Econ

Lichidele de zi cu zi

IMG_1403

In fiecare zi oamenii consuma lichide.
Frumusetea vietii este divesitatea sa, fiecare om isi incepe ziua (alimentar) diferit, unii “mananca” de dimineata o cafea, sau o tigare, toti insa la un moment dat intindem mana catre o cana sau pahar pentru a sorbi un lichid.
Fluidele pun in miscare vitaminele, mineralele, proteinele si toate bunataturile pentru care pradam zi zi de zi prin birouri, fabrici, santiere, este de la sine inteles ca tempo-ul unui lucrator la drumuri si poduri va fi cu totul diferit decat al IT-istului gras de langa biroul sefului, unul va vrea un suc cu pulpa de fructe si altul o cafea…
Din toata “jungla” de oferte in pet-uri de plastic romanesti am ramas fidel Borsec, pet-ul este albastru cu un urs care se sprijina de brad sa cada maimuta din el sa o manance, glumesc desigur, cu extruziuni placute la prindere la 2 litri.
Evident ca orice om are pofta de “un dulce” asa ca m-am gandit ca si eu stiu sa fac ceaiuri delicioase din diferite amestecuri, diferite arome care sunt 100% sigur ca sunt naturale si nu au E-uri / conservanti care sa imi omoare ficatul degeaba.
Contrar aparentelor lichidele trebuiesc consumate cu grija pentru a nu epuiza organismul, in timpul meselor trebuie limitat consumul lichidelor pentru a nu dilua sucurile gastrice, dupa 1 ora de la masa se pot consuma multe lichide. O dieta buna este aceea ca inainte de somn cu 2-3 ore sa nu mai consumam nici un aliment decat lichide, acest lucru ne va aduce un tonus bun.
In loc sa cumpar un Ice Tea cu 4 RON (1Eur) pot sa imi fac un ceai de 2 liri din 3 pliculete de ceai pe care le pot mixa, diuretic, renal, hepatic, pentru somn, cu arome de fructe de padure, musetel, tei, menta care sunt mereu in dulapul din bucatarie si pot sa fiu 100% linistit ca am obtinut cea mai buna combinatie posibila.
In Bucuresti apa de la robinet este INGROZITOARE, pe masura ce tara se duce de rapa instalatiile de filtrare si de livrare a apei sunt foarte degradate incat increderea este aproape de “apa buna doar de spalat”, cu cat este mai suprapopulat Bucurestiul cu atat nivelul calitatii apei a scazut, acesta este dezavantajul de a avea supradimensionarea unui oras pe un rau mic, orasele care au acces la surse de apa buna sunt mult mai sanatoase si mult mai prospere, se ajunge usor cu gandul la scrierile lui Ion Creanga ce descria oamenii din campie mai palizi si galbejiti ca si cum ar fi loviti de boala.
Recomandarile sunt foarte simple: consumati cat mai putin, cu zgarcenie, cu frica produsele carbogazoase tip cola, celelalte sucuri fanta, sprite, 7up, mirinda sunt niste mizerii concerigene pur si simplu.
Omul poate trai toata viata sa doar cu lapte, numai cu lapte, pur si simplu laptele este un aliment complet, bei un pahar de lapt, se branzeste, tot la cashcaval in stomac ajungi ­čÖé consumati cu mai multa incredere lapte si produse lactate romanesti cat mai “de la producator”, este cel mai bun lichid posibil, economic, sigur, nostim.
Despre lichidele cu alcool, doar in weekend, atunci parintii, sefii, vecinii, prietenii va pot suporta excesele de entuziasm si amuzament ­čÖé
Pana atunci, sa mai bem un picut de lichide bune sa eliminam rautatea din noi ­čśÇ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close