Econ

Love love, love-love-love

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sMYlUm1puLU]

Asa cum mi se intampla de fiecare data in momente stupide sau de bucluc, ma umfla rasul foarte tare, asa si acum de sarbatorile de sfarsit de an cand randurile loverilor si loverelor se strang mai tare ca fasciile purtate de lictori, disperarea de a fi cuplati devine deja rizibila si patetica.
Hai sa fim sinceri, daca se termina anul acesta nu este nici un pacat sa numeri intre 2009-2010 countdown`ul fara “sufletelul pereche”, mai exista o multime de persoane cu care ar fi dragut sa iti petreci momentele frumoase, orice om este o fiinta sociala care interactioneaza cu semenii sai pe parcursul unui an.
Retrospectiv la sfarsit de an se face o iventariere a relatiilor din cursul anului si a oportunitatilor de petrecere in 2 a sarbatorilor, loco sau interurban sau de ce nu, international, se extrage “castigatorul / castigatoarea” si se apeleaza, daca este liber(a) este perfect, daca nu este liber(a) se trece la urmatorul (urmatoarea) de pe lista :), pana cand se gaseste aranjamentul convenabil.
O alta categorie de “lovers” nu dispera si isi acorda sansa de a fi impreuna cu cineva chiar si cu o persoana proaspat cunoscuta la party`ul de revelion, alta categorie de lovers gaseste ca este un moment foarte potrivit ca o relatie lunga sa se incheie chiar de revelion.
Cele / cei mai descurcareti recurg la un mix. craciunul cu amanta, revelionul cu oficiala, restul de zile de dupa revelion cu altcineva care intamplator, tocmai s-a despartit de altcineva.
Toata aceasta cancaniada se desfasoara in fiecare an timp de 1-2-3 saptamani, apoi urmeaza o acalmie de revenire la anostele zile din ianuarie cand toata lumea s-a saturat de mancat, baut, timp liber si partenerul care nu mai este la fel de fierbinte ca in primele zile de amor.
In tot acest delir, un cuvant care l-am scris de 100 de ori cel putin intr-o noapte, fiecare cuvant scris o singura data pe o coala A4 pentru ca fiecare bucata de hartie sa cada de pe masuta pe jos, a fost “fidelitate”.
De ce oamenii nu mai iubesc sa fie fideli? De ce oamenii nu mai doresc sa apartina unei singure persoane o data pentru totdeauna indiferent ce s-ar intampla in jur?
Ceea ce inima unui om simte acum este oare sortita sa fie dat uitarii inevitabil?
Refuz sa cred asta, inca mai cred ca un om poate sa iubeasca sincer si sa nu se complaca intr-o relatie in care pasiunea si devotamentul sa fie doar formale si nu un instinct sincer care vine din constiinta si inima.
In mod cert nu ar mai trebui sa ne pierdem timpul cu persoane pentru care nu simtim nimic doar pentru un divertisment erotic pasager, ar trebui sa fim mai apropiati cu adevarat de persoanele care ne dau cu adevarat sens si profunzime in viata aceasta pe care multi o socotesc scurta sau grea.
Unde s-au dus lacrimile cazute pe obraji in asteptarea celor dragi? Unde s-au dus juramintele de dragoste eterna?
Cuvintele parca sunt prea usor de spus, dar cum zice Toma D`Aquino “limba este mana credincioasa a spiritului” se pare ca necredinta isi are locul din acelasi loc in care ar trebui sa fie credinta.
Asa ca mai bine o singuratate sincera decat o duplicitate protocolara, oamenii vor continua sa iubeasca si sa se dedice, nu este decat o simpla chestiune de timp si nu una de compromis.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close