I.T.RomaniaUmor

Placa de retea 10Gbps v.s. magazine online I.T.

Toata treaba asta cu placa de retea ma nedumereste de 2 zile, asa ca azi m-am hotarat sa o postez pe pagina mea de web.
Ce este aceasta placa de retea de 10Gbps?
Este o placa de retea care se foloseste la un server, de preferat, pentru a putea furniza continutul de pe el, online, la mai mult de 10,000-20,000 utilizatori.
De regula nu exista asemenea servere, se considera ca 1Gbps este cu totul suficient, iar conexiunea 10Gbps o preia un router sau switch Juniper sau Cisco.

Desi o ciudatenie, placile de retea 10 Gbps exista in oferta la majoritatea magazinelor online, dar aici incepe durerea de cap, toti le aduc doar la comanda?
Exemplu:http://www.emag.ro/placi_retea_server/placa-de-retea-intel-x520-sr2-10gbps-dual-port–pINE10G42BFSR_900137
Sunt nascut intr-o dimineata, dar nu sunt nascut dimineata asta, am ceva experienta, am cautat placa de retea la engros-isti, pretul era mai mic cu 20% sau 25%!!!!
Cel mai mare magazin de componente PC si IT din Romania – eMag nu are pe stoc nici macar o singura placa de retea 10Gbps!!! 

Stai putin…. stai putin… nu inteleg.. de ce ai un adaos comercial nesimtit daca nu o ai pe stoc??? Adica tu o vinzi cu 5.29999 Lei (pret psihiatric!) cand eu o pot lua cu 4000 lei RON.
Ma frate.. adica tu castigi 200 Euro ca shmecherul ca imi vinzi o componenta si nici macar nu o ai pe stoc… pai atunci lasa ca mai bine o cumpar cu 25% mai ieftin din afara!

Din cele 20-30 magazine din Romania care au in oferta placa de retea 10Gbps, nici una nu are pe stoc asa ceva!
Asa ca nu am ce sa fac, am facut comanda la engrosist si am sa primesc placa de retea comandata peste 2 saptamani…

Iata primele semne ca Emag-ul deja s-a imbolnavit de elefantiazis si curand va avea soarta la Flamingo sau Ultra Pro.. si ei aveau sedii in toate cartierele si sute de angajati.. dar inflexibilitatea asta idioata se pare ca este specifica corporatistilor demotivati, frustrati, idioti, limitati care ajung in posturi cu zeci de subordonati si sunt frustrati ca au salariu prea mic in comparatie cu seful lor si stau tot la bloc si folosesc masina firmei.

Mi se face sila.. istoria se repeta cu nerusinare!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close