teredo tunneling pseudo interface driver download windows 10 free zwift download for windows free modelsim software free download for windows 8 free how to adobe flash professional cs5.5 free faststone capture for windows 10 my movie windows live movie maker free download free
Econ

anii in care eram mai umani

Inceputul mimileniului 3

2008 si lumea se grabeste mai mult ca niciodata. Toata lumea alearga, masinile, metroul, comunicatiile, totul se intampla foarte repede. Seara adormim frustrati ca nu ne-am dus treburile pana la capat, dimineata ne trezim cu grija de a termina ce am inceput zilele trecute.
Telefoane, e-mailuri, messenger, mp3 player, videoclipuri, emisiunile de la TV, momente de liniste? Carti? Au inceput sa dispara usor usor din peisaj, toata lumea se scuza ca nu mai are timp sa citeasca o carte.
Lucrurile devin mult mai stranii cand vine vorba sa fie scris un material coerent de mai mult de 5 randuri. Emailurile parca nu au inceput cuprins si incheiere, muzica din oameni se confunda cu un drum`n`bass disociativ, drogurile incep sa prevaleze.
Este mai bine asa? Lucrurile au inceput sa fie mai subtiri, mai usoare, mai delicate si mai fragile. Oare asta este esenta noastra umana, goana dupa ceva?
Eram intr-o discutie intr-un club si am inceput sa vorbesc despre carti, majoritatea au inceput sa caste plictisiti si au disparut, nu au mai ramas multi, si totusi nu m-am simtit singur. Oare este demodat sau anacronic sa mai citesti o carte?
Ma uitam la cartile noi din librarii, scrisul este acum mai mare si mai relaxat, cartile seamana prea mult acum cu revistele de moda, oamenilor nu le mai place sa se cufunde in descoperirile a la Sherlock Holmes din carti.
Balzac? Freud? Jung? Kafka? Niste nume care au inceput sa devine prea straine si necunoscute, multi se uita la mine ca l aun mosulet uitat de vreme desi sunt poate mult mai la curent cu noile trenduri decat cei care rad de mine ca iubesc cartile.
Oare cati din cei care au insomnii azi stiu care este fericirea de a te fura somnul fara sa iti dai seama langa o carte, ca la o amanta ce iti ofera toate placerile ce le doresti la o femeie, o carte uneori ofera un somn mai adanc si mai placut decat o partida de sex fierbinte cu o siliconata de pe coperta unei reviste, cati ma credeti cand cititi asta voi cei care cititi?
Apoi am citit despre tot felul de lucrurui care nu se intamplau demult, un tanar de 20 de ani a murit din cauza ca manca numai mancare la fast food, stupid nu? Apoi am vazut adolescentii imbuibati cu multi bani nefericiti ca nu aveau droguri in discoteca si ca “o ard sarac la o bere”, zambesc amintindu`mi ca atunci cand eram ca ei nu imi permiteam decat o bere pe saptamana poate doua.
In toata aceasta goana scopul “banii” sau “parvenirea” se claseaza pe un loc fruntas, cati oare din noi au mai ramas sa admire parfumul unei flori de tei sau al unui vers de Nichita ca o minune a lumii.
Poate ca sunt prea romantic, poate sunt prea primitiv, dar un lucru este cert, nu cred in fericirea materiala sau consumista, nu cred ca adevaratul deliciu al trupui si spiritului sta in cheltuiala, chiar imi place sa ascult clipa cum trece si sa inchid ochii savurando.
Planeta se incalzeste de la an la an, suntem in aprilie si se simte deja viitoarea canicula din vara, o caldura seaca si rea, aerul conditionat este o promisiune efemera sau o amagire de moment, realitatea este sub cerul in care traim si in aerul ce il respiram
Privesc cu mult dispret coloanele de masini de pe sosea, niste tablarii inutile care o sa tarasca fundul viitoarelor cadavre in care se va instaura un cancer firesc de la e-uri si lene. Stilul de viata nesanatos a pus stapanire incet si sigur peste populatie, oamenii nu mai fac sport, oamenii se uita la TV sau trandavesc in fata computerului. Din ce in ce mai multa lume nu mai gateste si consuma semipreparate, apoi se vaita de insomnii, depresii, stari de slabiciune, cancer incipient peste o viata care incepe sa fie mai mizerabila in toata stralucirea acelui confort teoretic dat de electrocasnice si automobile.
Oamenilor, voi nu vedeti ca va sinucideti frumos? Oamenilor, voi nu vedeti ca acest confort nesabuit este totusi sursa nefericirii voastre? Oamenilor, oare pentru voi clipa a ajuns sa insemne chiar atat de putin?
Nu vreau sa ma schimb, valul oamenilor care devine prea moderni ia proportii tsunamice, pana la urma vor esua ca niste pesti morti pe plaja, nici acuma nu este xplicat misterul balenelor ce se arunca si esueaza pe plaja.
Pasesc fara sa ma grabesc prea mult, pierd timpul inutil si fara sens o luna, refuz sa fac ce ar parea normal pentru cei care iubesc noul stress urban, mananc un morcov crud si stiu ca multi dintre voi nu ati mai facut asta de ani de zile, dar cea care va fi sub mine in zilele ce vor veni se va simti mai mult decat incantata de aceasta capodopera ierbivora.
Fericirea se gaseste in lucrurile simple, ce existau pe vremea cand omul a fost creat, biblic, sau adus de extraterestrii, sau coborand din copac.
Daca tu crezi altfel, ne vedem peste 50 de ani, de vei mai fi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close