Econ

Memory stick-ul care tine minte prea multe

Am devenit un fan inrait al cumparaturilor de pe Okazii punct RO.
Decat sa cumpar din magazin la pret intreg mai bine cumpar la sfert de pret de pe Okazii, acolo userii au feedback si te poti increde in calitatea produselor daca vanzatorul este de incredere.
Tot frunzarind printre ofertele interesante de pe Okazii am remarcat un memory stick Corsair de 32Gb la numai 100RON, din ce stiu memoriile Corsair sunt foarte bune calitativ si foarte apreciate asa ca nu am ezitat sa “cumpar” licitatia la asa pret excelent.
Ziua urmatoare m-am intalnit cu vanzatorul, stick-ul in ambalajul original, cu toate accesoriile, mi s-a parut ca este destul de folosit si am intrebat provenienta acestuia. Mi s-a raspuns ca apartine “unui prieten” care l-a primit cadou si ca nu a fost folosit decat de 2-3 ori, asa ca am dat banii si m-am dus acasa.
Am ajuns acasa, in timp ce desfaceam ambalajul privirea mi-a cazut pe eticheta de pret (480 RON!!!) care inca mai era acolo si brusc am avut o presimtire neagra: “Nimeni nu face cadouri pe care scrie pretul!”, am pus antivirusul in functiune si am testat marfa: “Everything is clean”.
Un gand amuzant m-a incercat: “Hai sa recuperez tot ce se poate de pe el, am destule programe de recuperat datele”.
Primele rapoarte mi-au indicat ca fusese formatat de curand stick-ul, unul din programe pus la treaba dupa 2-3 ore mi-a recuperat mai multe mii de fisere Excell, World, PDF, alte mii de poze,  mp3-uri cu rock si cateva filme intregi DiVX (bunicele filmele) dar fara subtitrare.
Amuzat am vazut ca pozele erau cu “vanzatorul”: la pescuit, la mare, cu rudele, la nunti si asa mai departe, am ras copios privind pozele gandindu-ma cat de naiv m-a crezut ca am inghitit povestea lui ca este “un cadou primit de un prieten” si apoi am sters tot, nu ma intereseaza viata personala a unui necunoscut.
Ma gandeam cat de naivi sunt unii oameni care isi pun la discretie toate informatiile pe mana unor necunoscuti, mai mult de 20GB de date recuperate in 2-3 ore de pe un simplu stick este o performanta care este accesibila si nu necesita o pregatire extraordinara.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close