EconI.T.PsihoRomania

Internetul este REAL și nu virtual!

O teorie nouă, așa-i?
Cunosc deja obișnuitele argumente că Internetul este virtual, mai mult spus cu nuanță de ”țeapă” sau ”manipulare” sau ”minciună”, însă vreau să atrag atenția asupra aspectelor care fac Internetul REAL.

Începem cu timpul petrecut online.
– La ora actuală majoritatea celor care citesc acest articol petrec minim 2-3 ore pe Internet, zilnic, în acest caz înseamnă că Internetul este real și nu neglijabil, opțional sau cantitate nesemnificativă.

Apoi Internetul are beneficiile sale majore financiare și profesionale, cred că nu mai poate nimeni să conceapă o economie fără Internet, un loc de muncă fără computer conectat la Internet.. nu?
Vă mai aduceți aminte acum câțiva ani marile companii nu au aveau nici măcar pagină de web iar în acest moment au pe lângă adresa de e-mail clasică cu office@ sau info@ sau contact@ au pagini de web, sau pagini de fani sau chiar și twitter, yahoo messenger și Skype.
S-a ajuns așa de departe încât la angajare ți se verifică și profilul pe Facebook sau pagina de web personală.

Viața personală, acum orice decizie de achiziție mai semnificativă este luată după o informare foarte amănunțită online cum este în acest clip video

 

Apoi continuând cu viața sentimentală, în doi, conform ultimelor statistici mondiale, în fiecare an mai mult de 15% din căsătorii au loc între persoane care s-au cunoscut pe Internet.
O bună parte a divertismentului este acum online, filme, muzică, imagini, anecdote au loc online, Televiziunea, radioul sunt înlocuite în preferințe cu Internetul, a spune că Internetul este VIRTUAL ar face virtuale și televiziunea și radioul.

Mergând mai departe, Internetul constituie o industrie cu venituri din ce în ce mai mari care contează, spre exemplu bugetele de publicitate pentru Internet în țările avansate tehnologic unt mai mari decât bugetele de publicitate pentru televiziune.

Practic succesul sau eșecul individului uman modern sau a unei firme/companii depind în bună parte, în foarte multe cazuri chiar decisiv de INTERNET.

Se mai poate vorbi de Internetul este acum ”virtual” când aproape jumate din timpul nostru activ este corelat cu Internetul?

A intra în dispute că identitățile din rețelele sociale sunt prea puțin reale nu face Internetul virtual ci fraudabil.
Cam toate rețelele sociale și portalurile unde se face înregistrarea utilizatorului cer acum OBLIGATORIU fotografii REALE, nume REALE și mai mult sau mai puțin adrese, date de identificare, numere de telefon sub pretextul securității contului.

Se observă cu ușurință faptul că ”frauda” cu nume false sau imagini sau informații înșelătoare este pe cale de dispariție, aceasta însemnând că utilizatorii îl iau chiar foarte în serios, inclusiv informațiile personale cum ar fi statusul marital sau data nașterii!!

Revenind, Internetul este REAL și devine din ce în ce mai real prin următoarele:
– Achiziții și tranzacții online
– Construirea unui brand personal din ce în ce mai complet, detaliat și corect online
– Activitate online în domenii de primă necesitate – alarme, bănci, stocări baze de date, corespondență, arhive, dovezi, informare ca sursă OFICIALĂ și nu complementară sau opțională
– Prezența din ce în ce mai masivă a utilizatorilor atât ca număr cât și ca timp petrecut online
– Creșterea rapidă a conectivității Internet a gadgeturilor mobile împreună cu viteza de comunicare ”unplugged”

etc

Personal, ”viața offline” sau  cum spun ”reală” este de fapt ”departe de tastatură” sau în argou online AFK (away from keyboard”

Vă recomand un film care vă va schimba radical percepția asupra Internetului
TPB AFK: The Pirate Bay Away from Keyboard HD

Related Articles

Check Also

Close
Back to top button
Close