EconI.T.PsihoRomania

Bitdefender – 2011 – tu da bi da best – Felicitari Bitdefender!

2011 #1

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Um_vHQ9_U9s]

2010 #1

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HVBe0NtKmpk]

Mi-a fost greu sa il aleg ca cel maqi bun si am sa va si spun de ce a fost greu dincolo de testele obisnuite. Personal sunt convins ca cel mai bun antivirus este cel care se potriveste cel mai bine utilizatorului, dovada ca este asa este diversitatea mare de solutii antivirus.
Mai intai sa o lamurim cu o treaba: Un antivirus gratuit nu are cum sa fie bun din 2 motive:

a) daca ai probleme, diferenta de performanta dintre unul platit si unul neplatit te face sa regreti ca nu ai un antivirus bun platit
b) daca nu ai probleme, atunci il tii degeaba in computer, asa ca mai bine nu il pui.

Chestia asta cu antivirusii gratuiti este ca pariul lui Blaise Pascal: Daca exista Dumenzeu si nu cred in el, ajung in iad, daca cred in Dumnezeu si nu exista Dumnezeu, inseamna ca nu exista nici Iad, asa ca nu am nimic de pierdut daca cred in Dumnezeu, asa ca pariez pe Dumnezeu ca exista.

Ei bine, aici este la fel, ori te protejezi cum trebuie, ori mai bine nu te protejezi deloc. Asta e…

Pentru cei maniaci cu securitatea datelor – Kaspersky, dar calculatorul va ramane cam fara resurse de lucru si cere pregatire tehnica mai avansata
Pentru cei care vor o solutie sa fie pe gustul cat mai multor oameni, Bitdefender, i-am pus un plus pentru ca echipa este romaneasca si comunici cu ei mai repede problemele.
Pentru probleme “corporate: – Norton Security, este cel mai bine profilat pe segmentul business.
Pretul, aici este foarte interesant, spun asta pentru ca imi plac mult vanzarile, unele produse sunt scumpe, altele insa sunt foarte ieftine de multe ori gratuite pentru ca acestia lasa sa “scape” si software licentiat prin protejarea mai putin atenta a softului la piratare.
Bitdefender cred ca este cel mai “cumsecade” la pret, are un pret avantajos si nu se lasa piratat, mai mult chiar, ofera solutii pentru toate tipurile de utilizatori, parerea mea este ca segmentul business este cam slabut la ei si ar trebui sa atace cu mai mult curaj si aceasta piata mai exclusivista.

In primul rand sunt niste factori de care se vorbeste prea putin:

– popularitatea
– suportul tehnic
– versatilitatea (adica sa placa la cat mai multi)
– Rezultatele!  Da, sunt multi antivirusi care mai mult “pagubesc” decat ajuta, aici ma refer la faptul ca partajeaza resurse de lucru ale computerului mult mai mult decat este necesar.

Cum vad eu per ansamblu un antivirus? Antivirusul ar trebui sa fie ca o asigurare, sa nu fie nici prea scumpa (pret si resurse PC) dar nici prea putin profesionista. Antivirusul trebuie sa se adsrese unui segment cat mai diversificat de clienti, aici nu este vorba neaparat de tipurile de software: home user / office / enterprise / mac / linux / freeware ci mai mult sau mai bine zis mai ales sa fie CUSTOMIZABIL.

Customizarea ca interfata de utilizare, ca mod de lucru, ca partajare a resurselor, etc

Un aspect asupra caruia mi se pare ca toti furnizorii de solutii antivirus il neglijeaza si ar trebui sa ii acorde mult mai multa atentie anume:

CLIENTUL

Da, clientul ar trebui sa beneficieze atunci cand cumpara o licenta de un curs, de un training, de un feedback uman mult mai apropiat.
Cred cu tarie ca o foarte mare parte din succesul Bitdefender este datorat comunicarii cu clientul si deschiderii echipei tehnice si comerciale catre client, in fond, un software nu are nici o valoare daca utilizatorul nu stie cum sa il exploateze.

Asadar, cel mai bun antivirus este cel care ti se potriveste cel mai bine, iar din cate se pare, Bitdefender se potriveste celor mai multi.

Este ca si cum ai compara o masina de Formula 1 cu: o limuzina,  un Ferrari, un camion sau cu o dubita de transport.. cei mai multi oameni au nevoie de un sedan la un pret rezonabil.. ca Ford sau Toyota
Deci cel mai bun antivirus este cel care ti se potriveste cel mai bine, iar aici partea de vanzari are o munca dificila de a face “fine tunning” intre necesitatile clientului / marketing / buget / pregatirea lor tehnica / domeniu / pret etc

Asadar succesul unui antivirus se leaga indisolubil cu politica de marketing si echipa de vanzari, probabil v-ati obisnuit pana la plictiseala cu sintagma sinergiei corporatiste dintre tehnic si comercial.

