Econ

Alegeri 2009, orizonturi rosii

Motto: “Cei care lupta uneori sunt si invinsi, dar cei care nu lupta sunt deja invinsi”


Neplacut sentiment de insuficienta electorala ma incearca gandindu-ma cu 2 zile inainte de alegerile din 2009 la cei 12 candidati la presedentia Romaniei. Candidatii care sunt batrani sunt prea comunisti si cei care sunt tineri nu au sustinere (copii copaci nu sunt de baza).
Sunt pe tren acum, in fine am un pic de timp sa arunc cateva ganduri si pe blog (sa imi aduc aminte alta data), drumurile lungi dar neobositoare imi dau o ciudata inspiratie rezultata din perindarea peisajelor pe fereastra.
Ultima saptamana am tras cu coada ochiului la “campania electorala”, un balci ieftin consumist plin pana la refuz de sofisme si cotcodacile insipide ale candidatilor, leaderii sondajelor de opinie preelectorale sfidand chiar audienta si sustragandu-se confruntarilor intercandidati cu multa condescendenta vecina cu insulta.
La televizor multimi de oameni saraci platiti la ziua pe sume sub 10Euro imbracati in plasticuri ieftine de sfert de folosinta, in emisiunile unde sunt invitati “candidatii” lamentari stupide si osanale care mi-au adus aminte de vremurile de trista amintire ceausiste, electoratul impartit in 2 intre frustrati si nepasatori, candidatii nu ne arata nimic concis, alegatorii ofera un viitor absenteism de la urne implicit.
Marea mea speranta este ca in viitor numarul jigodiilor politice sa fie mai putine sau macar mai putin vizibile, daca tot sunt jefuit si asuprit indirect macar sa mi se intample asta cu stil, cu gratie, pana la urma adevarul este imposibil de spus asa ca
nu ramane decat sa fim mintiti frumos.
Probabil va mananca pe limba intrebarea “Cu cine votezi?”, as vrea sa va raspund sincer, dar inca nu stiu, in ultimele zile am trecut prin diferite simpatii, Oprescu, Antonescu, Vadim, dar nici unul nu m-a convins pana la capat, m-au incercat si idei nostime cu designuri pe buletinul de vot, cate nu mi-au trecut prin cap, dar, timpul trece si imi rezerv inca deliciul de a fi spontan si a ma decide in ultima clipa ce am sa votez.
Astazi, scarbit, am mutat de pe canalele cu politica electorala pe alte canale sau chiar mi-am vazut mai serios de munca, acum am considerat ca este cazul sa scriu ceva despre chestia asta care se intampla la 5 ani (cincinalele si osanalelele), mi se pare o sarbatoare, pe bune! Ca de obicei am sa ma imbrac decent si voi merge impreuna cu parintii mei sa votez, simt cumva ca le apartin mai mult cand fac chestia asta, plus ca ma mai aleg cu o stampila in plus pe buletin, fie si pe verso`ul acestuia.
In incheiere va urez sa mergeti la vot, chiar daca nu votati, chiar daca votati aiurea, numai sa aratati ca va pasa, ca va doriti schimbarea, indiferenta si inlemnirea dau ocazia ticalosilor sa puna mana mai usor pe ciolanul cel gros lasandu-va doar zgarciurile…

Related Articles

2 Comments

  1. mai cu sau fara alegeri tot o porcarie iese doar ca la alegeri imi place ca macar pentru cateva secunde cat stau in cabina ai ade vot cred ca parerea mea conteaza. in definitv cine stie?! oricum eu am votat de doua ori “da” si o data pe Base. de ce Base? pentru ca atunci cand a fost intrebat de un exemplu de moralitate a raspuns fara sa ezite “sotia mea” fara demagogie (vezi Geoana) si fara pupincurisme pentru tineri (vezi Crin).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close