Econ

Concertul Tricky de la Sala Palatului, intre delir si haos – 26 Noiembrie

Am ajuns prea devreme la Sala Palatului, am luat o bere si am asteptat sa intram, bilete erau de ajuns nu se vandusera, era plin de speculanti care luasera sute sa le dea la suprapret si au ramas cu ele in mana nevandute.
Pana la urma tot nu am inteles ce tot suferea ala micu` si negru`, a tot oftat, s-a tanguit, a gemut, a tipat, incoerent si disociativ, de multe ori cu 2 microfoane simultant, de multe ori fara microfoane, le lasa cazute pe jos, se lovea cu ele, suferea saracul, mult!
Spre marele meu regret nu mi-am luat camera foto, nu vroiam sa fiu iar trimis afara din cauza asta si am zis ca mai bine ma distrez si uit de pozat, o sa fac poze unde fotografii sunt doriti (si am fost in destule locuri unde organizatorii ma trageau de mana efectiv sau ma sunau insistent sa fac poze), am intrat, lumea a asteptat mai mult de 40 de minute sa inceapa show`ul, care a inceput undeva in jurul orei 21.30 (deci la o ora de la ora anuntata initial).
Primul lucru care m-a socat a fost “dimensiunea” lui Tricky, foarte micut si foarte tunat, adica cu mushchi.
Intr-o pozitie statuara (amfora) cu mushchii incordati a stat mai mult de jumate de concert ca si cum vroia sa ne convinga de ego`ul sau puternic sau ca este epilat sub bratz, la un moment dat atmosfera era destul de Beverlihista, baiatul in prima ora cred ca a fost asa de high/on dope incat abea putea lega cateva cuvinte, destul de incoerent, prea mult incordat si prea infoiat ca un cocosel, am ras copios.
Ma intreb de ce “trupa” se numeste Tricky cand solistii care l`au insotit au facut de fapt 80% din show, si solista (Francesca) a prestat mult mai artistic si mai profesional decat cocoselul Tricky.
Spectacolul a demarat cu o multime de piese dezlanate, triphop`ul era cam la pamant si chitaristii si bateristul au sustinut greul show`ului, intr-un final cocoselul Tricky si-a mai revenit si a prestat cat de cat decent, prea multa bezna, luminile aiurea, sonorizarea suna ca …. din unele locuri din sala.
Avand experienta Thievery Corporation am fost destul de istet sa ma duc in fata si sa aud cum trebuie concertul, eventual sa ma mai batzaiesc si sa mai comentez cu prietenii pe seama concertului, muzica a fost buna.
Ceea ce mi-a placut este ca la prima iesire de pe scena a trupei au revenit si au mai tinut sala in picioare inca o ora, apoi la sfarstit sa totu sa se termine apocaliptic au bagat Motorhead si au tinut melodia 20 minute, pur si simplu nu o mai terminau, au chemat toata lumea pe scena (deci nu numai fetele ca la Thievery) toti erau acolo in haos, s-a bagat si pogo, mai decent si urban dar pogo, apoi luminile s-au aprins si muzica a fost intrerupta brusc de saraciile de organizatori (Phoenix).
In noaptea concertului Ceausescu unde o fi in mormant s-a rasucit, boxele cred ca nu s-au auzit niciodata asa de tare la Sala Palatului, la un moment dat ma bantuia o frica sa nu cada gramada peste bietii oameni stiva de 20-30,000 Wats agatata de tavan, acum 20 de ani acolo era Marea Adunare Nationala cu aplaudaci, greu imi vine sa cred ca inca mai exista comunisti asa ramoliti care inca mai vegeteaza pe acolo, dar succesiunea naturala va rezolva si “problema” aceasta.
In cateva randuri as califica concertul drept exploziv, haotic, solistul cel mai high, boxele cele mai tari de la Sala Palatului, trip-hop-ul prea rock, publicul prea entuziast.
Sala nu a fost pe jumate goala ci 70%, este pacat pentru ca pretul biletelor a fost decent, 60 RON nu este prea mult pentru valoarea show`ului de azi noapte.
Am pus pe metacafe clipul, scuzati calitatea imaginii este din vina organizatorilor fundatia Phoenix, niste labari! http://www.metacafe.com/watch/2090156/tricky/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close