I.T.RomaniaUmor

Despre corporatisti – cateva perle scrise acum 6 ani pe gigel.org

Corporatistul fumeaza social, are in geanta de umar un sandwitch mic sau are mancarea de pranz gratis, il gasesti uneori agatzat de bara la metrou uitandu-se cu superioritate la ceilalti sau facandu-si de lucru in agenda/palm, are o prietena la fel de decolorata ca el, desi e manager de “nu shtiu ce” nu are nici un subordonat, plateste chirie intr-un apartament de la periferia Bucurestiului sau rate la un apartament cu rate in 20 de ani garantat de parinti si alte rude.
In weekend se deghizeaza in junkist de Web Club, Bamboo, Krystal sau pentru cei mai saraci in rocker sau punker in Fire sau Expirat unde agatza minore bete si le duce acasa cu taxiul sa le fu…
06 Mai ’06
Corporatistii mai tinerei practica rolele in herestrau, cei mai majori isi lustruiesc masina de la firma de 5 ori pe zi. Corporatistii nu sunt de acord ca ultima injuratura la moda este “ANGAJATULE” si nu se considera deloc vinovati ca vand tara companiilor transnationale. La scarbici sunt niste turnatori si se folosesc de orice prilej de a calca peste capete pentru a se inalta cu un mm la nivelul sefilor. Costumele preferate de corporatist sunt de la House of Art si pentru cei mai rasariti Ocean. Le place sa fure benzina firmei care ii plateste si se simt jmekeri ca vorbesc moca de pe mobilul firmei.
14 Mai ’06
Corporatistului ii plac trainingurile (mai ales cele externe), team buildingurile, merge la Noaptea devoratorilor de publicitate, de multe ori este numit expert deoarece este “specialistul de la Bucuresti” cand merge in provincie, inghite mult praf si fum din atmosfera bashita de Bucuresti, isi petrece un sfert din viatza lui in traficul infect, in autobuz sau metrou, daca are bani se insoara, daca nu are bani ramane burlac si injura sistemul citind Dilema si Catavencu dar tot labagiu ramane, viseaza sa ajunga in Amsterdam si ramane o sluga diplomata (de multe ori credincioasa) pana la sfarsitul vietui lui mediocre.
11 Iun ’06
Corporatistul umbla INUTIL cu badge`ul cu functia lui de gat prin oras (mai ales cand are invitatie moca de la firma la vre-un simpozion/conferinta). De regula e foarte mandru de geanta primita gratis la vre`un eveniment si o poarta pana se duce scrisu` de pe ea sau primeste alta noua.
Il recunosti in metrou sau in masinile de firma cu abtibild Clio/Punto/Matiz/Logan/Cielo/Ford (la aia mai rasariti)
18 Dec ’06
are poza cu el in avatar la volanul masinii de la firma sau daca e mai procopsit cu masina lui din leasing 🙂
are mai multe perechi de pantofi decat adidasi desi are mai putin de 25 ani, este brusc imbatranit dupa 1 an de job, nu mai iese la bere in fata blocului, plateste mai multe rate decat a crezut vreodata ca va avea, cauta joburi pe net cand se cearta cu sefii, da business card-ul la petreceri de urbani, se exprima formal si cand vorbeste cu ma-sa sau un fost prieten din copilarie, arata a papitzoi in trening, alearga ca un pensionar si nu i se pare nimic suspect ca isi vinde tara corporatiilor transnationale pentru 200 Euro in plus la salariu.
20 Ian ’07
– sufera foarte tare la telefonul mobil de la firma care nu mai conteneste sa sune si vorbeste tot felul de nimicuri care se puteau vorbi si in alte locuri decat in club, este mereu prea amabil ca un agent de vanzari pocait, raspunde la telefon recomandandu-se cu nume/prenume si un inevitabil “va rog”. senzatia vomitiva de pocait agent comercial ca isi recita textul de telemarketer este vecin cu politetea rigida corporatista si se impleteste prostesc cu tinuta prea curata si ordonata, pantofi mereu curati, atitudine business chiar si la pozitia 69. Cand merge in club corporatistul merge sa socializeze si dara rar danseaza dansul acestuia este ordonat, moderat, fara prea multe fente pentru el clubul este o alta trambulina in parvenirea sa in cariera.
Ti-a placut?
Citeste mai mult aici:

Urbanul

Corporatistul

Pateul

Gospodarul

Cocalarul

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close