Romania

Sucurile de la Lidl cu MUCEGAI nu sunt verificate de OPC – Directia Sanitar Veterinară

Motto
Pentru ca ceva rău să se întâmple, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic!

Toate supermarketurile mari tind să își maximizeze profiturile lansând propria gamă de produse care sunt cele mai căutate, pot fi detergenți, sare, ulei, zahăr, în general ce se vinde cel mai bine.

sucuri-LIDL-stricate
Partea interesantă este că sunt cel mai bine poziționate și promovate la raft, în mod natural cumpărătorul manifestând o reală curiozitate către aceste produse de larg consum care induc încredere în calitatea lor prin vinderea în rețeaua proprie.

vita-fit-suc-stricat-LIDL

În cazul de față însă avem un suc în termenul de garanție 1 iulie 2016. Acest suc a fost achiziționat în data de 9 ianuarie și deschis de Paște, anul acesta. Tot timpul a fost depozitat corespunzător fără a fi vandalizat sau lăsat deschis.

Surpriza este foarte mare deoarece când cumperi un suc sigilat în termen de garanție să găsești în el un mucegai.
Problema este că acest mucegai era ASCUNS și dac era consumat persoana putea muri.

ambalaj-suc-mucegai

Acum problema este următoarea:
Au fost făcute plângeri și la OPC (Oficiul de pe protecție a consumatorului)și singuruil răspuns a rămas ”pe parcurs” împotmolit.
Acum toată treaba este că s-a pierdut în ceață la Directia Sanitar Veterinară Ilfov și de acolo nu a venit nici un fel de răspuns sau mesaj, practic a fost dată ”leapșa” în neant iar de aici totul degeaba.

continut-suc-Lidl-mucegai
Problema este că această lipsă de atitudine poate duce la tragedii din cauza otrăvirii sau îmbolnăvirii cu mucegaiul din aceste sucuri.

mucegai-ambalaj-supermarket-Lidl

În acest caz, deoarece nici OPC și Directia Sanitar Veterinara Ilfov (adică Bucureștiul)  nu au considerat că este necesar să ia act de primire, sau de a lua măsuri în privința acestui caz, singura soluție este INFORMAREA corectă, obiectivă, clară și nepărtinitoare a acestui incident periculos care ar putea fi fatal pentru zeci, sute sau mii de oameni.

directia-sanitar-reclamatie-veterinara

Acum ce ar mai trebui făcut este să fie contactat Lidl să vedem ce are de spus despre acest fapt, cât de des se întâmplă și ce riscuri de îmbolnăviri / moarte sunt, la asemenea cantități vândute

Lidl-sucuri-stricate-inainte-expirare

Majoritatea oamenilor cărora li se întâmplă să descopere mucegaiuri în alimentele care sunt în termenul de garanție aleg să nu informeze presa, producătorul, OPC-ul nici măcar comerciantul.

vita-fit-suc-stricat-LIDL

În cazul de față, mucegaiul aparține aceleiași entități: PRODUCĂTOR și COMERCIANT, iar OPC și directia Sanitar Veterinară Ilfov au decis să nu dea nici un răspuns plângerilor făcute sau să întreprindă ceva în acest sens.

chitanta-cumparaturi-Lidl

La această oră, produsul este păstrat la frigider ca PROBĂ în cazul în care atât OPC cât și Supermarketul Lidl dorește să îl verifice.

reclamatie-OPC-Lidl

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close