RomaniaVin rose / Vin roze

Proles Pontica 2010 – Busuioaca de Bohotin – Dealurile Hușilor – Dulce

Proles-Pontica-Busuioaca-de-BOHOTIN

Mother of romanian cheap rose wines!

La numai 15 lei, o cantitate de 1.5 litri stau pe masă acum lângă mine.
Asemenea ofertă nici un bețivan aflat la strâmtoare nu o poate refuza!
”A fost o vremea” când tinerel fiind îmi plăceau vinurile dulci și șprițul. În seara asta am zis să dau o fugă rapidă pe furiș de la birou și pentru că Mega Image-ul Dorobanți era cu 5 minute mai departe, am mers în în Mega Image-ul din piața Floreasca unde nu mai era nici un rose românesc pe care nu îl testasem, așa că nu am avut de ales și iată-mă cu ”bidonul” tip ”Nea Nicu” în față.

Busuioaca-de-Bohotin-Proles-Pontica-rose

Evident că acest vin face parte din caategoria vinurilor care conțin cantități mult peste limita normalității de zahăr, apă exogenă, alcool din trestie de zahăr și porumb,, de fapt Vincon Vrancea este renumită pentru vinurile acestea ”kamikaze” care distrug pancreasul și ficatul.

L-am cărat în geantă și cum am ajuns acasă l-am aruncat direct în congelator pentru că îmi este o sete teribilă, după o masă abundentă la Google Partners Connect care de la ora 15.00 staționează în burdihan și acum la ora 21.00.

google-connect-partners

Am scos vinul de la rece, l-am fotografiat și iată review-ul:

Descrierea sticlei:
– Complet atipică, dacă aproape toate rose-urile testate erau la sticlă tip Bordeaux, acesta este ca o sticlă pântecoasă, a trebuit să îi fac loc cu greu în picioare în ușa frigiderului
– Fără scobitură la fundul sticlei
– Dopul a ieșit mediu / greu, are aspect lucios, în mână se simte ieftin, identitatea de brand bine definită, la reintroducere intră frumos la loc!

Descrierea etichetelor
Sigiliul dopului, complet neutru un roșu burgund prezintă fir desigilare, care s-a desfăcut un pic dificil, dar și-a făcut treaba bine
Eticheta față:
Vincon Vrancea SA – ce bine că este o firmă românească!
Proles Pontica – am efectuat căutarea pe Google de rigoare – reprezintă soiuri pontice, sunte acele soiuri de viţă de vie originare din preajma Mării Negre
Aceștia sunt strugurii de mărime mijlocie, cu boabe rotunde, de dimensiune mică sau mijlocie, foarte zemoși, cu semințe de diferite dimensiuni.
Scrisul interior este frumos, în special Busuioaca de Bohotin, la fel și scrisul mic artistic ”Vin cu indicatia geografica Dealurile Husilor” care este foarte ușor de citit și chiar plăcut, ceea ce m-a surprins în mod deosebit în comparație cu majoritatea etichetelor de vin citite până acum.
Ce nu îmi place este că scrisul nu are DIACRITICE, practic nu există: ă, î, ș, ț, â.
De fapt lipsa diacriticelor este ultima problemă pe care o poate avea un consumator al unui asemenea vin, dar chiar ultima!

Sigla cu bourul moldovenesc din colțul dreapta, aurită, este frumoasă și poziționată inspirat, îmi place!
Backgroundul imaginii de pe eticheta față e cam abstract, pare a fi frunze arămii de toamnă amestecate cu petale de trandafir.

Alc 11.5% cred că asta este problema numărul 1 a acestui vin pentru clienții săi, de data aceasta față de busuioaca de Bohotin consumată ieri la preț dublu (adică același preț dar cantitate pe jumătate, 750 ml.)

Ce nu am priceput la această etichetă este ”1,5 L  e” – Dacă mă poate lămuri cineva ce înseamnă ”e”-ul care este după ”1,5 L”

Vin-Rose-Proles-Pontica-Busuioaca-De-Bohotin

Eticheta principală (spate) :
– Foarte mică în raport cu dimensiunea sticlei, parcă e un culturist masiv cu carbastanul mic :))))
– Este aplicată un pic strâmb (nu am mai văzut etichetă strâmb pe sticle de vin)
– Designul etichetei este FRUMOS! Culorile tomnatice se află în echilibru cu lichidul din sticlă
– Descrierea ester corectă însă prost inspirată, iată greșelile de copyright:
a) ”impresionează prin inegalabilul bouquet” descriere manelistă supraevaluată ce folosește  un cuvânt străin aiurea: ”bouquet”
b) este recomandat foie-gras și somon fumee – mai mult ca sigur nici unul dintre consumatori nu stiu ce e si nu ințeleg sau nu au consumat în viața lor foie-gras sau somon afumat, cred că 90% îl consumă cu mici sau sarmale
– Surprinzător, pe eticheta principală DIACRITICELE există și funcționează. Fonturile (scrisul) este urât dar lizibil.

=========
Culoare porfirie plăcută care aduce spre cognac (ironic este faptul că astăzi am primit cadou un pahar de vin rose să nu vă mai enervez vu paharul de brandy) :)))))))) Culoarea este frumoasă, sincer să fiu culoarea este foarte bună

Busuioaca-De-Bohotin-Dulce-2010

Miros ușor etilic, un pic de arome, se simte dulceață / caramel.

Gust, fructat, vioi, dulce, aciditate echilibrată cu post aciditate, post aromă caramel, se simt trandafiri și busuioc.

După 1 oră, am băut 1 litru de vin, îmi place, vinul curge plăcut dar nu cere sete, nu curge ca apa, mi s-a suit la cap prost și simt alcool adițional, care nu este de vin natural, deci îl simt extern.
Se simte dulceața și ușorul iz de caramel / dulceață

Acest vin roze, deși este cel mai ieftin de departe vin roze, este un vin de desert comestibil și plăcut. Acest vin îl consider o reușită de piată, căci, deși este cel mai ieftin vin roze, este mai bun decât multe vinuri la preț dublu în raport cu cantitatea.

Ca vin de desert, low budget, este o opțiune bună, numai căăă.. numai că se cam simt E-urile!

Rezumând, dacă nu ai bani, merge un asemenea vin la 16 lei, în loc să iei Schwaben Wein sau Păcuiul lui Soare sau Busuioacă de Bohotin de Speed SRL, acest vin merge, e ok, nu cere mâncare dar curge

Îl consider un vin rose atipic, dulce, incredibil de ieftin, un fel de Duster al SUV-urilor în materie de vin, enervant de ieftin pentru concurenți.

Părerea mea este că acest vin pierde mult la prezentarea în 2 litri ce dă un aspect de vin prost și de vin contrafăcut.Notă generală – 6 din 10, este o notă foarte bună pentru poziționarea vinului ceea ce este o recomandare fermă pentru bugetele mici!

Dacă se poate, Vincon Vrancea să facă o declarație de presă, oficială asupra acestui vin Proles Pontica asupra conținutului în aditivi / zahăr / alcool / apă al acestui vin cu cifre concrete dacă respectă STANDARDELE EUROPENE de calitate.

Vă mulțumesc pentru că ați citit acest review.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close