PsihoRomaniaUmor

Stiam ca Petru Buiuca va castiga MasterChef… Castigatorul Master Chef Romania este Petru Buiuca!

Castigatorul masterchef Romania Petru Buiuca

Azi le-am facut capul mare la colegi ca va castiga Petru Buiuca…
Intr-o agentie de media online subiectele mainstream sunt cele mai plictisitoare, chiar enervante.. toata ziua auzi doar stirile acelea care le auzi peste tot si parca vrei altceva.
Contrar aparentelor imi place Master Chef, initial am crezut ca aceasta emisiune va fi varza, norocul ProTV ca participantii inclusiv bucatarii sefi sunt cei mai buni pentru emisiune.
De asemenea regia de platou care a surprins momentele cheie, inclusiv pebila de casnica, au facut treaba foarte buna, excelente flashback-urile.. reclama mascata foarte bine gandita si nu prea enervanta, desi Orbit nu prea avea ce sa caute acolo!

Civilizatia umana avanseaza nu doar in procesoare, avioane, arhitectura sau Internet, evolueaza si culinar.
Mancam mai atent, mai putin, mai elaborat, mai sanatos.. concluzia este ca nu am sa mai cumpar la kilogram ingrediente, ci numai la 100-200 grame, nu am sa mai merg doar o data pe saptamana la piata ci la 2 zile.. am sa imi aleg ingredientele mai atent.

Petru a aratat ce inseamna disciplina, ce inseamna sa treci peste “gura lumii”, peste antipatiile ieftine din aparente, a aratat ca seriozitatea si pasiunea aduc victoria, si nu este doar o victorie culinara, este o victorie asupra superficialitatii, comercialului si lucrului facut la intamplare “merge si asa”.

Dincolo de rivalitati, lectia principala este ca omul progreseaza, omul devine mai sofisticat si mai fin, chiar si ca nu trebuie sa ne sperie ca ne vom pensiona la 90 de ani pentru ca vom trai 120 ani pentru ca vom stii sa traim mai mult, mai civilizat.

Lectia este mai lunga in drumul omului de la nastere spre moarte, a fi un bucatar bun nu este o tinta in sine, ci un bun simt generalizat si in ceea ce mancam.

Bravo Petru Buiuca!

Who`s next?

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close