Umor

Ghidul șoferului tâmpit de București – oricum vei fi claxonat

bucuresti-sofer-trafic

Dacă ești din provincie și ai ”norocul” să ajungi cu mașina în minunata noastră capitală – București, va trebui să ai grijă în trafic la următoarele
– Cei mai cretini șoferi în București sunt: taximetriștii, RATB-iștii și papuciștii !
– Dacă ai ”norocul” să ajungi în pole position la semafor, vei fi claxonat oricum, chiar dacă pornești din prima milisecundă, că doar ești un țăran (în esența ta) și trebuie să le faci loc băștinașilor.
– Dacă te încadrezi prost în marile intersecții, degeaba ceri voie celorlalți și le faci semne civilizate să te lase să te bagi pe banda corectă, se vor face că nu te văd (deși știu că le faci semne să te lase), nu îți vor face loc iar dacă totuși reușești să te sctrecori pe banda pe care ar fi trebuit să te încadrezi de la început, se vor trezi brusc din letargie și te vor înjura / claxona viguros. Nu-i nici o problemă asta, chiar dacă te încadrai de la început pe banda corectă tot erai claxonat.
– Dacă circuli regulamentar cu viteza maximă admisă în oraș, vei fi claxonat că mergi prea încet, va trebui să depășești cu 10 km/h viteza legală, dar ai grijă nu cu mai mult de 1 km/h să nu iei amendă pentru depășirea vitezei
– Dacă ai mașină cu numere de provincie și vrei să parchezi mașina, oriunde, oricum sau la orice oră ceva trebuie să fie în neregulă la tine, ștergătoarele îți vor fi îndoite chiar dacă locul nu este plătit la primărie, pentru că nu este normal ca cineva de la țară să ocupe un loc de parcare în București, cei din provincie în mod normal ar trebui să își lase mașina la intrare în oraș, presupunând că o vei mai și găsi acolo după câteva ore de când ai parcat-o.
– Dacă ești în coloană trebuie să mergi exact în curul celui din fața ta, doar trebuie să se bucure de senzorii de parcare pe care îi are, poate nu îi funcționează și tu trebuie să le faci proba. Faptul că stai exact în curul la cel din față, în coloană, este certitudinea și siguranța că nimeni de pe altă bandă nu se va putea vreodată băga pe banda ta între tine și cel din față. Dacă totuși faci marea greșeală să ai distanță între tine și cel din fța distanța de exact o lungime de mașină, acolo se va strecura un alt șofer, care îți va arăta imediat cum se stă în curul celui din față
– Semnalizează la mișto, exact când ajungi în curbă, de ce să îți afle intențiile prea devreme cel din spatele tău când poți economisi becurile, becurile sunt să dai flashuri la semafor celui care se bagă în pole position și nu mai vede semaforul
– Dacă un bucureștean semnalizează că intră pe banda ta, tu trebuie să îi faci loc neapărat, altfel va intra în tine chiar dacă tu ai prioritate și mai ales dacă are un bolid de lux. Dacă nu îi faci lox te claxona
– Dacă vezi o salvare sau mașină de pompieri nu te da la o parte decât dacă ai de gând să faci coloană imediat după ei.
– Dacă ești politicos în trafic în București ești luat imediat de fraier
– Un bucureștean adevărat vorbește la telefon permanent, mai ales când șofează. Un bucureștean este o persoană foarte importantă care permanent este solicitată de problemele țării, dacă ar opri la fiecare telefon primit sau mesaj pe Facebook de la iubirea sa nu ar mai ajunge niciodată la destinație, cel puțin în era noastră.

A 2 second glance means you miss what really matters….

Posted by N332 on Sunday, March 13, 2016

– La trecerile de pietoni nesemaforizate înseamnă că nu trebuie să dai prioritate unui singur pieton sau chiar 2-3, decât dacă sunt 10-20 prietoni care așteaptă sau e coadă la semafor în față abia atunci se merită să le dai prioritate, altfel treci cu viteză maximă printre ei, doar nu ești tâmpit să oprești din 100 în 100 de metri 10 km cât ai tu drum de regulă prin București, mai ales dacă ai un bolid de lux
– Dacă ești ”păsărică” de București, toți bărbații trebuie să îți dea prioritate, peste tot! Cum să nu ți se dea prioritate când ai de ajuns la sală, coafor, salon, cafenele, MALL și alte locuri IMPORTANTE unde nu poți întârzia! Nu este nici o problemă să îți faci SELFIE-uri cât mai multe, mai ales dacă ai împrumutat mașina iubitului care e cu cel puțin 20 de ani mai în vârstă ca tine, banii lui sunt tineri!
– Galbenul la semafor are aceiași semnificație ca și verdele, dacă nu treci pe galben cei din spate te vor claxona. Dacă nu te claxonează când te oprești te vor claxona oricum la plecare că te văd cu număr de provincie.
– Dacă depășești pe autostradă sau drum național un bucureștean care are o mașină ”mai bună” ca a ta, în mod cert nu se va lăsa până nu te va depăși, chiar dacă va trebui să rulați cu 300km/h.
De când există automobilul în România, nu există bucureștean care să fi fost depășit de o mașină mai ieftină a unui provincial, așa că dacă vezi un Bucureștean, va trebui să îl lași să te depășească, chiar dacă are o rablă.
– Când trebuie să intri pe un drum cu prioritate și tu nu ai prioritate, trebuie să bagi botul cu tupeu, nu îți face nici o grijă, vei fi înjurat dar îți vor face loc. Oricum dacă erai pe drumul cu prioritate și nu îi făceai loc bucureșteanului de pe drumul cu prioritate, tot te înjura + claxon

soferi-tarani-in-bucuresti
– NICIODATĂ să nu dai prioritate altora care vin de pe un drum care nu are prioritate chiar dacă sărmanii stau acolo de o jumate de oră, oricum cei din spate te vor claxona și înjura.
– Dacă stai la semafor într-o intersecție ultra aglomerată și ești ultimul care prinde verdele, trebuie neapărat să blochezi intersecția pe sensul perpendicular, doar nu vrei să fii claxonat de cei din spate că nu treci pe verde cu riscul evident de a bloca intersecția.
– Mersul pe linia de tramvai nu este interzis ci opțional, dacă vezi că e ditamai coada, te bagi pe linia de tramvai și ieși în pole position
– Dacă nimerești la semafor lângă unul cu mașina mai ”bengoasă” ca a ta, cu număr de București, tu pe banda din stânga, el pe banda din dreapta, va trebui să îl lași să te depășească.
Am vrut să văd odată ce se întâmplă dacă ajung pe primul loc pe banda mea după ce traversez intersecția, neputând să îl feresc pe cel care mă presa din dreapta pentru că aș fi intrat pe contrasens în cei din partea stângă, viteazul din dreapta nu a mai avut timp/loc de frânat și s-a înfipt ca în filme într-o mașină parcată neregulamentar pe dreapta (cu număr de București), așa că mai bine lasă-i să iasă ei primii pe banda ta când pornesc la semafor, ca să nu le plângă mamele prin spitale după ei.

Rezumând: Dacă ești cu o mașină cu numere de provincie, orice ai face tu trebuie să nu fii cu nimic mai deștept sau mai dibace decât ceilalți participanți din trafic, orice faci este greșit și vei fi claxonat până ieși din București. Definitiv!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close