Econ

In fine, se intampla si in Romania!

Multa bucurie in inima mea in ultima vreme cand am vazut ca s-au scos pungile de plastic, acea oribilitate ecologica ce poate exista, asa poluare “by default” ce incepe de la primul schimb de bani pentru un produs.
Pe vremea lui Ceausescu existau cei 3R, adica Recuperare, Reconditionare, Refolosire,  existau si niste sacose de rafie impletita cu manere de lemn, unii mai “artisti” le lucrau cu aparatul de pirogravat (cuvant complet strain pentru copii copaci) dand nastere la tot felul de creatii urban-folclorice unele shic, altele grotesti, altele hilare.
De data aceasta vectorii care aduc aparitia sacosei sunt criza petrolului (materia prima a pungilor) si incalzirea globala, zambesc cinic la gandul ca acum 20 de ani comunistii au fost mai destepti decat actualii capitalisti pentru ca s-a ajuns la aceiasi problema: poluarea!
Cele care sunt la rand acum sunt pet`urile, sticlele de 0.5 l care ori o sa dispara, ori o sa fie inlocuite de sticle de plastic RETURNABILE, poluarea isi va tura mai incet motoarele in prea poluatul (de fapt cel mai poluat si poluant oras din Europa) Bucuresti sux big time :).
Cultura consumista a primit deci o lovitura zdravana in ambalaj, o sa urmeze si altele, suntem pe drumul bun incet si sigur, ca o caruta cu cai prosti in comparatie cu Europa civilizata cu cel putin 20 de ani mai avansata decat in Romania.
Si acum sa facem un raft pentru sacose ca s-a terminat cu aruncatul pungilor la cos 🙂

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close