderne în moda masculină românească, fiind confecționate numai din lână, din stofe de cea mai bună calitate, pentru toate gusturile, vârstele și evenimentele.

Colecția de costume Alberto Dobre ready to wear include costume pentru orice moment important din viața unui bărbat:

Costumul de ceremonie

Pentru ceremonie sau gală, un domn trebuie să aibă o ținută impecabilă  în care să abordeze un stil distins și modern în același timp. Costumul de ceremonie trebuie să fie confecționat din țesături de lână de cea mai bună calitate, stofă greu șifonabilă sau neșifonabilă. Această ținută nu ar trebui privită ca una de unică folosință, pantalonul, sacoul, pantofii, cămașa sau papionul ar trebui să fie ușor de asimilat ulterior în garderoba existentă.

Costumul Office

Costumul office este un costum uni pentru o ținută mai formală, bluemarin, gri, crem saui maro sunt culorile în general recomandate pentru birou.
Înainte de a opta pentru o anumită ținută la birou, va trebui să ții cont și de codul vestimentar urmat de colegii de la același nivel ierarhic pentru a nu face notă discordantă cu aceștia, micile diferențe pot fi făcute la nivel de culori ale cămășilor, pantofilor și accesorii.

Costumul Casual
Costumul Casual a câștigat și el foarte mulți adepț în utimii anii, bărbații înțeleg că pot adăuga mai multă creativitate, diversitate și flexibilitate unei ținute teoretic formale permanent.

Costumul Business
Costumul Business nu este un costum office, de șef.

Costumul business reprezintă un mix nobil de eleganță, puterea și energie. Culorile care predomină sunt bleumarin și gri. Costumul business face distincție clară de cel office atât prin prestanță dar și prin calitatea materialelor sale, pe care le recomandăm ca să fie întotdeauna de cea mai bună calitate.

 

Related Articles

Check Also

Close
Back to top button
Close