Econ

Scriitorii ratati din 7seri si B24

Timpul isi pune ampreenta si peste carti, darul de a scrie insa apartine exclusiv celor care citesc mult, sau mai mult decat media.
Dotati cu un pic mai multa inteligenta noua generatie de jurnalisti care arunca rautati mici din redactiile radiourilor care mai mult nu exista decat exista si din televiziunile romanesti ce exista pentru ca si in Romania exista oameni, mai nou au gasit nimerit sa isi faca reclama si in revistele de sters la cur cand nu se mai gaseste hartie necesara in cluburi, grandioasele 7Seri si B24.
Sa ne intelegem, nu este nimic rau sa scrii, este un act de sinceritate care incepe de la constiinta ta si se rasfrange asupra publicului care asteapta cu gura lata noutatile sau senzatia placuta de gadilat la neuron, dar multe din vedetele prea guralive au atat de putine de spus incat te intrebi ce vina a avut sarmanul copac de a ajuns la ingrata stare de maculatura pentru semidocti.
Primul mare semn de intrebare a fost, de ce trebuie sa fie scrise prostioarele juvenile in 7Seri si B24 cand ar putea sa se limiteze doar la specificul informativ/publicitar al reclamei? Multi dintre cei ce scriu acolo isi fac o ciudata datorie de a scrie saptamanal cate ceva pe acolo, multi dintre ei chiar se cred amuzanti scriind niste glumite truiste care te fac sa zambesti mai mult in sinea ta “ia uite ce scrie si prostul aici numai de dragul de a umple hartia”.
Oare cand vor avea curajul turturelele de 7Seri si B24 sa se inhame la a scrie o carte cap-coada? Oare cand ideile lor atat de scurte care se scufunda doar cat sa le acopere botul ca la crocodili o sa aibe curajul sa se apropie de profunzimile lui Balzac sau Freud? In mod cert asta nu o sa se mai intample prea curand, sunt ocupati cu shopping-ul prin metropolele europene si vacantele cu solarizate in tari cu palmieri pentru a se reantoarce inapoi la noi pe acea maculatura ieftina spunandu-ne desigur indirect cat de tarani suntem noi si cat de zei sunt ei doar pentru ca ei au admirabilul lor talent de a isi invarti limbutza in curul sefilor lor din media jenanta romaneasca.
Am stat intr-o zi 15 minute si am studiat un chiosc intreg de presa din Piata Romana pentru a gasi ceva catusi de putin interesant si doar 3 sau 4 publicatii din sutele de acolo au avut minima moralia de a veni cu mine intr-o calatorie departe de tara 2 luni.
Se poate si mai bine.

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close