EconI.T.

Ce este publicitatea Internet, pentru mințile fine

În pagina a 2-a a oricărei referințe Wikipedia scrie că dacă fiecare utilizator Wikipedia ar dona valoarea unei cești de cafea atunci Wikipedia s-ar putea menține fără publicitate pentru totdeauna.
4

În pagina de donații https://donate.wikimedia.org care urmează, aici suma crește de la o ceașcă de cafea la 5$, adică de 10-20 ori mai mult,

Un apel de la fondatorul Wikipediei, Jimmy Wales
Wikipedia este al cincilea site pe internet, servind 450 de milioane de oameni diferiți în fiecare lună – cu miliarde de vizualizări ale paginilor.Comerțul este binevenit. Reclama nu este ceva malefic. Dar nu aparține acestui loc. Nu la Wikipedia.

Wikipedia este ceva special. Este asemenea unei biblioteci sau a unei grădini publice. Este ca un templu al minții. Este un loc unde cu toții putem merge să gândim, să învățăm, să împărțim din cunoștințele noastre și celorlalți.

Când am fondat Wikipedia, aș fi putut să o transform într-o companie pentru profit, cu anunțuri publicitare, dar am decis să fac ceva diferit. Noi toți am muncit din greu de-a lungul anilor pentru a o menține eficientă și simplă. Ne îndeplinim misiunea și lăsăm risipa pentru alții.

Dacă fiecare persoană care citește acest mesaj ar dona 5 dolari, nu ar mai fi nevoie decât de o singură zi pe an pe care să o dedicăm strângerii de fonduri. Dar nu toată lumea poate dona. Și asta nu e o problemă. În fiecare an, îndeajuns de mulți oameni decid să doneze.

În acest an vă rugăm să contribuiți cu 20 Lei, 100 Lei, 200 Lei sau orice altă sumă credeți că ar ajuta și susține Wikipedia.

Vă mulțumesc,

Jimmy Wales
Fondatorul Wikipediei

 

=================

 

Concluzia este că m-am decis ca mâine să donez 10$ către Wikipedia 🙂 numai pentru că am înțeles că valoarea unui singur click poate să fie de 20 ori mai mare pe aceiași pagină de web.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close