Romania

iPad versus celelalte tablete PC

Au aparut multe tablete PC de cand a fost lansat iPad, Galaxy, ASUS, Samsung, Lenovo, Acer si chiar indigenul (romanesc) Evolio care este la jumatate din pretul unui iPad.

Suntem obisnuiti ca sa luam ca etalon de calitate si tehnologic iPad Apple, legendarul Apple care a revolutionat tehnologia si a lansat conceptul de iPad, la fel ca in cazul XEROX in loc de “copiator” la fel si in loc de “tableta PC” foarte multi spun “iPad” la celelalte tipuri de tablete PC.

Trecand peste nostalgia vremurilor bune ale Apple cand traia mult prea regretatul Steve Jobs, iPad este depasit de ceilalti competitori in privinta multor aspecte:

– Incompatibilitatea Flash Player
– Lipsa conectorului USB
– Apple Store si iTunes care fac transferul de fisiere greoaie
– Sistemul de operare Apple prea iOS prea diferit fata de popularul Windows
– “Cifrele” relativ mici in ceea ce priveste procesorul, memoria sau spatiul de stocare
– Tehnologia proprietara care inchide usa in nas celorlalte aplicatii sau compatibilitati cu alte echipamente
– Pretul intodeauna mai mare decat al celorlalti
– Design prea minimalist si prea clasic

Culmea este ca Apple sustine ca acestea nu sunt “lipsuri” ci ca “Asa ar trebui sa fie!”…

Pe acest teren concurenta Apple s-a miscat foarte rapid, pe langa un pret bun, multe facilitati au prins la public, chiar si Google cu sistemul de operare Android avanseaza foarte repede si piata iPad se micsoreaza din ce in ce mai mult.
Totusi, cunoscatorii prefera in continuare iPad desi multe alte tablete PC, pe hartie sau din cifre par a fi mult superioare acestuia, si iata motivele pentru care aceasta alegere:
– Calitatea executiei iPad este mult superioara oricarei tablete,
– Materiale de calitate
– Brand name de incredere, care are o istorie si o reputatie impresionanta
– Design foarte practic, totul este la locul sau nimic nu este in plus sau gresit
– Aplicatii online o multime, in AppStore multe gratuite, va aduceti aminte Angry Birds? Aproape despre orice este la moda exista aplicatii de iPad
– O multime de accesorii la el
– Are o tinuta classy / high life, desi se poate spune ca s-a dus un pic din aerul exclusivist
– Sistemul de operare de pe iPad este foarte dinamic, are un “gameplay” foarte atractiv si captivant, se misca exact cat de repede trebuie, mereu constant, fluent spre fluid, aplicatiile functioneaza repede si precis, foarte putine dintre ele au probleme
– Experienta utilizarii mult mai eficiente, placute si ireprosabile, fara intarzieri, crash-uri
– Foarte putini sau deloc virusi
– Instalarea rapida si placuta a aplicatiilor
– Imagine vibranta, culori excelente, dinamica grafica fara egal in comparatie cu ceilalti
– Skype, Facebook, Yahoo Messenger functioneaza chiar mai bine pe iPad decat pe un PC, pe langa performantele tehnice, utilizarea pe tableta iPad a acestor aplicatii online este o experienta bogata, foarte placuta care lasa o impresie foarte buna!
– Sunetul este mult mai curat, clar si placut decat al altor producatori
– Accesoriile Apple sunt mult mai bune, de exemplu castile sau difuzoarele se aud mult mai calitativ decat restul

Cunoscatorii in tehnologiile IT snt cei care nu se uita dupa cifre ci mai ales la amanunte. Cele mai importante detalii sunt amanuntele cele mai mici!
Degeaba are un procesor cu o cifra de 2 ori mare daca este implementat de 10 ori mai prost, degeaba are ecranul cu rezolutia mult mai mare daca redarea culorilor este de slaba calitate.
Sunt 10001 alte detalii care sunt mai importante decat cifrele.

Ramane intrebarea: Care este locul iPad pe piata tabletelor PC si care este profilul cumparatorului iPad?
In continuare, si in 2012 iPad va conduce detasat topul celor mai bune tablete PC in ciuda lipsurilor “pe hartie” care le are fata de ceilalti competitori, vom continua sa vedem iPad in continuare ca tableta PC cea mai scumpa si chiar cea mai “tunata” cu aur, cristale, diamante, securitate, accesorii dintre toate celelalte gadgeturi.
iPad ramane la nivelul clientilor premium, care isi doresc un gadget care functioneaza ireprosabil, care ii asigura pe  langa calitatea si stabilitatea sa si o imagine brand / de calitate.
Noul iPad relanseaza competitia pe piata tabletelor PC, iPad este si va ramane foarte mult timp un etalon in aceasta noua tendinta in utilizarea electronicelor.

Asa cum iPod si-a mentinut rolul de leader mai mult de 10 ani pe piata mp3 playerelor si apoi s-a retras discret, iPad conduce in continuare topul vanzarilor si tendintelor in tehnologie, de aceea orice alta lansare de tableta PC este la acest moment neglijabila sau putin vizibila pe canalele mass media.

Intre timp competitia este in crestere, Samsung este principalul concurent care si-a ridicat mult standardele de calitate in ultimii 2 ani avand chiar un proces castigat cu Apple pe seama unor inovatii care se zice ca Apple le-ar fi copiat de la ei.

 

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close