EconI.T.PsihoRomaniaUmor

Toata lumea este online in 2011!

Da, toata lumea va fi online in 2011! Cine credea ca dincolo de computere sau gadgeturi incarcate de o multime de facilitati si stilul nostru de viata se va schimba asa de semnificativ?

Daca in anii 2001 -2003 si chiar 2004 asistam neputinciosi la marele esec al dot-com-urilor, anul acesta vom asista la marele succes al dotcomurilor.

De exemplu, si cea mai nesemnificativa shaormarie sau macelarie de colt de cartier are acum blog si livrari online.
Daca nu are, nici o problema, orice pustiulica este in stare sa ii faca pentru o shaorma un blog in care sa isi scrie testimonials-urile.

Ce te faci inca cand ai de facut un e-shop pentru un intreg magazin sau supermarket, cu 5000 de itemuri (produse)?
Deja acolo este vorba de organizatii mari si standarde profesioniste , poti incepe negocierea de constructie al unui asemnea portal e-shop de la preturi la care iti poti construi o casa.. de la 50,000 Euro si poti ajunge la sume de.. 1 milion euro.

Se merita?

Raspunsul meu este ferm: DA! Singura conditie este ca acest punct de referinta electronic sa fie construit de profesionisti si nu de incepatori care au net de 2-3 ani..

Un profesionist foloseste Internetul de MINIM 15 ani, a instalat Win95 de pe dischete de 1.6Mb din 1995, a suferit alaturi de Netscape in 1998 (desi piratase Netscape communicator), a jucat Lemmings dinainte de 1995, a facut NAT de pe Win31 cu trumpet winsock, a folosit trellian-ul de la Submit Wolf, si-a facut blog cu de cand era Geocities, a ezitat intre ICQ, MSN si Yahoo mess, a injurat dial up-ul, a platit din banii de mancare upgrade-uri la computer cand 99% din populatie nu avea computer acasa, a avut minim 7 computere personale, stie cum arata fibra optica sau cum se lipeste, stie sa sertizeze un cablu, stie sa faca un flash cu Swish-ul, a facut minim 10 site-uri comerciale, a carat muzica cu Napster si Kazaa, a avut @ pe #romania sau macar + (voice), acesta este un profesionist.. nu unul care a luat ECDL-ul si se crede genial ca a renuntat la Hi5 si stie doar facebook sau deviantart & myspace sau ca are domeniu.ro cu nume de pacalici cum ar fi “zoso” :)))

Asta asa, ca sa nu vorbim de concepte mai inalte cum ar fi inteligenta artificiala neuronala, singularitate, patternuri digitale, hoax viral, cautare organica, cautare booleana, black SEO, etc.

Multi sunt papitoii mici care sunt “profesionisti” putini sunt adevaratii profesionisti…

Iulian

15 ani experienta in industria online

Related Articles

2 Comments

  1. “Un profesionist foloseste Internetul de MINIM 15 ani,…”

    Da-mi voie sa spun ca exagerezi.

    “Asta asa, ca sa nu vorbim de concepte mai inalte cum ar fi inteligenta artificiala neuronala, singularitate, patternuri digitale, hoax viral, cautare organica, cautare booleana, black SEO, etc.”

    La ce te ajuta ca stii toate “bazaconiile” astea? Prefer oricand o viata mai simpla, fara atatea complicatii…

  2. Pe mine ma ajuta in munca, castig bani sa imi platesc hrana si intretinerea corpului in care locuieste sufletul meu.
    Daca acum s-au inmultit “specialistii Internet” dupa ce si-au terminat de platit rata la Domo / Altex si alte magazine de frigidere si aragaze (sau aragazuri / succese sau succesuri) am simtit nevoia sa ii mai linistesc un pic sa mai aibe rabdare 10 ani pana indraznesc sa se numeasca “specialisti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close