Econ

Imbecilism corporatist publicitar de criza semnat Vodafone

Pe masura ce timpul trece constat cu amaraciune ca noua generatie este mai inculta, tampita si lipsita de bun simt de la an la an.
Bunaoara ieri primesc un prim SMS publicitar de la Vodafone (“optiune” imposibil de evitat de “politica organizatiei” ce nu se mai oboseste sa mai aibe nici macar un serviciu suport clientii uman *222 ci doar un robot ce iti taie orice pofta de a comunica) cu urmatorul continut:
“In urmatoarele secunde vei primi un mesaj de mare importanta!…”
Privind sms-ul in mintea mea rotitele au inceput sa zbarnaie nebuneste, count down-ul era pornit si urma sa primesc un mesaj de mare importanta, posibil de care depindea viata a sute de mii sau milioane de oameni sau poate chiar a intregii flore si faune a planetei.
A sosit apoi si al doilea sms: “Doar 4 zile ramase ca sa participi pentru o casa de vis de 150.000 Euro de la Vodafone! Asta poate fi sansa ta: trimite DA la 100 ACUM! 1E/SMS TVA incl” (fara punct la sfarsit)
Am ramas stupefiat! Cineva m-a anuntat ca voi primi un mesaj “de mare importanta” publicitar!
Pe langa faptul ca al doilea sms era scris intr-o gramatica jalnica si topica low budget pur si simplu mi-a jignit inteligenta.
Se scrie corect 150,000 Euro si nu 150.000 Euro, se scrie corect “Aceasta poate fi sansa ta” si nu “Asta poate fi sansa ta”, parca ar suna mult mai bine literar si logic “pentru a participa” in loc de “ca sa participi” pentru a evita cuvantul “casa” la o zvarlitura de trei cuvinte, ar fi cu totul mai decent sa fi fost scris “inclusiv” nu “incl” pentru ca prescurtarile sunt odioase in mesajele oficiale si daca mai exista cat de cat decenta nu se abuzeaza de CapsLock si se pune un punct la sfarsitul frazei.
Un calcul foarte sumar arata ca daca 500,000 oameni trimit un sms, aceasta inseamna 500,000 Euro, diferenta de bani ducandu-se la… tampitul care a compus respectivul mesaj agramat care incearca sa ma convinga ca 1 euro credit de pe cartela mea prepaid nu contine TVA uitand ca pretul unei cartele reancarcabile este creditul + TVA, adica exact 1euro+TVA + adaos comercial in functie de locul de unde cumperi creditul pentru prepaid.
Aceasta gandire “la mica ciupeala” corelata cu aceasta isterie de criza ce a ajuns chiar si la Vodafone care se vrea operator telefonic de lux nu “reteaua saracilor” cum este Cosmote ma intristeaza iar, angajatii corporatiilor se pare ca sunt incredibil de inculti, idioti si disperati din moment ce elaboreaza o asemenea gaselnita comerciala.
Pe aceasta cale le aduc la informare corporatistilor ca de curand au dat faliment lanturile de magazine: Leonardo, UltraPro Ktech si Flamingo, dar spectrul falimentului nu poate fi evitat doar prin disperare heirupista condimentata cu CapsLock si semne de exclamare ci cu umor, detasare si decenta.
Si o glumita ce am auzit-o acum o luna: “Culmea zgarceniei : Sa dai beep de pe Cosmote pe Cosmote..”
Va urez tranzitie mai placuta prin criza in continuare.

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close