PsihoRomania

Poluarea, mai mult ca evidentă, ultimii ani de supraviețuire (maxim 10)

poluare

 

Aș vrea să cred că sunt prea alarmist sau pesimist.
Aș vrea să cred că omul chiar știe ce face în acest moment când suprapopularea planetei este dublată de consumismul din ce în ce mai intensiv.

Mașinile electrice se zice că încă nu sunt suficient de eficiente energetic să ai independența deplasării.
Despre camioane sau tiruri electrice nu poate fi vorbă nici pe departe.
Unii zic că acum mașinile consumă mult mai puțin carburant dar procesul de fabricație al lor este mult mai poluant, unde mai pui că acum fiecare chinez va avea câte un automobil, adică o dublare a numărului vehiculelor.

Sunt însă mii de alte aspecte ale poluării care sunt ascunse vederii și aici nu mă refer la creșterea consumului de produse în ambalaje de unică folosință ci la creșterea preferințelor pentru produse exotice.

Spre exemplu, un cetățean modern dorește acum să consume pești și fructe exotice din altă parte a planetei.. transportul și conservarea lor ambalaje sau termică duce la creșterea consumului de energie galopant.
De asemenea acum toți vor aer condiționat și nu doar în case dar și în mașini… din nou consum exagerat de energie.

Oamenii au acum o alimentație bazată mult mai mult pe prelucrarea alimentelor, alimentele crude sunt din ce în ce mai puține, consumul cu energia pentru prelucrarea și conservarea lor.. oar poluează.

Cineva m-a întrebat zilele acestea ce ar trebui să facă pentru a fi mai ecologic, pentru a salva planeta. I-am răspuns ca să se lase de fumat alcool, băuturi cu e-uri sau ”naturale” și să meargă pe jos cât mai mult, eventual să consume mai puțină carne, să îți ia o toaletă cu buton de pipi/caca să stea 3 minute în duș și nu 1 oră….
Mi-a spus că asta nu are legătură cu ecologia și că astea poluează prea puțin și sunt neglijabile, atunci mi-am dat seama că nu ar renunța nici la mașină dar apoi să îi convingă pe alții.

Mă uitam acum cu dezgust că postacii și aplaudacii plătiți pentru ca exploatarea aurului de la Roșia Montană să înceapă iar s-au apucat să scrie articole plătite de agențiile de blogvertising.. unii pe 100 Euro, alții pe mii de euro, după audiență. Pentru mizerabili sunt vești bune, vor profita din plin, pentru ceilalți se conturează perspectiva otrăvirii în masă și sclavagismului modern.

România este datoare 100 miliarde euro, asta înseamnă că dacă te naști astăzi în România, te naști cu o datorie de minim 50,000 Euro.
În țările civilizate statul îți dă o casă, în România statul te fură o casă…

Dacă se deschide mineritul aurului la Roșia Montană avem asigurată îmbolnăvirea cu chimicale / cianuri / garantată pentru jumătate din România plus vecinii, degeaba ne tot zic că acum se face cu tehnologii moderne, am fost un elev foarte bun la chimie și cred că îmi dau seama foarte bine că tehnologiile acelea moderne care nu poluează nu vor fi folosite pentru că ar înjumătății profiturile de exploatare a aurului..

Ca să nu mai vorbim că ar fi cel mai mare jaf organizat al României care ar fi orchestrat… poluare (otrăvire 100%) + jaf = ucidere în masă, combinația perfectă/ am scris despre asta aici: https://uli.ro/?p=8224

Lista PIȘCOTARILOR ( https://uli.ro/?p=8224 ) mânjiți se extinde după desuetul paravan al ”informării” ”PR-ului”și ”publicității” moralitatea și conștiința lipsesc din această ecuație.

Poluarea morală este mereu în corelație cu poluarea mediului.
Reciclarea nu există în România, unii nici măcar la gunoi nu se obosesc să mai arunce, se vede pe străzi.

Fastfood-urile prosperă, un cartof se vinde de 100 ori mai scump si mai nociv la pungă cu reclama la TV… personal nu am ce să mănânc nepoluat în România, decât la prețuri astronomice.. un ou costă aproape un Euro, ca să fie NEPOLUAT.Roșii naturale nemodificate genetic nu mai există în România de aproape 10 ani, deh de ce să crești roșii mici și urâte care se strică repede când poți să crești roșii de 10 ori mai multe si mai mari cu același efort, chiar dacă nu au gust și provoacă boli cronice de la vârste fragede, mai ales cancer.

Adevărul despre cancer este că este provocat mai mult de către organismele modificate genetic, pui, porci, fructe legume si apoi de poluarea din aer și apă..

Așa că practic de la zi la zi viața se transformă într-un hățiș/junglă urbană de supraviețuire,

Related Articles

2 Comments

  1. eu zic … ca cel mai bine ar fi sa te adaptezi situatiei … nu mai este leac de mult …

  2. lacomia oamenilor , depaseste orice imaginatie… sti bine … asta este succesul si moartea noastra 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close