Econ

Windows 7 ultimate, dincolo de insuccesul Vista

Odata intrebat anul trecut Bill Gates care este esecul sau cel mai mare a spus cu usoara trsitete ca este Windows Vista. Eu cred ca Bill Gates a fost un pic nesincer, Vista este bun, am avut pe computer preinstalat si nu l-am reinstalat timp de aproape 1 an si jumate, a functionat bine, lin si precis dupa ce i-am scos absolut toate temele si gadgeturile care consumau mai mult de jumate din resursele computerului si a rulat decent, fara surprize mari uneori fara sa il rebootez uneori mai mult de o saptamana functionand in continuu.
Cum insa vremurile se schimba si Microsoft a considerat de cuvinta sa isi repare “greseala” cu Vista a lansat o versiune de Windows mai simpla, pentru toti prostii as completa eu cu convingere, care sa nu mai aibe atat de multe probleme de intelegere pentru cei mai putin literati in IT sau dotati cu prea putin intelect, Windows 7.
Am downloadat versiunea beta de teste acel “Windows 7 Ultimate” si am avut imensa placere sa constat ca mi-a detectat si instalat toate driverele fara sa fie nevoie de interventia mea, desigur ajutat fiind de faptul ca am un model de laptop foarte popular de la Sony Vaio, deci nu stiu cum se va instala pe un “no name” sau label slab, instalarea a durat relativ putin, fara sincope sau semne de intrebare existentiale mari si incarcarea de “la rece” a windows`ului a fost de 3 ori mai rapida decat la Vista, foarte dragut.
Apoi am observat noutatile, Internet Explorer 8 preinstalat care se incapataneaza sa ia ultimul flash player (deci nu imi merge pe Youtube), nu-i nimic am instalat si Mozila si Chrome. Alta neplacere a fost ca nu pot sa deschid mai multe conturi de web-mailuri diferite in acelasi browser asa ca daca am de folosit 3 conturi diferite de g-mail simultan trebuie sa deschid toate cele 3 browsere, not nice.
In partea din dreapta sus a oricarei ferestre de windows se gaseste ineliminabilul  “send feedback” de care nu pot scapa, este versiune de Windows gratuita asa ca va trebui sa supravietuiesc asa.
Bara de “Start menu” este in versiunea XP, nu se poate modifica in stilul Win98 sau Win95 asa ca, inca un nod in gat.
Windows-ul 7 care l-am instalat eu este pe 32bitzi, este foarte foarte rapid, fiecare alplicatie deschisa, fiecare Alt+Tab, absolut orice executie a unui programel dureaza de 2 ori mai putin decat in Vista, practic ruleaza foarte repede si stabil orice i-am dat sa execute.
Noutatile ar fi ca poti sa executi fiecare program in ce mod doresti, in mod XP, in mod Vista sau chiar in administrator mode selectand cu click dreapta pe icon`ul aplicatiei ce urmeaza sa fie executata.
Au trecut 8 zile de cand am Windows 7, totul ruleaza perfect, nu mi s-a blocat deloc, laptopul nu se incinge deloc, procesorul este foarte putin solicitat, deschid multe ferestre (odata am deschis si 40) si toate ruleaza repede si fara nici o problema.
Din ce in ce mai multi prieteni ai mei la asa veste si-au instalat si ei Windows 7 si s-au declarat clar mult mai multumiti decat Vista, mi s-a comunicat ca la fel nu a fost nevoie de nici o instalare suplimentara de drivere si ca practic computerul lor ruleaza de 2 ori mai repede aplicatii decat Vista si chiar decat XP SP2 sau SP3.
Alte amanunte simpatice este ca poti sa iti muti cum vrei pe bara de aplicatii aplicatiile intre ele sa le aranjezi in feluri neimaginabile, bara de gadgeturi arata foarte bine si foarte functionala si nu mananca deloc multe resurse ci foarte decent, intr-un cuvant, un suflu nou cu putere mai multa fara sa investesc in hardware.
Imi place Windows 7 beta,  voi fi printre primii care isi achizitioneaza versiunea definitiva.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close