Romania

Este timpul pentru detartraj! Prima experiență cu airflow :)

Cine nu-și dorește un zâmbet perfect, alb imaculat, cu o senzație de prospețime și cu dinții frumoși, exact așa, ca în reclame?
Am pășit cu teamă pentru prima dată în cabinetul unui stomatolog care avea un astfel de zâmbet și care m-a primit cu mare căldură, oferindu-mi fix senzația aia de încredere de care aveam nevoie. M-am confruntat o perioadă îndelungată cu dureri dentare, carii, dinți galbeni. După ce mi-am rezolvat problemele de bază, la sfatul medicului meu am ales să apelez de minim două ori pe an la un detartraj profesional cu airflow.

Rutina corespunzătoare de îngrijire ce constă în perierea dinților de minim două ori pe zi, timp de minim trei minute (OBLIGATORIU), cu completare prin clătirea cu apă de gură și curățarea zonelor cele mai profunde cu ață interdentară, s-ar putea să nu fie de ajuns ca să obții zâmbetul acela de vis, pe care și eu mi l-am dorit cu atâta ardoare.
Problema dinților mei galbeni, ca și a ta de altfel, poate fi din varii motive: fumat, alimentație toxică, consumul de băuturi carbogazoase, medicamente puternice, tratamente intensive precum chimioterapia, etc. Îngălbenirea dinților denotă formarea unui tartru atât la nivelul dinților, cât și al gingiilor. Efectul nociv nu se vede imediat ci, bineînțeles, în timp.
Detartrajul este o operație ușoară de igienizare și îndepărtare profesională a întregului tartru prezent la nivelul cavității bucale, acesta nefiind dureros sau incomfortabil dacă este realizat de profesioniști, ca la carte.

Tartrul este reprezentat de toate acele depuneri de pe dinți sau din jurul gingiilor, ce poate deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, respectiv apariția bolilor dentare/gingivale și cariilor.
Dar hai să-ți spun în primul rând de ce recomand efectuarea unei astfel de proceduri non-invazive de minim două ori pe an și cum am descoperit clinica potrivită pentru mine.

• Avantajele detartrajului profesional.
Chiar și cu o rutină zilnică bine pusă la punct, ziceam eu, la un consult în prealabil mi s-a spus că prezint un tartru destul de vizibil pe dinții din față și în spațiile interdentare, așa cum se întâmplă la minim 70% din populație. Cei mai puțin norocoși se confruntă și cu astfel de depuneri la nivel subgingival sau supragingival.
Așadar, iată avantajele și motivele care m-au convins să apelez la un detartraj profesional:
1. Neutralizează bacteriile chiar si din zonele greu accesibile.
Procedura a început prin igienizarea danturii prin curățirea în profunzime cu airflow. Medicul specialist la care am apelat și carc mă întâmpină cu mare entuziasm de mai bine de doi ani, Daniel Ghinea, s-a folosit de un instrument specializat care l-a ajutat să pulverizeze un amestec alcătuit din aer, apă și bicarbonat de sodiu pe toată suprafața dentară. Particulele fiind de ordinul micrometrilor, acest “praf” a pătruns cu ușurință printre dinți, neutralizând toate bacteriile. Dacă în cazul periajului clasic mai poți omite curățarea anumitor zone, detartrajul cu airflow nu iartă nimic.
2. Eliminarea petelor de cafea, tutun și alte obiceiuri nesănătoase.
Mea culpa, până să-mi cunosc actualul medic stomatolog aveam fel și fel de astfel de practici nesănătoase. La fumat n-am renunțat, însă încerc să fiu mai atent cu ceea ce consum și, spre exemplu, aleg să mănânc minim un măr care are capacitatea de a curăța dantura. Detartrajul profesional te ajută să elimini absolut toate colorațiile inestetice, indiferent de natura acestora.
3. Nu afectează smalțul.
Contrar părerii clasice pe care mulți o au despre detartraj, noua tehnică cu airflow nu atacă smalțul dentar, acel înveliș extern al dinților ce protejează “miezul dentar”.
4. Reduce incidența bolilor stomatologice.
Parodontoza si gingivita sunt doar câteva din afecțiunile cu care se confruntă tot mai mulți oameni. Un astfel de periaj corect reduce șansele cu până la circa 80% de apariție a unor boli grave.
5. Rezultate imediate, pe termen lung.
Am fost uimit și foarte bucuros în acel moment al primului detartraj + airflow + periaj profesional când, imediat ce am privit dantura în oglinda ce la cabinet am putut observa o îmbunătățire a culorii dinților de până la 2-3 nuanțe mai albi. Și întreaga operațiune nu a durat puțin peste 30 minute. Pentru dinții mai galbeni, rezultatul a fost și mai vizibil. Aspectul vizibil mai sănătos se poate menține printr-o rutină dentară corespunzătoare, la domiciliu, precum și printr-o alimentație echilibrată, bogată în legume si fructe.

Cum am ales cabinetul medical la care mi-am realizat primul detartraj.
Recunosc, m-am lăsat convins de recenziile pozitive pe care le avea acest cabinet de stomatologie București și din recomandările prietenilor care apelaseră la serviciile acestei clinici pentru diferite intervenții.

Am făcut online programarea și, fix la ora desemnată, mă aștepta în prag un tânăr doctor Daniel Ghinea, M-a întâmpinat cu o atitudine deschisă și cu un zâmbet elegant, de doctor stomatolog aș zice.

Nici bine n-am pășit în cabinet că dânsul deja a simțit frica de stomatolog ce mă cuprindea și a încercat să mă destindă printr-o discuție plăcută. A început să-mi explice în ce constă procedura, în timp ce analiza în detaliu dantura și gingiile, până la cel mai mic amănunt. Are o mână așa ușoară, cum zic cei vârstnici, că nu am simțit absolut nimic. Nu a curs pic de sânge sau să mă afecteze în vreun fel. A fost destul de atent cu fiecare pas să mă întrebe ce simt și dacă resimt vreun disconfort. Nici nu am simțit cum a trecut timpul, cu toate că în mod obișnuit tot acest timp la o clinică stomatologică, mi s-ar fi părut infinit, mai ales când pacientul sunt eu.

Mi-au mai atras atenția și diplomele diferite expuse la vedere, pe un panou, ce atestă experiența și priceperea sa, deci am mers la sigur
Acum pot spune cu adevărat că viața mea curată si mai parfumată, cel puțin în gură am curățenie perfectă, nici o carie, nici o problemă. Mă pot bucura în voie nu doar de o masă bună dar și să eman acest lucru prin toți porii și printr-un zâmbet larg.
Așadar, îți recomand și ție să apelezi la această clinică stomatologică din București și, nu uita să-ți întrebi medicul specialist și de un detartraj profesional.

Related Articles

Back to top button
Close