I.T.RomaniaUmor

Aplicatia Facebook – Paper – mai mult succes decât eșec

screen568x568

 

Pentru că din statisticile de audiență mai mult de 20% din români folosesc Facebook-ul de pe smartphone-uri zilnic,
am testat Facebook Paper pentru voi !!!

Testul a fost făcut pe un iPhone 5 (nu pe un 5s) , un telefon decent nici cel mai scump nici cel mai ieftin .
Mâine îl voi testa și pe Android de pe un Samsung Notes 2 sau Samsung Galaxy S3 , tot penultimă generație

Câteva chestii interesante

a) Instalarea pe Apple – iOS, valabilă numai pentru iPhone, momentan nu este pentru iPad , dacă ești în România trebuie să schimbi țara pe USA , cum se face, Google it, dacă ai iOS-ul setat că ești băștinaș de România nu merge,
Mergi la setările tale de AppStore și modifică că ești american, alegi o adresă falsă și un număr fals de USA și te lasă apoi să instalezi.

Facebook Paper nu este disponibil ÎNCĂ pentru iPad (nu știu cum de și-au permis să nu scoată și pentru iPad? ) , personal îl consider pe Facebook Paper mai util / practic / destinat iPad-ului decât iPhone-ului

b) Experiența utilizării: Am folosit un iPhone 5, a mers repede repede, instalare rapidă simplă, tutorial frumos inteligibil, totul minunat.
De asemenea are multe ”hau”-uri spectaculoase, felul în care vizualizezi imaginile, navigarea interesantă
Personal nu mi-a plăcut că este un pic cam prea diferit de desktop, dar pe parcurs m-am prins cum funcționează repede, în o oră parcă îl știam de când m-am născut, deci FOARTE INTUITIV!!!
Ușor de remarcat vizualul puternic, multe imagini și faptul că aplicația se dă la resurse cu mult tupeu, consumă procesor și baterie în neștire, în 2 ore de utilizare îți iei adio de la baterie!

Uite ce zic cei mai deștepți oameni de pe planetă despre Paper Facebook care scriu review-uri despre gadgeturi:

La viteza de încărcare a imaginilor și textului, VITEZĂ MARE, deci este mai rapid ca aplicatiile care sunt clasice, deci este de preferat pentru rapiditate PAPER-ul versus frunzăritul pe aplciatia de Facebook

Apoi la vizualizarea pozelor, Facebook Paper iar este mai bun
La vizualizarea videoclipurilor experiența vizualizării si navigării iar mult mai frumoasă decât aplicațiile anterioare!

O chestie ce mi-a plăcut in mod deosebit este felul in care rulează videoclipurile, te pozitionezi desupra clipului si in 3 secunde porneste singur, foarte dinamic, foarte catchy (adică interactiv-captivant-care dă dependență) , foarte spectaculos!!!

Ceea ce nu îmi place în ergonomia navigării (care este 50% din user experience) este faptul că pare cam haotic, cam ghiveci, cam fără noimă cum este ordonat feed news-ul, chiar m-am întrebat destul de serios dacă nu cumva cu noul fel de abordare a feed news-ului vor să concureze Google+ care este mai performant și momentan nu am găsit în Facebook Paper un competitor al Google+ la calitatea feed news-ului, dimpotrivă, un ghiveci mare, poate lucrurile se vor schimba la următoarele versiuni în bine mai vizibil.

Dacă ești gadgetar și vrei să vrăjești o pițipoancă cu smartphone-ul tău, Facebook Paper este soluția IDEALĂ !!!

c) Ce e urât la Facebook Paper : restricționat pe USA și că folosește multe resurse, în neștire. Dacă ai un smartphone vechi nu are nici un sens să îl instalezi, îți vei dori un telefon mai performant.

d) Este un produs REVOLUȚIONAR al anului 2014, este un adevărat pas de la civilizația text / la full rich media, păcat că se dă cam prea violent la resursele smartphone-ului, dar este de apreciat curajul de a fi lansată această aplicație, peste 2-3 ani problema bateriei și procesorului nu va mai fi așa de acută

REZUMAT – ”E frumos dar nu prea”

e_frumos_dar_nu_prea

De ce nu prea?
Dacă Facebook Paper nu ar fi consumat așa de agresiv la bateria și procesorul gadgetului, acum Facebook Paper ar fi fost un succes, dar nu este pentru că s-a lăcomit la resursele hardware necesare!
Dacă ai un telefon de acum 2-3 ani, sigur va fi ”moartea pasiunii” la utilizarea Facebook Paper, aplicația clar vizează numai telefoanele PUTERNICE de ultimă generație.

Mulți mă vor întreba dacă am să îl folosesc – răspunsul este NU categoric pentru că nu vreau să rămân fără baterie!

În  momentul în care voi avea un telefon care să nu fie afectat așa de serios de consumul de baterie și procesor (pentru că s-a cam încălzit iPhone 5-ul) iar feed news-ul va fi mai organizat și structurat și nu atât de dinamic și aglomerat, cred că am să fiu mai tentat să îl folosesc.

Poate cei mai tineri ca mine vor găsi această hyperactivitate a PAPER-ului ca folositoare, dar momentan, cred că entropia este mult prea mare și aglomerația de informație peste capacitatea de a lua cele mai bune decizii, desigur rămân la opinia exprimată mai devreme, aceea că este FOARTE SPECTACULOS și pentru o prezentare este SUPERB, dar ca utilitate, lucrurile nu sunt așa de roz.

Vă invit să testați și voi Facebook Paper, este FOARTE INTERESANT și nu este pierdere de vreme!

Poate când voi avea 128 GB memorie RAM pe gadjăt 🙂

128 GB RAM

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close