Si ca sa va pun capacul la toti, cine se pricepe la computere, nu poarta antivirusi, poarta alte chestii care nu ii consuma resursele computerului pe MOP = munca de om prost, cum ar fi un zone alarm sau un DeepFreeze, sau un Linux, sau pur si simplu stie unde sunt virusii si cum sa ii ocoleasca 🙂

Bineanteles exista si carcotasi, pentru ca BitDefender se poarta foarte urat cu Windows-urile nelicentiate (sparte), care au avut alti antivirusi si computerele NoName, iata plangaretii care pot sa confirm ca sunt probleme la dezinstalarea de pe Windows-uri piratate

Desigur dintre carcoteli si advertoriale trageti singuri concluzia, stiti si voi sa faceti deosebirea intre redactori platiti, oameni obisnuiti, copilasi corditi, mosi ramoliti, concurenta neloiala mascata in clienti onorabili si asa mai departe… Daca nu stiti sa va dati seama, apelati la un profesionist sau mai multi 🙂

Inca ceva, produsele din 2011 nu sunt produsele din 2009, intre timp lucrurile s-au schimbat mult in bine la BitDefender vedeti forumul:
http://forum.bitdefender.com/index.php?showforum=201

http://www.vexentricity.com/?p=58
http://internet-security-suite-review.toptenreviews.com/premium-security-suites/bitdefender-total-security-review.html
http://www.best-antivirus-review.co.uk/catalogue_item.php?catID=4875&prodID=28592
http://www.freeantivirustop.com/2011/07/bitdefender-antivirus-pro-2011/
http://www.pctechguide.com/anti-virus-reviews/bitdefender-antivirus-pro-2011-review
http://www.amazon.ca/product-reviews/B002I7PGT8
http://ipaq-cnet.com.com/BitDefender-Antivirus-Pro/3640-2239_4-10537298-3.html 

to be is to do, to be is to do, to do to be, to be to do, do be do... do be do :)

Pentru cei care nu stiu care este treaba cu Bitdefender, acesta este de 3 feluri, dupa buget la utilizatorii individuali si de multe feluri la cel business.

BitDefender Antivirus Pro 2011 – 30Euro
BitDefender® Total Security 2011 – 45 Euro
BitDefender® Internet Security 2011 – 65 Euro

Antivirusul romanesc Bitdefender devine din ce in ce mai bun, astfel ca, functiile noi avansate,

– B-Have (Analizator comportamental euristic în mediu virtual)
– HiVe – ITW – raportarea in timp real a noilor virusi
– NeuNet – filtru antispam, cel mai bun, invata singur patternuri spam!
– AVC – antivirus virus control – daca un programel se poarta urat, AVC il blocheaza

sunt capacitati care realizeaz tot ce ar trebui sa faca un antivirus performant, sunt deja in maine inca de ieri!

Personal imi place cel mai mult Consola de Management de la Bitdefender, de la aceasta consola poti sa administrezi cateva sute de computere si toata politica antivirus din tot Office Build-ul sau campusul IT o poti face dintr-un singur birou fara sa fie nevoie sa te duci la toti in birou cu CD-ul sau cu mouse-ul.
Cateva cazuri in care s-a dovedit o solutie minunata.

– Un sefuletz luase un virus si biroul era incuiat – problema rezolvata de la distanta prin CMB (consola de management BitDefender)
–  Eram plecat la un client in alta localitate si cineva avea probleme cu virusii, am intrat RDP (remote desktop protocol) si am remediat problema prin CMB (consola de management BitDefender)
– Trebuia sa fac update-ul de antivirus la mai multi colegi care mereu isi pun tot felul de parole pe computer, nici o problema sa ii fac deployment-ul de update-uri prin CMB (consola de management BitDefender)

Cam toata lumea fuge de antivirusi din cauza ca risipesc resursele hardware, mai ales memorie RAM si procesor, spatiul de stocare nefiind atat de stringent, insa aici Bitdefender vine cu o tehnologie personalizata, dupa tipul de utilizator, tot ce trebuie sa faci este sa alegi cum trebuie si sa te organizezi corespunzator.

Antivirusul se “cuminteste” cand ai treaba cu computerul si se distreaza cu el cand nu ai treaba cu el.

Adica, daca te duci si dormi sau esti in sedinta de 2 ore cu colegii, antivirusul iti pazeste si scaneaza computerul, comparativ cu alti antivirusi mai putin inteligenti, acesta nu iti mananca zilele cu scanarile lui cand iti este lumea mai draga.

Mai jos ultimele mele diplome in domeniul securitatii antivirus  🙂

Iata premiile castigate de Bitdefender in 2010-2011.

