Romania

Sticla de Aqua Carpatica Periculoasă

Îmi plac sticlele cu un design frumos, practic, care dau senzația de solid și curat.
În cazul de față, prefer sticla de Aqua Carpatica de 0.75 pentru ca nu se rostogoleste prin porbagaj.

Problema a apărut însă la redesfacerea capacului, pentru că este TĂIOS și astăzi a fost a doua oară (la interval de o săptămână) când m-am tăiat la același deget, în același loc, la sticle diferite.
Desfacerea capacului este fără problemă, dar redesfacerea capacului este periculoasă.

Prima dată când m-am tăiam am zis că am fost neatent sau că a fost marele meu ghinion că am nimerit o asemenea sticlă.
De data aceasta am examinat problema, a fost a doua oara in viața mea când m-am tăiat la un deget și este aceiași design de sticla la interval de numai o săptămână : Este o problemă de fabricație, una din 3-4 sticle au această problemă și o persoană neatentă se poate tăia foarte ușor.

Sunt o persoană în perfectă condiție fizică (aproape atlet), nu am deficit de atenție, nu sufăr de nici o boala, sunt matur si totuși m-am tăiat de 2 ori!
închipuiți-vă că această sticlă ar fi desfăcută de un copil sau adolescent, sau o persoană în vârstă, sau cineva cu dizabilități sau cineva care nu se simte prea bine sau e obosit sau mai putin atent, probabilitatea ca celelalte categorii de oameni, majoritară, să facă accident este mult mai mare!
Pielea mâinilor copiilor, domnișoarelor, persoanelor în vârstă este mult mai subțire și mai ușor de tăiat în capacul sticlei Aqua Carpatica la 750 ml decât mea, deci pericolul este dublu.

Refacerea dopului la aceasta sticlă este cu atât mai necesară cu cât această sticlă este foarte atractivă comercial deoarece se REFOLOSEȘTE, multi oameni pun in apa din bidoane de 5L sau pun vin țuică borș sau alte lichide în ea, pentru ca are un design foarte frumos! Deci, dacă o sticlă ca aceasta,este refolosită, probabilitatea numărului de redesfaceri și accidentare crește de asemenea exponential!

Dacă se mai adaugă neîndemânarea sau graba sau lipsa de experiență și REFOLOSIREA sticlei pentru a fi folosită cu alte lichide, atunci probabilitatea ca o accidentare ca aceasta să se întâmple crește exponențial, aproape de 100% !!!!!

Marginea capacului este foarte ascuțită iar faptul că este lucios, fără riduri face ca accidentarea să fie foarte ușoară.

Problema este aceiași și la sticla de 0.75 ml carbogazoasă! Practic, avem de a face aici cu rănirea în masa a sute de oameni zilnic pentru o eroare de design, si a zeci de mii de oameni într-un an!!!

Știu ce mare deranj si ce costuri imense poate presupune o schimbare de design de sticlă, poate chiar milioane de euro, dar asupra a ceea ce atrag atenția nu este un moft ca in cazul aricilor versus capacul de inghetata McFlurry:

Aici este vorba despre mii de oameni răniți, care suferă ca nu își pot folosi degetele și care poarta bandaje sau se pot infecta, nu este un caz izolat!

Răspunsul ”semioficial” daca se poate spune asa, pe pagina de Facebook este următorul:

Vă mulțumim încă o dată pentru mesaj. Au fost efectuate verificări amănunțite, în urmă cărora revenim către dumneavoastră cu următoarele precizări:
– lucrăm de la începuturi cu acest tip de design la capac și până la această reclamație nu am întâmpinat probleme cu utilizarea capacului;
– producătorul nostru de capace a trimis către noi un lot de capace cu un grad de finisare mai scăzut decât în mod normal. Acest defect este greu de depistat de către noi pe linia de îmbuteliere sau la testare, având în vedere că doar unele dintre capace prezintă acest defect;
– noi lucrăm în permanență la îmbunătățirea calității produselor și ambalajelor și vom aduce la cunoștință top managementului propunerile de îmbunătătire sugerate de dumneavoastră.”

================================

Ceea ce este o minciună deoarece aproape toate capacele sunt tăioase nu un caz izolat!

Chiar și ospătarii sau cei care lucrează în serviciile publice urăsc această apă la 0.75L

 

 

 

 

Extinzând statistica, cred că o persoană din 10 se taie la deget când redeschide o sticlă de Aqua Carpatica la 750 ml, adică într-un an de zile câteva mii de oameni se taie la deget când deschid acest model de sticlă.

Am analizat felul în care se deschide sticla și capacul fiind Alunecos, fara striatii, dece ușor la tăieturi adânci, până la sânge

Așa cum v-am spus, nu toate capacele au acest defect de fabricație cu unul din 3-4 capace

 

Diferentele dintre capace

 

Este evident că un producător care se respectă nu ar face un produs urât sau greu de folosit, dar atunci când vine vorba de SIGURANTA, să îți dea sângele la  deget când folosești un produs de larg consum, produs în tiraj mare, atunci nu mai este OK

Dacă incidentul era pur accidental, daca acesta se intampla la 1 la 1 milion, era de trecut cu vederea, dar cand aceste accidente, care sunt până la sânge se întâmplă la mii de oameni, atunci nu mai este OK.

 

Ce trebuie făcut?
– Capacul ar trebui sa aibă o prindere mai fermă, cu striații pentru a nu mai aluneca
– Marginea capacului de plastic trebuie refăcută, regândită

Apreciez încă o dată sticla de Aqua Carpatica la 750 ml ca având cel mai inovator frumos, practic și plăcut design din piața românească, dar e singura sticlă de apă în care m-am rănit, chiar de două ori, nu o singură dată!

 

 

Iulian

15 ani experienta in industria online

Related Articles

Check Also

Close
Back to top button
Close