Econ

Thievery Corporation la Sala Palatului – Bucuresti

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eD7lML9XRL4]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eNCsIrml_TA]

Dupa ditamai drumul de 20 de ore am ajuns inapoi in Ro pentru concertul Thievery Corporation
Pentru cei care nu cunosc cine si ce face Thievery Corporation pot sa le spun ca este  trupa foarte sic care face muzica foarte instrumentala, abstracta, mid-tempo club/dance, care nu este nici trip-hop curat nici acid jazz 100% ci un amestec foarte reusit de instrumente cu influente indiene (central asiatice) si sudamericane  (mai ales bossa nova). Trupa s-a format in vara 1995 in Washington ca miscare antiglobalizare (exemple piesele “Amerimacka” and “Revolution Solution”), eu prima data i-am remarcat in 2001 si inceputul 2002 de la primele downloaduri dupa “consumarea” trupelor clasice de triphop de la vremea aceea, mi s-au parut curatei interesanti, intre timp trupa s-a extins mult si mai ales diversificat, lucru foarte clar remarcat in prestatia artistilor pe scena ca fiind cu totul originala, atat ca si conceptie globala antitrust, anti corporatie, anti Bush, anti imperialista, trupa promoveaza apararea drepturilor omului originale dincolo de consumismul vulgar.
Cei doi membri ai trupei sunt Rob Garza si Eric Hilton, trupa fiind de asemenea coagularea unui efort de management al celor doi ce au obtinut o excelenta “salata” muzicala.
Revenind la Romania am ajuns la ora 19.30 in zona, era plin de “urbani” bilete nu mai erau dar spre norocul meu am gasit multi vanzatori de bilete si am putut sa intru.
Spre uimirea mea sala s-a umplut ochi, asta m-a convins ca in fine publicul roman are clar maturitatea de a intelege o muzica mai sofisticata si ca manelele nu sunt unica muzica ceea ce ne reprezinta pe noi romanii, am constatat de asemenea si calitatea peste medie a publicului, bodyguards putini elegant imbracati, oamenii linistiti fara imbulzeala, parfumuri scumpe, tinute ingrijite si cu mult bun simt.
Piatra de incercare a concertului au fost SCAUNELE, care au impiedicat clar lumea sa se desfasoare, concertul a inceput la 1 ora si 10 minute mai tarziu dupa ora anuntata, la 21.10, oamenii au inceput sa danseze si sa se simta in mediul lor dupa ce mai mult de 70% din recital a fost epuizat, in fine, am ramas cu o impresie foarte buna si asa.
Din partea organizatorilor de reprosat este instalatia audio ce nu se auzea foarte tare, probabil a fost o limitare, de asemenea preturi SALBATICE la “bar`ul” fara alcool,, inauntru nu se fumeaza foarte frustrant pentru cei care ar fi vrut sa intre un pic mai veseli, si eu am fost inspirat caci daca stiam ca nu se gaseste alcool imi luam in geanta ceva, asa a trebuit sa o ard pe suc.
Recitalul a fost super, mi-au placut in primul rand cele 2 soliste, Lou Lou si  Princess Carina care au cantat cu mult suflet si multa impicare fara sa fie libidinoase cum sunt 90% din solistele RO, dar si duo-ul superb format din cei doi jamaicani style Zebo si Roots mai ales cand a fost melodia “Warning Shots” toti au fost gata si dansau ca nebunii prin sala, cred ca atunci a fost momentul de varf.
Revenind, a fost tare, foarte tare, am zeci de poze de la party am pus cateva aici, am facut si filmulete, oricum un lucru este cert, Ceausescu s-a rasucit in mormant azi noapte caci in sala marii adunari nationale ieri noapte a fost tare… prea tare!
Mi-a placut mult ca au revenit pe scena de 2-3 ori dupa incheierea recitalului, mi-a placut de asemenea mult ca au invitat pe scena fetele sa danseze fara inhibitii ca toata lumea sa se simta bine si sa interfereze cumva atmosfera din sceana cu cea din sala care era si asa cam postcomunista.
Cel mai tare mi-a placut insa chitara aceea indiana, Vishwa Mohan Bhatt, m-a zapacit rau 🙂

Printre piesele puse aseara am recunoscut:
The Cosmic Gate
Satyam Shivam Sundaram
38.45
Illumination
Revolution Solution
Wires and Watchtowers
Exilio
The Heart’s a Lonely Hunter
Focus on Sight
State of the Union
Warning Shots
The Time We Lost Our Way
Encore #1
Richest Man in Babylon
Coming from the Top

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close