RomaniaVin rose / Vin roze

Lacrima lui Ovidiu – Rose Glamour – Murfatlar rose

Mother of romanian rose wines marketing!

Lacrima-lui-Ovidiu-roze

Prima dată când am băut Lacrima lui Ovidiu, în 2007, costa teribil de mult, ceva de genul 60-70 RON în banii de astăzi.

Recunosc că m-am pilit bine, nici nu aveam ”experiență” prea multă pe tărâmul lui Bachus.
Azi dimineața am trecut iar pe la Mega Image-ul de pe Dorobanți de lângă birou, am văzut 5-6 rose-uri de încercat în viitorul apropiat printre care, J.P. Chenet, Casa Romană, am văzut că prețul rose-ului care m-a introdus în această lume nouă (un fel de America a vinurilor) Sâmburești-ul costa numai 21 lei. La așa preț chiar că e o tâmpenie să bei whisky cu RedBull în Bucureștiul vechi cu 30 lei, sau vodka cu suc de portocale cu 25 RON paharul, mai ales că multă lume îmi tot spune că sunt făcături și că te ”paradești” destul de tare cu băuturile alea.

Așadar în loc de 2-300 RON pe weekend, mai bine cheltuiesc 150 lei pe săptămână cu vinuri bune și fac o inițiere semidoct-sommelieră pentru poporul care vrea să știe cu ce se mănâncă vinurile rose.

Rose-Lacrima-Lui-Ovidiu-Murfatlar

Așadar, revenind la vinul din seara aceasta, nu pot decât să remarc o mișcare de marketing foarte îndrăzneață, Lacrima lui Ovidiu extinzându-și portofoliul la rose cu o sticlă curajoasă, elegantă, modernă și un pic cam.. gay!

De ce zic că e cam gay:
– Eticheta roz, roz deschis, parcă e o bomboană fondantă, chiar vreau să beau un vin nu să halesc biscuiții ăia rotunzi colorați ”macarons” după care mor toate pizdele fashion din România, care sunt buni doar în Paris când sunt proaspeți iar la noi sunt varză.
– Sticlă transparentă, de parcă e o sticlă de vodkă de fete sau sirop
– ”E GLAMOUR, E AMOUR, E NOUL STIL AL VERII ROSE… E INSPIRAȚIA ȘI SPIRITUL LIBERTĂȚII ESTIVALE” – mda.. gay!

Realizez că Lacrima Lui Ovidiu e subbrandul lui Murfatlar, e asta nu mă așteptam

Lăsăm la o parte etichetuța cu șnuruleț gay la o parte și merm mai departe la examinarea sticlei:
Partea de sus a sticlei are abțibildul cu accize ca un găinaț, îmi aduce aminte că o grămadă de bani costă sticla asta din cauza taxelor pentru sănătate și în spitalele din România este horror.
Mi se pare o ideei meseriașă ca pe sticlă să scrie data ambalării: 23 04 14AM2
Caut firul de desigilare / desfacere a plasticului de peste dop, nu îl găsesc, păcat va trebui să îl desprind mai ”brute force”
Nu îl deschid încă, examinez ”eticheta” din față, care nu este o hârtie imprimată ci un imprimeu de calitate
Fontul deși îndrăzneț-artistic este ușor lizibil și plăcut la citit.
Scrie un 5, aici mă ia panica, 5% alcool, momentul în care îmi dau seama că am luat țeapă și îmi vine să duc sticla la market să iau alta!

M-am țepuit ca un lamer, mă oftic mai mult că sunt prost și am luat țeapă, nu după banii dați, 24 lei, care nu sunt mulți dar putea lua un Sîmburești

Blazonul regal ”furnizor al casei regale române”, încă un căcat de marketing, pentru care probabil au plătit drepturi de difuzare la casa regală, mi se pare cam aiurea pe un produs așa de modern

vin-rose-lacrima-lui-ovidiu

Pe spate:
Vin special licoros
Urmează o descriere greu citibilă, pentru că este scris prea mic, mă gândesc că dacă lumina ar fi slabă că e noapte și că oamenii sunt deja chercheliți, este misiune imposibilă să citești ce scrie, redau cu MARE GREUTATE ce scrie:

”Licoros și răcoros, elegant și expresiv, catifelat și mieros. Numai în superlative duble poți lăuda acest rose, rod al îmbinării dintre Pinot Noir, Fetească Neagră și Merlot. Un rafinament în care regăsim arome intense de fructe roșii de pădure, dulcețuri și zmeură”

Conține sulfiți, mă uit mai atent de fapt e 15%..