Mar-11Internet Security 2011ConsumerSearch’s Seal of ApprovalBitDefender Internet Security 2011 a primit ConsumerSearch’s Seal of Approval pentru o protecție solidă împotriva programelor periculoase, atacurilor de tip phishing și spam.
=============
Oct-10BitDefender Security for File ServersPremiul VB100% – Virus Bulletin, Marea BritanieAnaliza comparativă asupra asupra platformei Windows Server 2003 efectuată de Virus Bulletin a adus produsului BitDefender Security for File Servers 3.4 premiul VB100.
=============
Sep-10 Total Security 2011Premiul Buy It!, Computer act!ve, Marea Britanie“BitDefender Total Security 2011 oferă securitate performantă la un preț excelent”
=============
Sep-10 Total Security 2011Recomandat, PC Utilities, Marea Britanie”Cel mai cuprinzător pachet cu o interfață imaculată și niște opțiuni extra utile”
=============
Sep-10 Total Security 2011Alegerea editorului, MicroMart, Marea Britanie“BitDefender Total Security este un pachet excepțional”
=============
Sep-10BitDefender Security for Mail ServersVBSpam Verificat – Virus Bulletin, Marea BritanieBitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 a trecut testul efectuat în august cu zero rezultate fals pozitive și o rată de detecție de 99,91 de procente, acumulând cel mai bun scor
=============
Aug-10BitDefender Antivirus 2010Avansat + (Protecție la cerere) – AV-comparativesBitDefender primește certificare de top din partea AV-Comparatives.org pentru capacitățile sale de detecție a virușilor.
=============
Iul-10BitDefender Internet Security 2010Certificat, Av-test, GermaniaTestul recunosște meritele BitDefender Internet Security 2010 în ceea ce privește excelenta ușurință de utilizare, ratele mari de protecție și abilitatea de a remedia infecțiile.
=============
Iul-10BitDefender Total Security 2010Cel mai bun scor, PC Security Labs (PCSL), ChinaBitDefender a obținut cel mai bun scor pentru detecția excelentă a virușilor și numărul mic de rezultate fals pozitive. Treizeci alte produse antivirus au fost testate în cadrul acestui test.
=============
Iun-10BitDefender Security for File ServersPremiul VB100% – Virus Bulletin, Marea BritanieAnaliza comparativă asupra asupra platformei Windows Server 2008 R2 efectuată de Virus Bulletin a adus produsului BitDefender Security for File Servers 3.4 premiul VB100.
=============
Mai-10BitDefender Antivirus 2010Avansat+ (Proactiv) – AV-comparativesBitDefender primește certificare de top din partea AV-Comparatives.org pentru detecția proactivă a noilor viruși.
Mai-10BitDefender Total Security 2010Cea mai bună achiziție – Which?, Marea Britanie“O interfață excelentă și firewall și protecție antimalware de excepție”
=============
Mai-10BitDefender Security for Mail ServersVBSpam Verificat – Virus Bulletin, Marea BritanieBitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 obține un alt premiu VBSpam din partea Virus Bulletin.
=============
Apr-10BitDefender Client SecurityCinci stele, SC MagazineSC Magazine a efectuat o analiză asupra BitDefender Client Security v3.1.8 în aprilie, în urma căreia BitDefender a primit 5 stele.
=============
Apr-10Pachetul BitDefender Business Security Medalia de aur – Top Ten Reviews, SUA“Per ansamblu, BitDefender Business Security Suite este unul dintre cele mai bune software-uri de securitate pentru internet pentru companii, oferind cea mai bună performanță și protecție (în plus, poate fi găsit la un preț competitiv).”
=============
Apr-10Pachetul BitDefender Small Office SecurityMedalia de aur – Top Ten Reviews, SUA”Protecția completă împotriva programelor malware și a altor amenințări este o prioritate esențială pentru orice companie, iar BitDefender Small Office Security Suite este unul din cele mai bune produse software antivirus disponibile.”
=============
Apr-10BitDefender Antivirus 2010Premiul VB100% – Virus Bulletin, Marea BritanieAnaliza comparativă asupra asupra platformei Windows XP SP3 efectuată de Virus Bulletin a adus produsului BitDefender Antivirus 2010 premiul VB100.
BitDefender Security for Mail ServersVBSpam Verificat – Virus Bulletin, Marea BritanieBitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 obține al șaselea premiu VBSpam consecutiv din partea Virus Bulletin.
=============
Feb-10BitDefender Antivirus 2010Avansat + (Protecție la cerere) – AV-comparativesBitDefender primește certificare de top din partea AV-Comparatives.org pentru capacitățile sale de detecție a virușilor.
=============
Feb-10BitDefender 2010Compatibil cu Windows 7BitDefender Antivirus, Internet Security și Total Security au trecut toate testele și sunt certificate să fie utilizate fără probleme pe Windows 7.
=============
Ian-10BitDefender Security for Mail Servers VBSpam Verificat – Virus Bulletin, Marea BritanieBitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 obține un premiu VBSpam din partea Virus Bulletin.
=============
Ian-10BitDefender Antivirus 2010Antivirus certificat ICSA – ICSA LabsICSA Labs reînnoiește certificarea antivirus pentru BitDefender

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close