RomaniaVin rose / Vin roze

Vin roze – Schwaben Wein – RECAȘ vin demidulce

Astă seară la cele 2 buticuri din spatele blocului mai era un singur vin roze care nu l-am testat, anume Schwaben Wein

La prețul de numai 14 RON, mai ”scump” cu 1 RON față de plictisitorul ”Vin roze Busuioaca de Bohotin 0.75l Cotnari”, sunt în poziția de Kamikaze al vinurilor roze din România.
Dacă sommelierii se întrec în degustări de vinuri cât mai scumpe, eu mă ”sacrific” voios să degust roze-urile ieftine din România, chiar zilele următoare voi testa și grasa de Cotnari roze (pentru ultima dată în viața mea).

Schwaben-Wein - RECAȘ-vin-demidulce

De la butic mi-au spus că e un vin bun, de fapt vinurile demidulci sunt preferate de cei mai puțin inițiați, în facultate nu am ”halit” vinurile de Recaș, în special cadarca (mi s-a transmis că nu se mai face de 12 ani), care mi se părea teribil de amară și care intra greu de tot.

Recunosc că denumirea excesiv de ”germană” m-a făcut să cred că este un vin străin, cei de la Recaș proclamă că acest vin este vinul schwabilor (șvabi , minoritate etnică germană) , minoritate destul de glorioasă care a dat multe personalități în istorie:
Kepler
Heidegger
Faust
Einstein
Daimler (Mercedes) chiar și pe Diesel

Cu așa strămoși, capăt mai multă încredere citind că vinul promite să nu fie prea complicat cu nuanțe de fragi, cireșe albe, zmeură și o aciditate medie pentru un vin bine echilibrat.

Deja mă simt la volanul unui BMW seria 3 sau Mercedes C class, cât mai standard dar precis și sobru.

Descrierea sticlei
– Un design clasic, de Bordeaux trebuie să remarc eticheta care arată atât de puțin românește, cu doi R enantiomorfi, R-ul Recaș prelung, scrisul este cu roșu, minimalit, prezentând doar 2 informații simple: Roze și Demidulce, pe eticheta de pe gâtul sticlei este prezent blazonul Recaș sub formă de Cupidon (precizare Recaș – „Cupidon mai rubicond” este Dyonissos http://ro.wikipedia.org/wiki/Dionis ) mai rubicond, nu am înțeles ce reprezintă desenul
Precizare RECAȘ:  Vinurile linistite nu au nevoie de prezenta timbrelor „de siguranta”

Am dat un ”sărci” pe Goagăl și am descoperit că sticla cumpărată de mine nu seamănă deloc cu nici o sticlă de roze Schwaben Wein

schwaben-wein-roze-demidulce

La mine sticla arată cu totul altfel (mai urâtă) , pe spatele ei prezintă niște chestii ”cam ciudate” cum ar fi:
– Pagină de Facebook (WTF?!?!??!)
– Q.R. code – (WTF de 1001 ori!!!)
– Anunță că conține sulfiți (WTF?)
– adresă de e-mail calitatea@recaswine.ro

Deci, avem pe eticheta de pe spate doar ”promisiunea” unei dulceți de frăguțe ce recomandă a fi consumat la desert sau cu salată de fructe și cam atât comparativ cu descrierea de pe net:

”Roze, demidulce, 12% vol. alc
Trandafiriu-coral, cu arome de fragi si cirese albe, imbogatite de vagi nuante de fum si condimente, acest vin surprinde prin integrarea perfecta a senzatiilor dulci, care devin, in ansamblul gustului, doar fundalul unui recital de fructe – cirese, zmeura, fragi, capsuni bine coapte. Bine echilibrat, cu o aciditate care sustine un final placut.”

Vin-ROZE-Recas-Schwaben-Wein

Pe Internet  nu scrie nicăieri ce beau, ori este un produs contrafăcut, ori un produs prea nou care nu a fost promovat deloc!
Prefer să cred că nu beau un fals, dar sticla nu prezintă nici un fel de elemente de siguranță, nici un fel de sigiliu.

Trec la deschiderea sticlei:
– Nu prezintă sigiliu de deschidere facilă, fir metalic de sfâșiere etichetă, eticheta se rupe greu doar în dreptul dopului.

– Foarte surprinzător este că dopul a ieșit ușor, fără efort, are un design frumos nu este fărâmicios, formă tronconică

Vinul are o culoare roze, ușor arămie, dar nu ”foaie de ceapă” care e cam urât, deci o culoare doar OK, nu debordează în arome.
Mirosul este de vin obișnuit, ”de masă” sau cum se zice la ”low budget”

Continui să mă întreb dacă o să beau un vin fals, faptul că pe etichetă declară conținutul de sulfiți mă nedumerește, un vin fals nu ar fi așa de generos cu asemenea informatii.

Trec la degustarea efectivă: Un vin plăcut, care nu are multă personalitate, un vin simplu, echilibrat, am o ușoară impresie că nu ar avea 12% alcool ci doar 11%,are o post aromă de alcool, nu prea simt nici un fel de fructe exotice.

Aș fi vrut să simt ma mult strugure, dar nu este, este parcă un vin făcut cu adăugare de zahăr pentru mai mult alcool, un vin prost, care nu l-aș bea nici ca vin de masă, probabil pe majoritatea prietenilor mei i-ar durea capul de la el,
Precizare RECAȘ: Legea din RO nu permite adaugarea de zahar in vin (decat in conditii exceptionale si nu s-a facut apel la aceasta masura in ultimii 10-12 ani)

Concluzia este că nu se merită să ”te riști” la un asemenea vin nici dacă nu ai bani, este prea low budget și nu curge așa de bine.

Am trimis acest link și fotografiile pe calitatea@recaswine.ro ca să văd dacă este un vin original sau nu, revin zilele următoare cu răspunsul., a treia fotografie cu stila deschisă am greșit-o așa că nu m-am mai obosit să mai o fotografiez.

Probabil cel mai prost vin Roze românesc de pe piață gustat de mine până pe 20 Octombrie 2014 !

UPDATE: Am primit răspunsul de la RECAȘ, vinul este ORIGINAL acum într-o nouă prezentare, au avut amabilitatea să îmi spună că mai au un vin ROZE mai premium Castel Huniade Roze despre care mi-am anunțat intenția să îl achiziționez

Faptul că au confirmat că este un vin original și au răspuns în timp util mi-a întărit încrederea în brand, seriozitatea lor și calitatea produsului!

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also

Close
Back to top button
Close