Econ

Imprimanta buclucasa si Windows 7

De multa vreme mi-am dorit o imprimanta laser, azi se pare ca mi-am indeplinit acest vis, am cumparat o imprimanta noua Samsung ML-1610.
Bucuros am instalato pe birou si am conectat USB-ul la ea, am fost 99% sigur ca Windows 7 o va detecta si instala driverul cat ai da dublu click cu mouse-ul, dar, surpriza, nu s-a intamplat nimic!
Infrigurat am lansat CD-ul de instalare al imprimantei si au inceput mesajele de eroare, Windows 7 nu este compatibil cu nici unul din driverele de CD. Am spus ca poate pe net voi gasi driverele potrivite, primul site a fost cel al lui Samsung, acolo aceasi probleme, drivere doar pentru Windows Vista, XP, 98, NT, 2000 chiar si pentru Linux si Mac dar nici unul compatibil cu Windows 7.
Am incercat evident “shmecheria” cu compatibilitatile si “run in administrator mode” dar rezultatul a fost acelasi.
Enervat la culme dupa 2 ore de cautari insistente am intrat in chat cu suportul tehnic de la Samsung, acestia mi-au spus sec ca pentru Windows 7 nu exista drivere deoarece este prea nou Windows 7 si am fost invitat sa trec la un Windows mai vechi ca sa pot utiliza imprimanta.
Disperat dupa 4 ore de incercari inutile sa fac cumva driverele de pe net/cd sa functioneze cumva cu Windows 7-le am postat problema mea pe site-ul Microsoft si la Yahoo Answers, dupa 2-3 ore concluzia a fost aceasi: “Instaleaza imprimanta pe alt sistem de operare!”
Am strambat din nas gandindu-ma ca va trebui sa astept inca o saptamana pana sa imi vina un alt computer pe care pot sa imi fac de cap cu alt sistem de operare, pana atunci am un nou “bibelou pe birou”, inca o dovada ca nici o “dragoste” nu este perfecta, atat de iubitul Windows 7 nu ma ajuta intr-o chestiune asa de obisnuita.
Intr-un final, am intrat pe forumuri cu probleme de genul asta la imprimanta, am instalat apoi fortat driverul, fisier cu fisier si pana la urma imprimanta functioneaza si pe Windows 7, in total, 5 ore de munca pentru un driver OZN .
Pana la urma se pare ca Windows 7 se achita de niste sarcini dinainte de a i se fi dat instructiunile, inca o data sunt incantat de ceea ce poate face un sistem de operare care pana la urma este mai destept decat se asteapta multi dintre voi.

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close