Eeee căăcaaattt!!! Adică un Lady Killer.. nu e 5% ci 15% alcool!

murfatlar-rose

Păi atunci, Iulian ține-te bine, ai sigur în sticla asta chimicale, zahăr și alte tâmpenii de E-uri care le eviți cu îndărătnicie, pentru binele și informarea semenilor, va trebui să te sacrifici!

Mergem mai departe, deschiderea sticlei!

Sigiliul l-am sfâșiat pe deasupra cu vârful tirbușonului, așa fac de obicei pentru că îmi este lene să iau un cuțit din bucătărie, s-a desprins ușor, am simțit materialul de calitate, este un semn important pentru mine pentru că înseamnă că vinul nu e contrafăcut, de fapt modelul de vin e prea nou pentru a fi piratat.

Dopul un pic introdus în sticlă, cu o jumătate de milimetru a fost ok, a ieșit ușor și plăcut. Am recunoscut forma ușor tronconică ideală pentru băgat dopul la loc dacă îl bagi în frigider sau îl ascunzi sub pat repede să nu te prindă mama

Mirosul e foarte ”de vin” nu am simțit decât foarte foarte puțin alte arome de zmeură sau fructe roșii de pădure, ezit să sorb din rose pentru că nu este foarte rece, este cumva la 10 grade celsius, dar, mă risc.. să vedem ce au produs cei de la Murfatlar, mai ales că este un produs nou!

roze-de-murfatlar

Mda, foarte diferit de ce vin am băut până acum, se simte un pic amar, dulce, alcoolul clar ”lady killer” e ca un lichior de vin. Este tare, se simte că este tare, aș fi putut spune că are 20 grade, chiar te poate zăpăci bine la cap, clar nu este un vin pentru consumatorii de vin, este un vin de desert, post-aroma nu este nici ea strălucită, nu simt nici mure nici fragi nici fructe de pădure, simt doar prosteală de e-uri care nu mă măgulește deloc!

Da, vinul este mieros, licoros, dar se simte amar-ul ăsta aiurea, de amaretto, parcă au vărsat dulceață în el, e o prostie să îl bei cald!

Așadar, review-ul va continua până la 2 pahare, pentru că nu îmi place vinul, îl trimit la frigider, mie îmi plac vinurile care cer încă un pahar nu cele care te gândești la câți bani ai dat pe el și dacă se merită să mai bei un pahar.

Pe site-ul Murfatlar scrie că a fost ținut 5 ani în butoaie de stejar mici, adică baricat, cum m-am așteptat trebuie răcit bine, îl bag la rece chiar acum, la 5 grade se servește! (pe site scrie ”bine frapat” iar ”frapant” înseamnă Ice Buchet Challenge.. aha!
Tehnologia de fabricație este similară vinurilor de Porto, Malaga, Madeira sau Xeres, la un vin așa de accesibil la preț, chiar e interesant!
Baza acestui vin este Pinot Noir-ul, chiar e interesant.
”Scriitorul francez Hilaire Belloc, scria despre Gevrey–Chambertin (vin făcut în întregime din Pinot Noir), reamintindu-și visător de tinerețe: „Am uitat numele locului, am uitat numele fetei…, dar vinul era Chambertin!””

E 23.00 trebuie să o las moale cu băutura.. citatul zilei e…

citate-john-wayne

Later edit (ziua a doua, de la birou)

Al doilea pahar a rămas pe jumătate băut, e mult mai bun vinul acesta bine răcit, nu mai avea amar, m-am amețit bine de la 1 pahar și jumate, chiar am adormit ca un agarici pe canapea cu televizorul pornit, chestie ce mi se întâmplă rar, cam o dată la 3 luni.

Așadar, vinul e bun pentru prostit domnișoare sau adormit, nu este strălucit, vin de desert!

 

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close