PsihoRomania

V-ați vinde votul? Pe câți bani? Cât mai costă un vot? Ipocrizie MAXIMĂ românească!

Ziarul Gândul publică un mic sondaj de opinie stradal în care oamenii obișnuiți sunt întrebați dacă și-ar vinde votul.
Întrebarea folosită în acest pseudo sondaj de opinie: ”V-ați vinde votul?”
Mă și mir foarte tare că unul dintre intervievați a răspuns că ”Da”, cred că a fost complet idiot sau inconștient că a spus asta pe stradă pentru că și-a făcut un mare dezavantaj de imagine.
Întrebarea aceasta ”V-ați vinde votul?” nu are alt răspuns inteligent decât ”NU” deși este clar ca lumina zilei că răspunsul în majoritatea cazurilor este ”DA”

Iată de ce aproape toți au spus că nu și-ar vinde votul:
– Când cineva este întrebat pe stradă cu camera de luat vederi devine brusc oficial, sobru, deontolog, imaculat, mai pur neaua, evident că are principii, are educație, are morală, are valori, unii chiar au VIZIUNE :))))))
– Ai fura? Ai minți? Ai preacurvi? – NORMAL CĂ NU !!!!
– Doar nu ar comite o ilegalitate pe față, în mod normal dacă ar fi cineva discret, să nu știe nimeni, altfel s-ar pune problema, anonim, față și voce mascate, oricum, nu au nimic de câștigat dacă declară GRATIS public că ar face ce ar face 99% din populația României
– Cred că întrebarea corectă ar fi ”Pentru ce sumă v-ați vinde votul?” sau ”Pentru 100,000 euro v-ați vinde votul?” .. sau măcar 1000 Euro 🙂

Voturile se vând des, cu maxim 100 Euro, oricine e întrebat pe stradă cu camera de luat vederi în față dacă și-ar vinde votul în mod evident ar spune că nu și l-ar vinde nici pentru 1 milion de Euro (doar nu îi dă cineva bani pentru asta), oricine este cât de cât specialist în limbaj nonverbal ar observa cu ușurință că majoritatea MINT când răspund.

Pentru că nimeni nu vrea să se facă ”de baftă” în fața națiunii că ar fi așa de ”impur”, gratis, ce ar avea de câștigat?

Într-un fel întrebarea asta este ca și pariul pascalian ”Există Dumnezeu?” Dacă zic că există, nu am nimic de pierdut, dacă zic că nu există dar El există, atunci am de pierdut…

Evident că preturile diferă, votul pentru președenție sunt cele mai ieftine, se cumpără din cele mai îndepărtate și năpăstuite sate pentru sume între 50 lei și 20 lei.

Evident, la TV nu ar declara nimeni că nu ar vinde votul dar realitatea este că votul se vinde în zeci de feluri în care nu ai bănuit:
– Nu participi la vot – ai vândut votul
– Ai plecat din România și nu participi la vot pentru că ești prea departe de o secție de vot – ai vândut votul
– Locul tău de muncă sau leafa depind în mod direct de faptul că trebuie să votezi pe cineva care nu îți place și ești absolut convins(ă) că nu îți merită votul – Ai vândut votul
La ora actuală, mai mult de jumătate din România trăiește sub limita sărăciei, între sărăcie extremă și sărăcie.

Care dintre acești români nu și-ar vinde votul pentru câțiva bani? Și iuda l-a vândut pe Iisus pentru câțiva arginți !

Că acest filmuleț are o imagine realizată cu un obiectiv optic de mii de euro cu bokeh vulgar care pune intervievatul într-o imagine artistică chiar bucolică, culori vii, cu un sunet de fundal superb paradisiac, nu înseamnă că asta e realitatea.

Sunt 100% convins că oricare din cei intervievați și-ar vinde votul pentru o sumă între 1000 Euro și 10,000 Euro ! La unii cel puțin se vede de la distanță din limbajul nonverbal că spun minciună!

Culmea ipocriziei este că noi i-am votat pe absolut toți aceștia care ne conduc și până nu ne asumăm faptul că avem clasa politică pe care o merităm și că nu este străină de noi, ne merităm actuala stare economică, socială și culturală.

Cât despre cât de curvuliță este România la noua generație, în 2014, priviți acest filmuleț între minutul 6:30 – 8:30
http://www.redtube.com/867592 

 

 

î

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close