Econ

Google Wave – cel mai performant web-mail

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=GoZa-NgfOxY]
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rDu2A3WzQpo]

In mod cert majoritatea oamenilor isi au adresele de e-mail pe site-uri care nu se sfiesc sa ii indoape cu multa reclama, mai ales de cand criza este pe val disperarea de a se face cat mai multa reclama cu orice pret (calitativ sau moral) ne-a adus un stress in plus vietii noastre cotidiene.
Google a dorit ca sa nu se opreasca la e-mailul de la G-Mail (primul e-mail de 1GB cand toti ofereau maxim 100Mb) si a dorit sa il faca nu numai spatios si rapid dar si nemurdarit de reclame, puternic integrat multimedia, videoclipuri, poze, integrat in retele sociale, dictionare dar mai ales sa fie interactiv si real-time.
Daca nativ un e-mail gratuit pe o pagina de web este facut pentru uz personal de data acea Google il face atractiv si pentru corporatisti, acum poate sa se lucreze real time (interlocutorul vede in timp ce scrii mailul) in interesul corporatiei si sa se poata urmarii stadiul proiectului direct din “wave”.
Mai mult, acum se cunoaste marele apetit al utilizatorilor de a atasa poze, fisiere de tot felul, dar mai ales faptul ca la toti ne place sa dam “drag & drop”, acum este posibil ca dintr-o singura miscare de mouse sa transferam real-time pozele din iPod, nu mai este nevoie sa fim frustrati ca nu puteam sa vedem thunbails-ul inainte de a atasa si trebuie sa asteptam minute pana se incarca o poza care nu o putem vedea.
Desigur, incercari de genul acestea au fost si sunt nenumarate, dar Google reuseste sa faca toate acestea fara a ne incarca PC-ul cu nenumarate aplicatii software care cer multe update-uri si care partajeaza resurse foarte multe ale computerului.
Uluitor este faptul ca Google Wave reuseste sa includa spelling/gramar checking pentru 40 de limbi, mesageria instant si conversatiile “thread” le mentine deschise si active intr-o forma foarte intuitiv practica oferind practic maximul care il poate oferi Web-ul si e-mailul la ora actuala in format XML/Java.
Mai mult putem creea grupuri de discutii distractie sau munca pe care sa le propagam intr-un wave detinand controlul foarte bine al informatiilor, fiecare subiect de discutie putand fi escaladat cu ce persoana dorim in parte pana la ce nivel dorim.
Google wave a fost lansat de ceva vreme, din septembrie intr-un cadru restrans si fara publicitate (la fel ca orice beta care se respecta), Google Wave este o platforma “open source” care este acum deschisa celor mai initiati, pentru un asemenea cont este necesara o adresa gmail sau googlemail si o invitatie de la un utilizator Google Wave.
Inca o data Google da tonul in materie de e-mail si web intrand “discret” pe piata prin invitatii (la fel cum a intrat si cu g-mail acum 6 ani), apreciez ca in noua sa forma “wave” va castiga o multime de fani ce vor aprecia largile sale posibilitati multimedia ale Web 2.0
Cine doreste asa ceva sa lase un coment la post mai am cateva invitatii, multumesc Radu pentru invitatie.
Daca vi se pare ca este prea modern pentru voi acest e-mail, vizionati acest minunat promo la Toot-Tone, sunt sigur ca va va fi util ­čśÇ

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=a5jQRM1KaPA]

Related Articles

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close