Econ

Ciudatele semne ale crizei

Ok, ne-am convins ca este criza economica, toti observam usor ca party-urile sunt mai decolorat anoste si “devreme acasa”, hainutele sunt mai de anul trecut si masina de spalat setata pe temperaturi mici cu programe scurte sa nu ne distruga hainutele, ce ramane acum de facut dincolo de grija noastra mai deosebita de a pasi pe strada sa nu ne murdarim sau deteriora imaginea?
Primenirea caracterelor a atins faza de inceput a downshiftingului de care vorbeam acum o jumate de an si despre care se vorbeste mai mult decat de obicei Educatia “verde” a prins contururi clare in emisiunile TV si atitudinea oamenilor fata de planeta si care este deja prea ingreunata de 7 miliarde de sufletele care ameninta sa prabuseasca sub greutatea “poluarii” planeta de pe cer.
In lume apar din ce in ce mai multe masinute hibrid care consuma uluitor de putin carburanti care deja au depasit cererea de productie a producatorilor de autovehicule care de multe ori incaseaza in avans cu cateva luni masinile ce vor fi livrate (mai ales cele japoneze), Toyota este acum clar pe primul loc mondial la productia de autovehicule si nu pentru ca demarajul este mult mai economic si spornic la japoneze cat pentru ca sunt mult mai cochete si vesele in trafic.
Ma gandeam amuzat ce bine i-au cocosat pe americani avioanele de vanatoare Zero in al doilea razboi mondial la Pearl Harbour si la noua revansa economica ce si-o iau din nou in fata decazutlor din civilizatie a grasilor prosti infatuati americani.
Multi dintre voi ridicati din sprancene la titlul acestui post dar e-urile de criza ataca agresiv fiind mai addictive, redbul`ul contine uneori urme de cocaina, tutunul la pachet este mai ametitor decat anul trecut, taximetristii sunt mai rabdatori si mai politicosi, chelnerii mai atenti, fetele fac mai usor sex anal fara prea multe preavizuri de la parteneri si le place sa fie curve sub masca unui modernism nejustificat moral.
Dincolo de atitudinea mai “moderna” a oamenilor tonul scazut in voce semanand usor cu resemnarea a ajuns un numitor comun al agitatiei urbane, partea frumoasa a traficului rutier este ca nu mai sunt asa de multe masini pe strada descongestionand traficul de pamplezir in unul mai pragmatic american in locul celui european.
Incalzirea globala a modificat si atitudinea oamenilor fata de animale, acestea au mai multe drepturi decat au avut vreodata, plantele si pomii sunt mai mult respectate decat s-a crezut vreodata desi numarul utilizatorilor de sapa este redus considderabil, satele sunt goale oamenii mananca mai putin, gunoiul este mai mic si aruncat cu mai putin scandal pe topogan.
Acum oamenii ridica mai multe semne de intrebare decat semne de exclamatie, acum oamenii se culca mai devreme si muncesc mai mult acum oamenii spera mai mult si ofteaza mai des acum imbratisarile sunt mai pretuite decat ieri, acum omul cauta o dimensiune la care nu se astepta asa de curand, acum Obama  vinde carti cu nemiluita si in tarile din europa apar pe geamurile din casele negrilor si noilor euroasitici stickere pe care scrie mare CHANGE.
Acum curul barbatului este mai in pericol decat niciodata, acum promiscuitatea este rege, acum copii sunt un lux si o grija ce adauga un rid in plus pe chipul parintilor, acum cancerul incepe sa fie cunoscut inainte de a se manifesta, acum totul este mai sofisticat si copii iubesc pana la dementa butoanele uitand de carti, dar noi suntem mai reci sau mai calzi cu o viteza care uneori ne uimeste.
Sunt zilele unei veri mai calde ca niciodata, mai disperate decat ieri, mai imprevizibile ca maine,
Ne apropiem de 2012 si cei mai prosti oameni stiu ca zilele s-ar putea sa fie numarate.
In Banci salariile scad si oamenii sunt mai putini, cardurile folosite mai rar, secretele mai bine pastrate.
Acum aud un ciripit de pasari pe strada pe care rar vedeam pasari, este 5 dimineata si oamenii viseaza la un maine mai bun si mai sigur.
Buna dimineata sfarsit de noapte in Romania, maine nu vei stii daca viitorul suna bine.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close