EconRomaniaUmor

Sugativa

Este un tip de hartie deosebit de absorbant ce absoarbe orice exces de lichide in contact cu aceasta.
Majoritatea sugativelor sunt confectionate din bumbac, se deosebesc prin grosime, textura, pufozitate, capacitate de absortie, destinatie, marca si traditie.
Sugativa este destinata mai ales pentru cei care folosesc stiloul, prima data a fost remarcata ca accesoriu de birou in jurul secolului al XIV-lea in regiunea Norfollk din Anglia, sugativa insa exista mai de mult timp in China la scrierile traditionale unde excesul de cerneala in plus era indepartat cu o bucata de bumbac vrac asemanatoare sugativelor contemporane, nu ar trebui sa ne mire asta pentru ca poporul chinez mananca folosind betele de trei milenii pe cand europenii nu mai folosesc mana cand mananca de numai 3 secole (inteligenta creierului poate fi dezvoltata prin tehnici de manotehnica, adica daca te nasti prost, exista remedii, cat de cat).
Sugativa se foloseste cu succes de fenomenul din fizica numit capilaritate, la fel ca buretele insa dar la un nivel mult mai avansat ca finete, capacitate de absortie, sugativa se remarca drept un accesoriu pentru oameni delicati, ce se gaseste mai ales in preajma directorilor, presedintilor si altor locuri unde se poate suge un pic de cerneala, in mod cert sugative suge cel mai bine dintre toate!
Contrar magnetismului, capilaritatea sugativei ii da un statut cameleonic, ea colorandu-se si impreganadu-se in culoarea cernelei care o atinge, fie rosie sau albastra sugativa suge, si suge bine din moment ce inca mai exista si azi.
Reversul sugativiei este imaginea enantiomorfa a semnaturii pe care tocmai a copiato, sugativa in multe cazuri este destinata plagiatului, de multe ori la semnarea tratatelor sau contractelor soarta sugativei care a pupat sub forma de semnatura contractul fiind incinerarea sa cu grija pentru evitarea duplicarii semnaturii.
Alte gaselnite ale producatorilor moderni sunt sugativele colorate, parfumate potrivit fiecarei destinatii, o sugativa mai subtire in genere este destinata unui stilou mai scump, acum fiecare dupa cat il duce stiloul, daca ai un stilou mai vechi ieftin sau grosolan risti sa ajungi langa o sugativa groasa si mai putin aspectuoasa, nici macar machiajele nu scapa de sugativele ce elimina surplusul de colorant de pe chipul divei.
Sugativele au aparut din nevoia evidenta a omului de a suge acolo unde este in plus, de fiecare data unde este ceva in exces, o sugativa va suge fara sa ezite, acesta fiind si stilul sau de viata, sa suga, cat mai mult ­čÖé
Poate ca cea mai ingrata sugativa pe care o folositi este acea rola rotunda cu hartie galbena, alba sau roz cu care va stergeti, intodeauna ma intrebam de ce nu fac rolelele de hartie de culoare neagra sau maro, chiar asa de important este sa remarci diferenta dintre uscat si umed? Dar si aceasta sugativa ingrata isi are o sora sub forma de prosoape de bucatarie de hartie, acum mizeria nu se mai spala cu o carpa umeda ci se pamponeaza absorbant si apoi este externalizata la gunoi.
Sugativa ca stil de viata a mers mana in mana cu gunoiul, cu cat gunoiul este mai mare cu atat sugativa isi ocupa locul, pe masura ce ne “civilizam” in aceiasi masura aruncam mai mult gunoi, o generatie care arunca din ce in ce mai mult la gunoi.
Uneori ma gandeam ca nu numai de la animale mai avem de invatat, cateodata si obiectele ne pun in fata faptului implinit, comparam cateodata unii oameni cu anumite animale, adica fabule, fabulam, comparam oameni cu obiectie dar ce trist, suntem mai putin obiectivi.
Pixul este oricum pentru saraci, stiloul pentru oameni cu stil, fiecare stilou isi are sugativa sa ce suge ce lasa in plus, pentru ca, pentru aceasta a fost creata, sa suga:)
Mai nou politicienii de top din RO care si-au tras 60 miliarde Euro in conturile lor secrete din bancile tariilor mai neutre ca Elvetia, ca forma noua de salut de criza in loc de “Ce mai faci?” se spune “Ce mai sugi?” ­čÖé
Raspuns: “Sug bine” ­čÖé
Asa ca, le zicem si noi ardeleneste: “No` sujeti-ne bine ca va dam in bot :P”

Acum ma intrebam oare de ce nu exista hartie igienica (de sters la c..r) de culoare maro.. oare de ce?

Tags

Related Articles

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close